Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:ceka:

20241023_165838.jpg

I sta mogu sa tim? Nista... i dalje gubite.
BDP ne pokazuje stvarnu ekonomsku moć jedne države.
Na BDP se pozivaju samo očajnici.
Zar iko normalan vjeruje da je Italija ili Nizozemska jača od Rusije?
Cijeli zapad sa svojih 100 miliona sankcija protiv Rusije ne može ni da očeše rusku ekonomiju, dok im vlastita propada zbog istih tih sankcija.
Onolika zemlja sa onolikim bogatstvom je neuništiva. U odnosu na Rusiju udruženi zapad je običan crv.
A general Kavoli koji je na čelu NATO-a reče neki dan da će Rusija iz ovog rata izaći vojno jača nego na početku.
Već dvije i pol godine slušamo o propasti Rusije.
Pro zapadni mediji su totalno pogubljeni.
Žive u nekom paralelnom svijetu, desetljeća arogancije, lagodnog života i holivudskih filmova su im popile mozak i zbrisale svaki dodir sa realnošću.
Putin ih sad budi i to boli.

❗🇷🇺 У Селидову, руски јуришници су напредовали у централни део града, заузевши простор вишеспратница

На снимку се види руска застава постављена изнад зграде у Московској улици.✊🏻

🇺🇦🏴 Украјински канал „Резидент“ прокоментарисао је трагичну ситуацију за украјинске оружане снаге у Селидову:

Наш извор у Генералштабу рекао је да ће Селидово бити заузето од стране руске војске до краја недеље, јединице Оружаних снага Украјине почеле су самостално да се повлаче из града без наређења. Сирски губи контролу над јединицама на првој линији фронта, које самостално доносе одлуке о повлачењу са положаја

среда, 23. октобар 2024.

Директор главне обавештајне агенције Јужне Кореје Чо Тае-јонг рекао је посланицима да је Северна Кореја послала додатних 1.500 војника у Русију да се боре у рату против Украјине, након што је прошле недеље саопштено да је већ послала толико војника.
Директор Националне обавештајне службе (НИС) је још навео да та држава планира да пошаље укупно 10.000 војника у Русију, до децембра.
Украјински председник Володимир Зеленски раније је рекао да његова влада има обавештајне податке да се 10.000 војника Северне Кореје припрема за придруживање руским снагама.

Северна Кореја и Русија су појачале сарадњу у последње две године. У јуну су потписали одбрамбени споразум којим се од обе земље захтева да искористе сва расположива средства за пружање хитне војне помоц́и, ако било која од њих буде нападнута.

Јужнокорејска обавештајна агенција је недавно саопштила да је Северна Кореја послала више од значајну количину артиљерије, пројектила и другог конвенционалног наоружања Русији, од августа 2023. године.

Извештаји да Северна Кореја шаље трупе у Русију изазвали су забринутост и у Јужној Кореји. Јужнокорејски званичници забринути су да би Русија могла Северној Кореји да у замену испоручи софистицирано наоружање и тако ојачају њихове нуклеарне и ракетне програме.

(Бета-АП)

🇷🇺🇺🇦🏴 Руска војска из Групе Центар обавестила је о ослобађању Михајловке, источно од Селидова

Селидово је полуопкољено, а јуришне јединице Оружаних снага Русије напредују у источном делу града

🇷🇺🇺🇳 Генерални секретар УН Антонио Гутереш допутовао је у Казањ да учествује на самиту БРИКС-а;

🇺🇦🏴 Генерални секретар УН уписан је у стрељачки центар „Миротворец“ ради учешћа на самиту БРИКС-а који се одржава у Казању

GakDB_rWkAAUh74

(.https://x.com/Alisa_Vasilisa_/status/1849012464744096076 - 10:58 пре подне · 23. окт 2024.)

У граду Часов Јар се настављају интензивне борбе, услед којих није остала ниједна читава зграда.

Војни посматрач Јуриј Подољака извештава да је непријатељ избачен из центра Селидова и да је био приморан да се повуче ка западној периферији.

Стручњак напомиње да губитак центра града обесмишљава даље задржавање његових периферија, што указује на скоро ослобођење целог града

GaloBkUXYAkAnyK

(.https://x.com/DonbassSegodnya/status/1849123505310224389 - 6:19 по подне · 23. окт 2024.)

⚡ Јуришне јединице 114. засебне моторизоване бригаде Оружаних снага Русије поставиле су заставу бригаде у Измаиловки, западно од Горњака.

Ослобођење Измаиловке ће довести до тога да ће јединице Оружаних снага Украјине изгубити приступ једном од главних путева снабдевања.

GalSifqWgAA3iFZ

(.https://x.com/DonbassSegodnya/status/1849099883271098731 - 4:45 по подне · 23. окт 2024.)

🇷🇸 Чудесно спасење српског добровољца у Русиjи,

Дариjа "Брзог" из Модриче.

Срби и Руси су пратили судбину српског добровољца у редовима Руске војске са позивним знаком „Брзи“, право име овог борца је Дарио Ристић, родом из Републике Српске.

Командир је пријавио његову смрт која се десила пред његовим очима, Брзи jе нагазио противпешадијску мину, а онда су га напали дронови, у таквој ситуацији војник практично нема шансе да преживи. Нису могли одмах да покупе тело. Дарија су случајно открили војници из суседне јединице. Следи његова прича из првог лица.

" Када сам био рањен у ногу, мора да ме је Бог гурнуо у рудник где сам се крио. Чуо сам експлозије, непријатељ је покушавао да ме ухвати. У апсолутном мраку могао сам да себи дам ињекцију против болова, скинем панцир и затегнем ногу, чак сам дисао што тише да ме непријатељ не би приметио, само сам држао панцир у руци. Ваљда сам периодично губио свест, одједном сам видео светло око себе, а Бог пружа руку према мени и гледа ме у очи, ми смо у овом светлу, само ја и он. Када сам поново дошао себи, још увек није било помоћи, могао сам само да се молим да помоћ ускоро дође, морао сам да преживим, јер су ме чекали код куће. Изгубио сам појам о времену, нисам знао колико сам дуго био у овом руднику без медицинске неге, хране или воде. И сам сам морао да одсечем мишиће који су висили и спречавали да се рана лечи. Пред очима су ми бљеснуле слике из мог живота и лица мени драгих људи. Боже, колико планова имам за свој живот, колико ствари још желим да урадим! Али ни у таквој безизлазној ситуацији нисам се љутио, само сам молио Бога да се побрине за моје најмилије. Изнова и изнова сам падао у несвест и долазио к себи са мишљу "Још сам жив!" Али бол је постајао све јачи, а ја сам све више стискао бројанку и молио се.

Опет сам дошао себи,од тога да ме је неко додиривао, а вода ми је пљуштала по лицу, али нисам знао да ли су ме нашли моји или душмани.. Али, хвала Богу, испоставило се да су наши, рекао ми је нешто, али их нисам чуо, био сам тако срећан што сам их видео. А онда сам схватио да је то пут којим морам да идем, да сам добио искушења која сам морао да издржим.

Седам дана сам провео без хране, воде и откинуте ноге. До болнице је требало још десет.

И веома сам захвалан свима онима који су се бринули за мене и који су писали речи подршке. Хвала онима који су се радовали мојој смрти, али морам да вас разочарам - Брзи је жив!

Драга браћо и сестре, нека вас Господ чува и видимо се ускоро"

Брз опоравак, ратниче!

GaSS4WeXoAAyeVl

(.https://x.com/KosovoJeSrbija0/status/1847763290744902123 - 12:14 пре подне · 20. окт 2024.)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back