Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novo takticko povlacenje. :super:

Pre nekoliko dana, neprijatelj je počeo da vrši napade u selu i, nažalost, imao uspeha u svom južnom delu, naši borci su se malo povukli.

6708_59823318_photo_2024-12-22_11-33-29.jpg

To samo u teoriji, i to kad ides od pretpostavke da se radi o ratu za fizicki opstanak i da ce se svih 140 milijuna Rusa boriti.

U praksi vecini Rusa je ovaj rat potpuno nebitan, jer znaju da im jedina opasnost za zivot prijeti upravo ako odu u Ukrajinu. Ne kazem ni da su svi Ukrajnci motivirani da se bore ali u svakom slucaju su blize desavanjima, i mnogima je rat fizicka prijetnja za njih, njihove obitelji i imovinu, tako da je motivacija da krenu u rat sigurno mnogo veca.

U biti Ukrajinci samo moraju da neutraliziraju onaj "pool" Rusa koji su dovoljno ludi da se bore za novac, i nakon toga ce Putin imati ogromne probleme da mobilizira nove ratnike. Dodatna negativna okolnost za Ruse je ta sto im je gospodarstvo pregrijano do te mjere da bi doslo do kolapsa ukoliko bi Rusi povukli veci broj ljudi sa trzista rada. Ukrajina u najgorem slucaju moze biti financirana u potpunosti od strane zapada.

I Rusa nije 5 puta nego u najboljem slucaju 3,5 vise, isto kao sto je i Srba dva puta vise od Hrvata pa im to opet nije pomoglo da odrze RSK- a u zivotu.
:aha:
a njihovog racuna ne bi bilo da nije bilo arapskih brojeva, koje su oni uzeli od Indusa....bla,bla bla
Ma, ne, ti ne razumes, istorija i civilizacija pocinju od Zapada srednji i novi vek, da ne pricamo da su imali napredak i na osnovu kradje sredstava i ideja i ljudi i prebacivanja na Zapad, i kolonijalni ekonomsko politicki status ostatka sveta koji je sprecavan da se razvija.

To vidimo i sad, nema razlike, i sad Zapad oce da zadrzi monopolisticki imperalijalni status i da drugi budu zavisni od njih - da drugi ne budu nezavisni, i da ne bude multipolarnost i napredak u celom svetu.

Ali, i opet, ono sto je dobro sa Zapada prihvatamo, naravno da ima puno dobrih stvari, zasto bi neko bio protiv, e to ova ovde ukro ekipa ne moze ili nece da prihvati, preterana mrznja i neko potcenjivanje prema Rusiji im je paralisalo normal razmisljanje i izgleda nema tu neke velike pomoci. :ne:

Novo takticko povlacenje. :super:

Pre nekoliko dana, neprijatelj je počeo da vrši napade u selu i, nažalost, imao uspeha u svom južnom delu, naši borci su se malo povukli.

6708_59823318_photo_2024-12-22_11-33-29.jpg

Kad se radujes ovde necemu malom dok Rusi vec godinu i vise dana napreduju 100 puta vise.

Nije lako gledati to napredovanje Rusa skoro svaki dan, potpuno te razumem i podrzavam bice bolje. :mrgreen:

nadam se da je ovo samo predstava za kamere. da je karrranje usledilo kasnije
Да ли изгледа да је тако?
Погледај ко све води ову лакрдију од рата.

Али како год, једном кад се зароби, онда се не гњави и не убија. Било да је Укар или приглупи плаћеник.

Oskar Dženkins, klokan iz Australije
Istovremeno je učitelj u Kini, vojnik, student biologije (psihološke, anatomske biologije jbmliga) u Australiji
Živi u Australiji i Ukrajini, želi da pomogne Ukrajini.........
Ne znam zašto se zamajavaju sa njim, mutljavina i lažov kao Đura

Ђурин комшија што га је затровао и послао у Аустралију.

Ne moras.

Ja sam zapoceo ovu diskusiju sa odgovorom na Radasinovu stupidnu tezu da "nista dobro nije doslo sa zapada". Samo neko, cisto da vas podsjetim kako bi svijet izgledao bez zapada.
Запад је створио свијет? :eek:

свијет је увијек изгледао како је изгледао и биће ту и послије запада и истока.

Zaista niie lako gledati rusko "napredovanje" oko kokosinjaca i daca Donbasa u 1032 danu 72-casovne svo. :hahaha:
Of course, ovo sto si ti slavodobitnicki postavio nije kokosinjac to je ultra giga mega bitno stratesko vojno mesto. z:mrgreen:

Nego je fora sto kokosinjac po kokosinjac i Rusi jos malo ce da oslobode Donbas i Lugansk i drugo, ovo oko potpune mobilizacije u Ukrajini i sve manje vojno sposobnih da ne pricamo.

Ne moras.

Ja sam zapoceo ovu diskusiju sa odgovorom na Radasinovu stupidnu tezu da "nista dobro nije doslo sa zapada". Samo neko, cisto da vas podsjetim kako bi svijet izgledao bez zapada.
Pa, to ne bi trebalo da ti bude strano...koliko vidim ti zastupas tezu da sa nista dobro nije doslo sa istoka i da sve sto imamo dugujemo "velikodusnosti" zapada.
Tvoje pravo je da mislis tako, ali dopusti, ima i onih koji drugacije misle.
Ima prica o Britancu koji je u XIX veku bio guverner Krfa u XIX veku. Britanci ga slave kao nekog ko je mnogo ucinio za Krf, prvenstveno kada je izgradnja puteva u pitanju. A stanovnici Krfa kazu da je puteve gradio do mesta gde je voleo da lovi i svog letnjikovca.

Pa, to ne bi trebalo da ti bude strano...koliko vidim ti zastupas tezu da sa nista dobro nije doslo sa istoka i da sve sto imamo dugujemo "velikodusnosti" zapada.
Tvoje pravo je da mislis tako, ali dopusti, ima i onih koji drugacije misle.
Ima prica o Britancu koji je u XIX veku bio guverner Krfa u XIX veku. Britanci ga slave kao nekog ko je mnogo ucinio za Krf, prvenstveno kada je izgradnja puteva u pitanju. A stanovnici Krfa kazu da je puteve gradio do mesta gde je voleo da lovi i svog letnjikovca.
Realno gledano, zapad je stvorio nasu modernu civilizaciju. Utjecaj istoka je bio zanemariv. Danas se to donekle mijenja, ali je zapad i dalje predvodnik tehnoloskog progresa u svijetu. I samo navijanje da zapad propadne je is tog razloga prilicno debilno. Jer jedino sto ustvari pokrece nasu civilizaciju je upravo tehnoloski progres.

Realno gledano, zapad je stvorio nasu modernu civilizaciju. Utjecaj istoka je bio zanemariv. Danas se to donekle mijenja, ali je zapad i dalje predvodnik tehnoloskog progresa u svijetu. I samo navijanje da zapad propadne je is tog razloga prilicno debilno. Jer jedino sto ustvari pokrece nasu civilizaciju je upravo tehnoloski progres.
Ti si od onih sto cuju samo sebe samog. "Krasna civilizacija", ali, opet, samo iz tvoje perspektive. Necu se vise nadgornjavati sa tobom, po mojim merilima, nisi objektivan, te samim tim nisi mi interesantan sagovornik.

Ti si od onih sto cuju samo sebe samog. "Krasna civilizacija", ali, opet, samo iz tvoje perspektive. Necu se vise nadgornjavati sa tobom, po mojim merilima, nisi objektivan, te samim tim nisi mi interesantan sagovornik.
Ne, radi se o potpuno objektivnom stajalistu. Raspad zapadne civilizacije, kao sto ga neki kremoljoboti prizeljukuju bio doveo do znacajnog zastoja u razvoju novih tehnolgija koje su nam potrebne da rijesimo probleme sirom planete zemlje.

Ali srecnom, nece se desiti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back