Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
<SPAM>
Уколико Трамп ово дозволи, све његове приче су биле лаж и договорно је добио председничку функцију!
</SPAM>
Šta se tu Tramp pita? Ili može da dozvoli ili ne dozvoli?
Predsednik može da nekoga pomiluje, a predsednik je Bajden

Bajden je odlučio da pomiluje svog sina Hantera
https://www.whitehouse.gov/briefing.../12/01/statement-from-president-joe-biden-11/
Luda Kuća - cirkus Kolorado
U USA niko nije iznad Zakona

Neka se zna, da sam ovog dana ja, Džozef R. Bajden, mlađi, predsednik Sjedinjenih Država, u skladu sa svojim ovlašćenjima iz člana II, odeljak 2, tačka 1, Ustava, odobrio ROBERT HANTER BAJDEN Potpuno i bezuslovno pomilovanje Za ona krivična dela protiv Sjedinjenih Država koja je počinio ili je možda počinio ili u kojima je učestvovao u periodu od 1. januara 2014. do 1. decembra 2024., uključujući, ali ne ograničavajući se na sva krivična dela za koja se terete ili procesuiraju (uključujući ona koja su dovela do osude) od strane specijalnog tužioca Dejvida C. Vajsa u dokumentu br. 1:23-cr-00061-MN u Sjedinjenim Državama Okružni sud države za okrug Delaver i spis br. 2:23-CR-00599-MCS-1 u Okružnom sudu Sjedinjenih Država za Centralni okrug Kalifornije.​

U SVJEDOČENJE ČEGA, potpisao sam se svojim imenom i učinio da se pomilovanje zabilježi kod Ministarstva pravde.​

Sačinjeno u gradu Vašingtonu 1. decembra godine Gospoda Dve hiljade dvadeset četvrte i Dvesta četrdeset devete nezavisnosti Sjedinjenih Država. ( translate prevod)​

Izvodi iz saopštenja

Danas sam potpisao pomilovanje za mog sina Huntera. Od dana kada sam preuzeo dužnost, rekao sam da se neću mešati u donošenje odluka Ministarstva pravde, i održao sam reč čak i dok sam gledao kako moj sin selektivno i nepravedno goni.
Nijedna razumna osoba koja sagledava činjenice Hanterovih slučajeva ne može doći do drugog zaključka osim što je Hanter izdvojen samo zato što je moj sin – i to je pogrešno. Bilo je pokušaja da se slomi Hanter – koji je pet i po godina bio trezan, čak i suočen sa nemilosrdnim napadima i selektivnim gonjenjem. Pokušavajući da slome Huntera, pokušali su da me slome - i nema razloga da verujem da će se to ovde zaustaviti. Dosta je bilo. Tokom cele svoje karijere sledio sam jednostavan princip: samo reci američkom narodu istinu. Oni će biti pošteni. Evo istine: verujem u pravosudni sistem, ali pošto sam se borio sa ovim, takođe verujem da je sirova politika zarazila ovaj proces i dovela do neostvarenja pravde – i kada sam doneo ovu odluku ovog vikenda, nije bilo smisla u daljem odlaganju. Nadam se da će Amerikanci razumeti zašto su otac i predsednik došli na ovu odluku.
Šta očekivati od kauboja i krvoloka?Tamo nema zakona,čak ni oružje ne sklanjaju.

Šta se tu Tramp pita? Ili može da dozvoli ili ne dozvoli?
Predsednik može da nekoga pomiluje, a predsednik je Bajden
Изабрани председник може да иницира и нове процесе када преуме функцију, уколико је ово чин без поправке. "Дете" је вредно радило и није ни изблиза оптужен за све то. Да не помињем посебан преседан да одлазећи председник доноси фундаменталне одлуке, а поготово ову у корист свог сина. Ја не памтим тако нешто у бурној америчкој историји.

:rotf: :hahaha1: :rotf: :hahaha1: :rotf:

Screenshot_20241202_101203_photoeditor.backgrounderaser.cutandpastephotos_edit_1145490779169482.jpg

Болест!

У Летонији су почела ископавања масовних гробница совјетских и руских војника

Заменик Градског већа Риге Константин Чекушин рекао је да се врши провера на месту сахрањивања у Бергију, чија је сврха да се утврди да ли тамо заиста леже остаци совјетских војника. Исти рад ће се одвијати у Лучавсали, где се налази споменик подигнут у част руским гренадирима који су погинули 1701. године.

Према извору, ове акције се спроводе на уништавању гробова и споменика.

Било би бољеда шиљи оловку, а не малог

Немамо снаге да силом вратимо све територије које је окупирала Руска Федерација. Зато ћемо то урадити дипломатским путем. Али капитулације Украјине неће бити, - Зеленски

Било би бољеда шиљи оловку, а не малог

Немамо снаге да силом вратимо све територије које је окупирала Руска Федерација. Зато ћемо то урадити дипломатским путем. Али капитулације Украјине неће бити, - Зеленски
Kokain spržio mozak do kraja

Dao je novu definiciju rata. Tamo gdje vojska zakaže, rješava diplomacija.

Fon Klauzeviz se okreće u grobu

RAT U UKRAJINI Ruska PVO uništila 15 ukrajinskih dronova tokom noći, Šolc stigao u iznenadnu posetu Kijevu

Rat u Ukrajini traje 1.013 dana.Oko 60.000 ukrajinskih vojnika dezertiralo je za prvih 10 meseci ove godine, što je gotovo duplo više nego za prethodne dve godine dok Rusija napreduje i osvaja sve više novih ukrajinskih teritorija. Kako piše Financial Times, Ukrajina pokušava da popuni svoje redove na prvoj liniji fronta, dok su pojedini vojnici organizovali javni protest u oblasti Nikolajeva zahtevajući više oružja i obuku za vojsku. Ruski predsednik Vladimir Putin odobrio je vojni budžet za period 2025-2027, dok su najmanje tri osobe poginule u napadu ruske bespilotne letelice na grad Herson na jugu Ukrajine.

Ključni događaji:

-Ukrajina: U napadu ruskog drona u Hersonu ubijene 3 osobe, povređeno 8
- Predsednik ES Antonio Košta - Rusija zaobilazi sankcije preko trećih zemalja
- Putin odobrio vojni budžet za period 2025-2027
- Bela kuća ne planira vraćanje nuklearnog naoružanja Ukrajini
- Berbok optužila Kinu da je dala Rusiji oružje za rat u UKR i da preti miru u Evropi
-Financial Times: Oko 60.000 ukrajinskih vojnika dezertiralo od početka godine

Болест!

У Летонији су почела ископавања масовних гробница совјетских и руских војника

Заменик Градског већа Риге Константин Чекушин рекао је да се врши провера на месту сахрањивања у Бергију, чија је сврха да се утврди да ли тамо заиста леже остаци совјетских војника. Исти рад ће се одвијати у Лучавсали, где се налази споменик подигнут у част руским гренадирима који су погинули 1701. године.

Према извору, ове акције се спроводе на уништавању гробова и споменика.
Za koju godinu će truli zapad oplakivati itlera i naciste, a mrzeti Ruse jer su satrli nacizam. Dizaće spomenike nacistima (neki su poznati po tome)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da se njegova zemlja zalaže za završetak rata sa Rusijom i povratak dela svoje teritorije diplomatskim putem nakon što se Kijev pridruži NATO-u.

U ekskluzivnom intervjuu za Kjodo njuz u predsedničkoj palati u Kijevu, Zelenski je rekao da podrška partnera "nije dovoljna" i pozvao NATO da što pre pozove Kijev na pregovore o članstvu sa vojnom alijansom.

On je naveo da je "teško ponovo zauzeti silom neke od ruskih okupiranih delova zemlje, uključujući Krim koji je Rusija anektirala 2014. godine".

- Našoj vojsci nedostaje snage da to uradi. To je tačno. Moramo da pronađemo diplomatska rešenja. Ali takvi koraci se mogu razmatrati tek kada budemo znali da smo dovoljno jaki da Rusija ne može da pokrene novu agresiju na Ukrajinu - istakao je ukrajinski lider, napominjući da je rat ušao u "komplikovani period".

https://www.sd.rs/ukrajina/vesti/zelenski-priznao-nemamo-vise-snage-2024-12-02

I ja pokušavam neke ljude ovde opustiti, u strahu su i panici zbog medijski naslova da je nuklearni rat jako blizu.

Radijus zračenja (500 rem): 5,05 km (smrtonosna doza, fatalne posljedice unutar 1 mjesec; 15% preživjelih će na kraju umrijeti od raka kao posljedice izloženosti radijaciji)

Radijus vatrene kugle: 6,01 km (113 km²) oštećenje na tlu ovisi o visini detonacije. Ako dodirne tlo, količina radioaktivnih padavina se značajno povećava

Radijus oštećenja od teške eksplozije (20 psi): 8,02 km (202 km²) - betonske zgrade su teško oštećene ili srušene, smrtnost je gotovo 100%

Radijus umjerenog oštećenja od eksplozije (5 psi): 16,9 km (894 km²) - većina stambenih zgrada se urušava, smrtnost je velika, nastaju požari

Radijus blagog oštećenja od eksplozije 1 psi): 43,3 km (5.900 km²) - stakleni prozori će puknuti, što može uzrokovati mnoštvo ozljeda

Radijus toplinskog zračenja (opekotine 3. stupnja): 51,4 km (8.290 km²)
Da bismo shvatili fi - najpre je potrebno ovo shvatiti ...Na reč verujete mi …

Aεὶ ὁ θεὸς ὁ μέγας γεωμετρεῖ τό σύμπαν (čitaj; Aei ho theos ho megas geōmetrei to sympan.) = "Uvek veliki bog primenjuje geometriju u svemu", mnemotehnika za π (pi)

π = 3,1415926...
Ἀεὶ - (3-će slovo)
ὁ - (1-o slovo)
θεός - (4-to slovo)
ὁ - (1-o slovo)
μέγας - (5-to slovo)
γεωμετρεῖ - (9-to slovo)
τό - (2-go slovo)
Σύμπαν - (6-to slovo)

Aεὶ ὁ θεὸς ὁ μέγας γεωμετρεῖ τό σύμπαν (čitaj; Aei ho theos ho megas geōmetrei to sympan.) = "Uvek veliki bog primenjuje geometriju u svemu", mnemotehnika za π (pi)

π = 3,1415926...
Ἀεὶ - (3-će slovo)
ὁ - (1-o slovo)
θεός - (4-to slovo)
ὁ - (1-o slovo)
μέγας - (5-to slovo)
γεωμετρεῖ - (9-to slovo)
τό - (2-go slovo)
Σύμπαν - (6-to slovo)
Ako ovo nije za 18-ti doktorat, ne znam što jest.

Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:​

• Oružane snage Rusije uništile su vojne aerodrome i kontrolne punktove ukrajinskih dronova;
  • Grupa snaga "Zapad" tokom prethodnog dana poboljšala je taktički položaj, odbila devet kontranapada protivnika i lividirala gotovo 490 ukrajinskih vojnika;
  • PVO Rusije tokom prethodnog dana oborila je raketu "HIMARS" i 69 ukrajinskih dronova;
  • Oružane snage Ukrajine izgubile su u zoni odgovornosti grupe snaga "Centar" tokom prethodnog dana više od 525 vojnika, četiri oklopna vozila "Kozak" i "Makspro";
  • Oružane snage Ukrajine izgubile su u zoni odgovornosti grupe snaga "Istok" tokom prethodnog dana gotovo 150 vojnika.

π = 3,1415926...
Ἀεὶ - (3-će slovo)
ὁ - (1-o slovo)
θεός - (4-to slovo)
ὁ - (1-o slovo)
μέγας - (5-to slovo)
γεωμετρεῖ - (9-to slovo)
τό - (2-go slovo)
Σύμπαν - (6-to slovo)
Sjajno!!!

Nema tamo zakona, divlji zapad je to. Di si čuo da u USA postoje zakoni.
Председнички декрет којим он аболира сопственог сина је закон? Не мислиш да је у питању тешка злоупотреба закона? И да, зато и јесте Дивљи Запад, закони им постоје да би се селективно примењивали, па су укинули међународне законе и увели "правила" и "дух закона и уговора". Стварно је "дух".

Nemačka pojačala proizvodnju "minitaurusa" za Ukrajinu​

Nemačka kompanija "Helsing" započela je masovnu proizvodnju borbenih bespilotnih letelica koje kontroliše veštačka inteligencija (AI), a koje je planirano da budu isporučene Ukrajini, objavio je Frankfurter algemajne cajtung, pozivajući se na izvore iz kompanije.
Od januara, kompanija iz Minhena planira da proizvodi 1.000 dronova mesečno, piše publikacija. Novi dronovi HKS-2 biće opremljeni veštačkom inteligencijom, koja će im omogućiti da zaobiđu konvencionalne elektronske protivmere.
Ovo nisu konvencionalne bespilotne letelice koje kontroliše ljudi, već visokotehnološki dronovi koje kontroliše veštačka inteligencija.
Letelice slične su nemačkoj krstarećoj raketi "taurus", koju kancelar Olaf Šolc još uvek ne želi da isporuči Kijevu, zbog čega ih i zovu "mini taurusi".
"Helsingovi" dronovi imaju softver koji ih čini u velikoj meri imunim na rusko ometanje GPS-a i druge mere elektronskog ratovanja.

Украјински ресурси се међусобно надмећу да известе да би руске трупе могле да започну офанзивну операцију у региону Запорожја већ 5. децембра.

Такође су одлучили да руске оружане снаге могу да покрену операцију напада на Херсон.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back