Bajden je odlučio da pomiluje svog sina Hantera
https://www.whitehouse.gov/briefing.../12/01/statement-from-president-joe-biden-11/
Luda Kuća - cirkus Kolorado
U USA niko nije iznad Zakona
Neka se zna, da sam ovog dana ja, Džozef R. Bajden, mlađi, predsednik Sjedinjenih Država, u skladu sa svojim ovlašćenjima iz člana II, odeljak 2, tačka 1, Ustava, odobrio ROBERT HANTER BAJDEN Potpuno i bezuslovno pomilovanje Za ona krivična dela protiv Sjedinjenih Država koja je počinio ili je možda počinio ili u kojima je učestvovao u periodu od 1. januara 2014. do 1. decembra 2024., uključujući, ali ne ograničavajući se na sva krivična dela za koja se terete ili procesuiraju (uključujući ona koja su dovela do osude) od strane specijalnog tužioca Dejvida C. Vajsa u dokumentu br. 1:23-cr-00061-MN u Sjedinjenim Državama Okružni sud države za okrug Delaver i spis br. 2:23-CR-00599-MCS-1 u Okružnom sudu Sjedinjenih Država za Centralni okrug Kalifornije.
U SVJEDOČENJE ČEGA, potpisao sam se svojim imenom i učinio da se pomilovanje zabilježi kod Ministarstva pravde.
Sačinjeno u gradu Vašingtonu 1. decembra godine Gospoda Dve hiljade dvadeset četvrte i Dvesta četrdeset devete nezavisnosti Sjedinjenih Država. ( translate prevod)
Izvodi iz saopštenja
Danas sam potpisao pomilovanje za mog sina Huntera. Od dana kada sam preuzeo dužnost, rekao sam da se neću mešati u donošenje odluka Ministarstva pravde, i održao sam reč čak i dok sam gledao kako moj sin selektivno i nepravedno goni.
Nijedna razumna osoba koja sagledava činjenice Hanterovih slučajeva ne može doći do drugog zaključka osim što je Hanter izdvojen samo zato što je moj sin – i to je pogrešno. Bilo je pokušaja da se slomi Hanter – koji je pet i po godina bio trezan, čak i suočen sa nemilosrdnim napadima i selektivnim gonjenjem. Pokušavajući da slome Huntera, pokušali su da me slome - i nema razloga da verujem da će se to ovde zaustaviti. Dosta je bilo. Tokom cele svoje karijere sledio sam jednostavan princip: samo reci američkom narodu istinu. Oni će biti pošteni. Evo istine: verujem u pravosudni sistem, ali pošto sam se borio sa ovim, takođe verujem da je sirova politika zarazila ovaj proces i dovela do neostvarenja pravde – i kada sam doneo ovu odluku ovog vikenda, nije bilo smisla u daljem odlaganju. Nadam se da će Amerikanci razumeti zašto su otac i predsednik došli na ovu odluku.