Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi ti svjestan da zapad u Rusiji ima puno više imovine?

:D
PARLAMENTARNA skupština NATO-a pozvala je svoje vlade da Ukrajini pruže rakete srednjeg dometa kao oružje "odvraćanja i samoobrane", izjavio je ukrajinski poslanik i zamjenik predsjednika parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine Jehor Černev, doznaje UNN.

Kako navodi Černev, radi se o raketama s dometom od 1000 do 5500 kilometara - kao što je Tomahawk - koje mogu pogoditi strateške ciljeve duboko u Rusiji.

:lol:

Njen status u SSSR uopce nije bitan, jer je i tada kao i citav Varsavski Pakt bila sirotinja.
Ono sto je bitno je to da su upravo one drzave bivseg Varsavskog Pakta koje su se oslobodile ruskog utjecaja, postigle ogromni napredak na svim bitnim poljima, bilo da se radi o gospodarstvu, vladavini prava, ucvrscivanju demokratije, osobnim slobodama. O mogucnostima putovanja, rada i studiranja u drugim europskim drzavama i da ne govorimo.
Pazi ovamo,pažljivo pročitaj moje pitanje i pokušaj da mi daš normalan i razuman odgovor.
Zašto zapad nije reagovao na zločine Ajdara i Azova u Ukrajini prema ruskom stanovništvu?Zašto im nisu uveli sankcije,bombardovali ih i uputili tamo plave šlemove,kao što to inače rade?Gde je osuda tih zločina u UN?

Pazi ovamo,pažljivo pročitaj moje pitanje i pokušaj da mi daš normalan i razuman odgovor.
Zašto zapad nije reagovao na zločine Ajdara i Azova u Ukrajini prema ruskom stanovništvu?Zašto im nisu uveli sankcije,bombardovali ih i uputili tamo plave šlemove,kao što to inače rade?Gde je osuda tih zločina u UN?
Nikakvih zlocina nije bilo sve dok Putin nije ohrabrio seperatiste da se pobune protiv vlasti Ukrajine. Rusi i dan danas zive potpuno normalno i u Kijevu i jedina opasnost za njihovu bezbjednosti su ruski napadi na KIjev dronovima i dalekometnim balistickim raketama.

NATO odlučio, zasuće Ruse onim čim je gađana Srbija? "Onda bolje objavite rat, odmah..."​

NATO planira da donese rezoluciju kojom se poziva na snabdevanje Ukrajine raketama srednjeg dometa, koje mogu da gađaju ciljeve na udaljenosti od 1.000 do 5.500 kilometara, piše Pronews.gr.
To se posebno može odnositi na rakete "tomahavk", koje je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahtevao u svom "Planu pobede", koji je predstavio nekoliko dana pre američkih izbora.

Ako NATO zaista preduzme takvu akciju, jedino što preostaje je da zvanično objavi rat Rusiji, jer se čini da oni žele da bombarduju celu zemlju, naveo je grčki portal.

https://www.b92.net/info/svet/80535...ana-srbija-onda-bolje-objavite-rat-odmah/vest

PARLAMENTARNA skupština NATO-a pozvala je svoje vlade da Ukrajini pruže rakete srednjeg dometa kao oružje "odvraćanja i samoobrane", izjavio je ukrajinski poslanik i zamjenik predsjednika parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine Jehor Černev, doznaje UNN.

Kako navodi Černev, radi se o raketama s dometom od 1000 do 5500 kilometara - kao što je Tomahawk - koje mogu pogoditi strateške ciljeve duboko u Rusiji.

Ovo je odlicno. Izgleda da je stupanj kuhanja ruske zabe mnogo veci nego sto sam pretpostavio. Mislio sam da ce tek sljedece godine ili mozda cak za dvije godine dozvoliti nesto slicno ali izgleda da Putinove crvene linije nitko vise ne hebe ni dva posto.

Nesto mi se javlja da ce da placete ko nikada u zivotu ali to i nije bitno to tebe ne dotice
Jedini koji ce sad da placu su Rusi.

Jer ako je ovo istina ( sto jos nisam siguran sa obzirom da ovo tek ocekujem sljedece godine) Ukrajinci ce imati jednu lepezu novih mogucnosti. Od unistenja skladista streljiva, rafinerija, postrojenja naftne i plinske industtrije, vojnih zracnih luka, naftnih i plinskih terminala, bitnih tvornica do gasenja struje i grijanja u Moskvi tokom zime.

Jedini koji ce sad da placu su Rusi.

Jer ako je ovo istina ( sto jos nisam siguran sa obzirom da ovo tek ocekujem sljedece godine) Ukrajinci ce imati jednu lepezu novih mogucnosti. Od unistenja skladista streljiva, rafinerija, postrojenja naftne i plinske industtrije, vojnih zracnih luka, naftnih i plinskih terminala, bitnih tvornica do gasenja struje i grijanja u Moskvi tokom zime.
Kaže NATO stiže Tomahawk, domet bijednih 5.500 km

Ajmo rublja, možeš ti to!

20241126_170714.jpg

Ovo je odlicno. Izgleda da je stupanj kuhanja ruske zabe mnogo veci nego sto sam pretpostavio. Mislio sam da ce tek sljedece godine ili mozda cak za dvije godine dozvoliti nesto slicno ali izgleda da Putinove crvene linije nitko vise ne hebe ni dva posto.
Poanta je da sama EU može godišnje izdvojit 100 milijardi eura za obranu Ukrajine...i to po principu 50 milijardi za kupnju oružja unutar Unije, ostatak dati Ukrajini, za domaću proizvodnju oružja, tako da Ukrajina ne mora dati ni centa svog novca za kupnju oružja i ostale opreme.

Poslednja izmena:

Super. Od Ussrajine će ostati samo prašina.
A bit će i tamburanja po NATO bazama.

:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back