O DEJANU BERIĆU
Više puta sam obraćao pažnju na kostimiranog srpskog pseudoheroja, miljenika domaćica i sjajnog ratnika Dejana Berića.
Vrlo jednostavno, ja sam bio jedan od onih koji su počeli da govore da je Berih lažov i da nikada nije bio sa nama u Slavjansku, da nije bio na aerodromu 26. maja i da nema nijedan potvrđeni borbeni pokazatelj. Berić je prazno mesto, medijski naduvano, plašeći se da se susreće sa stvarnim ljudima koji su se borili i plaši se razotkrivanja.
Ali on ima jednu žudnju koja može da prevaziđe njegove strahove: žudnju za poziranjem i neodoljivim lažima.
Nedavno sam video Berićevu fotografiju sa njegovog venčanja. Tu je Dejan sav u uniformi i u ikonostasu svakojakih medalja. Među medaljama, inače, nema nijedne borbene. Sve iz javnih organizacija. Primetio sam sebi da momak ne zna kako da nosi ime kompanije ili nagradu.
Ali nije to privuklo moju pažnju, već dve identične medalje „Za vojničku hrabrost“ koje je izdala javna organizacija Borbeno bratstvo.
Otišao sam na sajt Borbenog bratstva i napisao zahtev za informisanje na tu navedenu adresu, tražeći pojašnjenje da li je moguće ponovo dodeliti orden i da li je Dejan Berić na spisku nagrađenih.
I oni su mi odgovorili.
Ispostavilo se da se po statutu nagrade ne vrši dodela i Berić nije na spisku nagrađenih.
Pogledajte prilog 1647639
Imamo zanimljivu sliku: Berić nosi nagrade koje nikada nije dobio.
Ovo se savršeno uklapa u obrise njegovih stalnih trajnih laži.
Molim vas da, ako je moguće, proširite ovu informaciju.
Tinijanski Jevgenij
Međutim, ne postoji nijedna nagrada koja je navedena u ovom opisu."
Pogledajte prilog 1647640
"