Rat u Ukrajini (36)

Da li će doći do sukoba izmedju Rusije i NATO ako Ukrajina raketama gadja u dubini Rusije?

• Ukupno glasova
    108
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzeli Rusi BlekRokov litijum

Russian troops liberated Kremennaya Balka and also entered Voznesenka.

GbOXz7eW4AIp17W

.
Резидент
Динамика напредовања руске армије на источном фронту сведочи да се фронт осипа и сада је главно питање на којим линијама ми можемо да зауставимо противника.

"На жалост, фронт ВСУ се распао. То се десило под налетом руских снага због исцрпљености личног састава и недостатка резерви" каже генерал-пуковник ВСУ Дмитриј Марченко.

Каква је динамика последњих недељу дана:
22 - 34 km²
23 - 19 km²
24 - 13 km²
25 - 22 km²
26 - 51 km²
27 - 46 km²
28 - 15 km²

За непуни октобар Руси су ослободили 478 km² (са стањем 27.10.) што је најбољи резултат од марта 2022. Ми смо у летњој офанзиви 2023. успели да ослободиме пет пута мању територију у нити један град!

Главне територијалне губитке Украјине трпи у Донбасу међутим, који је разлог овако брзог напредовања ВС РФ?

Западни војни аналитичари и политички телеграм канали сматрају да је основни разлог Курска авантура. И тачно је, поменути продор ВСУ у Курској области одвукло је већину технике и борбено способних јединица ВСУ чиме се руској армији отворила могућност продора у Донбасу.

Током времена, као што видимо, ВСУ нису успеле да остваре значајније успехе у Курској области, а истовремено су значајно смањиле свој одбрамбени потенцијал на источном фронту што ће на крају да доведе до губитка Донбаса и укупног индустријског потенцијала.
Oct 31 at 10:16

.

Uzeli Rusi BlekRokov litijum

Russian troops liberated Kremennaya Balka and also entered Voznesenka.

GbOXz7eW4AIp17W
pare kao moć,uzmeš finansiraš pučeve,bivše generale i prozapadne političare,i postaneš vlasnik kapitala,to oni zovu demokratija
a otmeš od naroda,koji pritom izgine jer mu objasne da ima neprijatelja,i naravno posle plaćenici idu u gruziju,moldaviju,prosto se otimaju koga da navuku i opljačkaju,i sad se ti dogovaraj,pregovaraj i ubeđuj:lol:
normalno ostane posle narod kriv jer je glup,pohlepan i krvoločan:lol:
i dođe novi predsednik koji kaže nismo trebali baš tako i opet sve ispočetka,ne znam kako misle da prežive,i da su uzeli sve onda ne bi imali kog da opljačkaju,a i ako ne mogu nikog da opljačkaju,šta da rade sa tolikim debilima koji vode države po zapadu,oni imaju karijeru samo kad naprave neki prevrat ili rat,inače nisu ni za šta drugo,ili bi deo vlasništva u tuđoj imovini ili bi da hapse i sude svakom ko brani narod od pogibije🤷‍♀️
bukvalno najveća privredna grana zapada:lol:

Очекивано је било да се значај број етничких Руса и проруских Украјинаца прикључи РФ, према прилици. То није дезертерство. Ко је процењивао етничке Хрвате, Бошњаке и Словенце који су напусустили ЈНА као дезеретере, мада су прекршили заклетву? Нико! "Свака тица своме јату лети".
Дезертери су етнички древни Укри који су побегли од рата који се води у њихово име и немој то да разводњаваш квантитативно. Гледај квалитативно, према етничкој структури.
Polovina stanovnika Harkova ili Odese su bili etnicki Rusi, vecina i danas zivi tamo a siguran sam da izbegavaju odlazak u rat sto me ne cudi jer bh se i ja tako ponasao u toj situaciji , oni su u ocima Ukrajinaca dezerteri.

Кад су амери решили ‘95, што нису ‘92 ?
Свакако су те националне прваке могли “приволети” да се договор поштује и онда би 100000 (оквирно) било живо и не би оволика зла крв била.
Зашто’99 а не раније? Па проблем са шиптарима траје од ‘45 не од јуче или од ‘89 и Газиместана.
Ne znam razlog, 92. Ameri su jos uvek deklarativno bili za ocuvanje i celovitost Jugoslavije u bilo kakvom obliku a evropski zapadnjaci su listom bili za njeno ukidanje, mislim su Amerikanci podlegli svojim evropskim saveznicima slozili se s njima.

РФ нема апсолутно ниједан разлог да се ова операција што пре заврши пре постизања њених стратешких циљева и то нема никакве везе са било каквим дивљезападним изборима! На корак су до постизања моментума, а то је најгори могући тренутак за прекид операција. Виђено и на овим просторима.
Putkone moze sada prekinuti SVO jer bi njegov kredibilitet dosao u pitanje sto siguran sam neki u Rusiji zeljno ocekuju kako bi ga sutnuli, smouvereno i arogantno uleteo u rat kao svetska sila broj dva a sada sklapati kompromise sa "nacistima i narkomanima" ne ide to.

Nisu dobrovoljci ako su se o tome dogovorili Debeli i Ludak a drzava Koreja ih organizuje i salje u Ukrajinu o cemu su oni sami davali izjave.
Logika usamljenog klokana koji zna kako je prošla Hirošima pet godina prije nego ga je majka držala u torbaku !
I prema toj tvojoj logici i ovi Nafo vojnici u Ukrajini nisu dobrovoljci jer su se dogovorili Zelenski i izlapjeli pedofil, odnosno njegova administracija, o čemu svaki dan imaš njihove izjave !
Ućešće Nafo specijalaca oryxov notepad vizuelno potvrdio !
GbHbIcqbQAApJU6.jpg

GbHbJzPbQAAesNj.jpg

Šalim se, nije ! Oryx vizuelno potvrđuje samo ruske tenkove i to na ovaj način :
IMG_20241101_073617.jpg

Ne znam razlog, 92. Ameri su jos uvek deklarativno bili za ocuvanje i celovitost Jugoslavije u bilo kakvom obliku a evropski zapadnjaci su listom bili za njeno ukidanje, mislim su Amerikanci podlegli svojim evropskim saveznicima slozili se s njima.
Па тад (те ‘92) нису имали никаквог противника били су апсолутни владари света. То говори да је њима био циљ ово што данас имамо на просторима бивше Југославије 7деспотија, мржњу скоро неизлечиву јер тако је лакше манипулисати и контролисати.

Logika usamljenog klokana koji zna kako je prošla Hirošima pet godina prije nego ga je majka držala u torbaku !
I prema toj tvojoj logici i ovi Nafo vojnici u Ukrajini nisu dobrovoljci jer su se dogovorili Zelenski i izlapjeli pedofil, odnosno njegova administracija, o čemu svaki dan imaš njihove izjave !
Ućešće Nafo specijalaca oryxov notepad vizuelno potvrdio !
Pogledajte prilog 1635313
Pogledajte prilog 1635314
Šalim se, nije ! Oryx vizuelno potvrđuje samo ruske tenkove i to na ovaj način :
Pogledajte prilog 1635316
Ja ipak više vjerujem @Frtajler - u kad kaže da još ni jedan NATO vojnik nije uginuo

To su sve Sputnjikove makete

:ceka:

.
Резидент
Динамика напредовања руске армије на источном фронту сведочи да се фронт осипа и сада је главно питање на којим линијама ми можемо да зауставимо противника.

"На жалост, фронт ВСУ се распао. То се десило под налетом руских снага због исцрпљености личног састава и недостатка резерви" каже генерал-пуковник ВСУ Дмитриј Марченко.

Каква је динамика последњих недељу дана:
22 - 34 km²
23 - 19 km²
24 - 13 km²
25 - 22 km²
26 - 51 km²
27 - 46 km²
28 - 15 km²

За непуни октобар Руси су ослободили 478 km² (са стањем 27.10.) што је најбољи резултат од марта 2022. Ми смо у летњој офанзиви 2023. успели да ослободиме пет пута мању територију у нити један град!

Главне територијалне губитке Украјине трпи у Донбасу међутим, који је разлог овако брзог напредовања ВС РФ?

Западни војни аналитичари и политички телеграм канали сматрају да је основни разлог Курска авантура. И тачно је, поменути продор ВСУ у Курској области одвукло је већину технике и борбено способних јединица ВСУ чиме се руској армији отворила могућност продора у Донбасу.

Током времена, као што видимо, ВСУ нису успеле да остваре значајније успехе у Курској области, а истовремено су значајно смањиле свој одбрамбени потенцијал на источном фронту што ће на крају да доведе до губитка Донбаса и укупног индустријског потенцијала.
Oct 31 at 10:16

.
Mislim da Rusi kontrolisu oko 30% ukraine !!!

Polovina stanovnika Harkova ili Odese su bili etnicki Rusi, vecina i danas zivi tamo a siguran sam da izbegavaju odlazak u rat sto me ne cudi jer bh se i ja tako ponasao u toj situaciji , oni su u ocima Ukrajinaca dezerteri.
Svatko razuman izbjegavat će sukob s Rusijom jer ona nije nikome prijetanja.

Prave prijetnje su oni koji su energetsku sigurnost i industrijsku budućnost Evrope stavili na kocku zbog američkog interesa da vlada cijelim svijetom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back