Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sprektakularan pogodak u maketu, nacisti uspešno zavarali Ruski dron

vlcsnap-00011.png
vlcsnap-00012.png
vlcsnap-00013.png

Poljska bi dobila nuke po varsavi,jer to prizeljkuju
Ti moras shvatiti da nuklearna opcija nije realna opcija jer takodjer vodi ka unistenju Rusije sto naravno nije u interesu vladajuce oligarhije.

Sa obzirom da je Rusija skoro sve vojne resurse poslala u Ukrajinu, sumnjam da bi se dobro proveli ako bi se Poljaci trenuntno odlucili za neku vrstu full-scale invazije.
Mislim da bi bez problema zauzeli Bjerlorusiju, Kaliningrad i napravili bufferzonu od nekih 200 km unutar Rusije bez nekih vecih zrtava.

Mokri snovi. I onda je svizac zamotao milka cokoladu - Rusija je totalno nerazvijena u svalom pogledu. Kolega Rus se vratio u London iz Rusije, nakon 2 sedmice godianjeg - obisao familiju. Kaze da vojska nudi 14k USD u rubljima kao bonus na potpis kad se prijavis.- samo gladni i nezaposleni/neobrazovani idu ratovat jer je 14k pravo bogastvo (100 USD prosecna plata u njegovom kraju)
I pored ovog sto si napisao ukrajina ide u kapitulaciju i raspad,znaci da je zapad nesposoban po koji put u istoriji da pobedi rusku sirotinju.

Poljski vojnici imaju moral da se masovno vracaju u sanducima,retardirane budale kao svi sto kidisu na rusiju pa vas putin taslaci 3 godine tenkovima iz 1955.

Zasto mislis da ti ruski placenici imaju uvid u te podatke? Radi se vise o "trust me bro" podatcima nego o nekoj ozbiljnijoj analizi.
Ti podaci se javno objavljuju u američkim specijalizovanim medijima ali vi to ne čitate . Ja sam registrovan i na ukrajinske sajtove koje pratim na ruskom jeziku . Kad je Zelenski objavio da je poginulo 31.000 ukrajinskih vojnika jedan Ukrajinac iz grada Ivano-Frankovsk je napisao na kanalu UNIAN da ih je toliko poginulo samo u njegovom gradu . Grad Ivano Frankovsk ima oko 230.000 stanovnika .

Ti moras shvatiti da nuklearna opcija nije realna opcija jer takodjer vodi ka unistenju Rusije sto naravno nije u interesu vladajuce oligarhije.

Sa obzirom da je Rusija skoro sve vojne resurse poslala u Ukrajinu, sumnjam da bi se dobro proveli ako bi se Poljaci trenuntno odlucili za neku vrstu full-scale invazije.
Mislim da bi bez problema zauzeli Bjerlorusiju, Kaliningrad i napravili bufferzonu od nekih 200 km unutar Rusije bez nekih vecih zrtava.
Znas sta je fora,sto je ukrajina potrosila ljudske resursе,al iskreno zabole me jer ce uskoro da se pobiju svi.
Batali me te price vise ukrajina naporan si

Ti podaci se javno objavljuju u američkim specijalizovanim medijima ali vi to ne čitate . Ja sam registrovan i na ukrajinske sajtove koje pratim na ruskom jeziku . Kad je Zelenski objavio da je poginulo 31.000 ukrajinskih vojnika jedan Ukrajinac iz grada Ivano-Frankovsk je napisao na kanalu UNIAN da ih je toliko poginulo samo u njegovom gradu . Grad Ivano Frankovsk ima oko 230.000 stanovnika .
Mislis u nekim desnicarskim medijima koji takodjer operiraju "trust me bro" metodom.

Kada se izvrse stvarne analize dodje se do broja od preko pola milijuna poginulih i ranjenih ruskih vojnika, kao u analizi britanskog ministarstva obrane:
https://ukdefencejournal.org.uk/uk-estimates-half-million-russian-casualties-in-ukraine/

Gledam na mapi grad Pokrovsk, 65 000stanovnka ,veliki grad sa sest magistalnih puteva. Rusi su na 8 km od njega,grad se evakuise. Posle njega na tom pravcu nema naselja do granice sa DNIPROPETROVSK oblasti. Ne bi trebali da idu dalje,mislim da i nece. Imaju da ociste oblast Donecka i Luganska . To bi trebalo da bude cilj i kraj rata.

Мислиш да немају намеру да узму све до Дњепра, и можда још и Одесу преко Дњепра?

Sa prosecnom platom od 100 USD, prosecni Rus nema auto - tako da cena benzina nije neki bitan faktor. To ti je kao da ja tebi sad kazem “bas si siromasan jer nemas par miliona USD u dijamantima” …
Ovo je podatak iz septembra 2023.g.

U Rusiji živi preko 40.000 Srba, rublja uzdrmana, ali prosečna zarada ide preko 700 evra: Evo detaljnog spiska plata po zanimanjima i troškova​

Ovo su plate zanatlija u Rusiji​

• Električar – 930 evra
  • Zidar – 780 evra
  • Frizer – 1.300 evra
  • Vodoinstalater – 680 evra
  • CNC programer – 1240 evra
  • Lični vozač – 700 evra
  • Vozač autobusa – 940 evra
  • Viljuškarista – 690 evra
  • Čistač – 600 evra
  • Kasir – 510 evra
  • Kranista – 770 evra
  • Moler – 660 evra

Znas sta je fora,sto je ukrajina potrosila ljudske resursе,al iskreno zabole me jer ce uskoro da se pobiju svi.
Batali me te price vise ukrajina naporan si
Tko cuva crtu ako su potrosili sve ljudske resurse? Da li je moguce da si nasjeo na rusku propagandu?

Pa vi ima cetri godine tvrdite isto, i pored svega toga su Ukrajinci ove godine zauzeli vise teritorije od Rusa.

Sa prosecnom platom od 100 USD, prosecni Rus nema auto - tako da cena benzina nije neki bitan faktor. To ti je kao da ja tebi sad kazem “bas si siromasan jer nemas par miliona USD u dijamantima” …

Plate u IT sektoru​

Plate u IT sektoru u Rusiji variraju u zavisnosti od veština, iskustva i oblasti rada. Programeri sa iskustvom i specijalizacijama kao što su veštačka inteligencija i blockchain često mogu očekivati astronomski visoke plate.

• Front-end developer – 1.800 evra
  • Tester softvera – 1.050 evra
  • Senior developer – 2.400 evra
  • Senior programer – 2.300 evra
  • Scrum master – 1.300 evra
  • Sistem administrator – 980 evra
  • Developer mobilnih aplikacija – 1.740 evra
  • SQL programer – 1.680 evra
  • PHP programer – 1.820 evra

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back