Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
🇷🇺🇺🇦🏴 Војници групе „Центар“ у Новогродовки изводе јуришне акције на Парковој улици.

❗🇷🇺🇺🇸🇺🇦🏴 Тенк Abrams и десетак јединица друге опреме Оружаних снага Украјине су погођени на Курском правцу, непријатељ није водио активна борбена дејства - командант специјалних снага "Ахмат" Алаудинов

UPD: 🇺🇸 Губици Abrams-а у Украјини расту: 20 од 31 тенка је већ ван погона - Military Watch Magazine

Још један тенк M1A1 Abrams у служби украјинске војске уништен је у Курској области у Русији. Од испоруке Украјини крајем 2023. године, укупни губици тенкова Абрамс достигли су 20 од 31, а сви губици су се десили у последњих шест месеци.

▪ Тенк је уништен, вероватно уз помоћ противоклопног система "Корнет".

Украјински војници изразили су незадовољство техничким карактеристикама тенка, укључујући рањивост на руску ватру.

Раније су тенкови Abrams коришћени у области Авдејевке, али уништење у Курској области било је прво у овом региону.

GVrpnidW4AASDWp

(.https://x.com/Alisa_Vasilisa_/status/1827029468281761838 - 7:05 по подне · 23. авг 2024.)

Još uvek učimo šta Ukrajinci pokušavaju da postignu svojim napadom na Kursk - Zamenica sekretara za štampu Pentagona Sabrina Sing pretvara se da SAD ne znaju.

– Da li podržavate invaziju Ukrajine na Rusiju?

– Podržavamo Ukrajinu u onome što im je sada potrebno na bojnom polju. Sve bolje razumemo šta Ukrajinci rade u Kursku. Naša politika je da im dozvolimo da se uključe u ovu osvetničku borbu, ali mi i dalje podržavamo Ukrajinu u onome što joj je potrebno na bojnom polju.

- Nešto slično ste rekli i prošle nedelje, da još učite šta oni rade. Mislim da je prilično očigledno šta rade. Mislim da je svetu očigledno šta oni rade. Zašto Pentagon ne može javno da podrži invaziju Ukrajine na Rusiju?

– Rekao bih da smo podržavali i podržavamo Ukrajinu uopšte.

- Generalno ne. Zašto ne možete posebno podržati ovu operaciju?

– Kada je reč o Kursku, razumemo šta je predsednik Zelenski istakao da žele da stvore tampon zonu. Još uvek radimo sa Ukrajinom na tome kako se to uklapa u njihove strateške ciljeve na samom bojnom polju. Kada budemo sigurni da bolje razumemo kako je sve ovo povezano, rado ću podeliti više. Ali trenutno još uvek radimo i još uvek imamo neka pitanja i vraćamo ih. A sekretar će ponovo biti u kontaktu sa ministrom Umarovim.

- Prošle su dve nedelje.

- Da, razumem. Za ove stvari je potrebno vreme.

iluzorno je diskutovati , replicirati sizifu.
is staro grcke folozofije , ime sizifa i je dato sa objasnjenjem.
vratia se sime sa dopunskih seminara svojih gazdi i sada , pokusava da
provocira.
znanje o geo politici su
pa da kazemo ocajni.
Molim , da mu se ne replicira .
na zalost je zelen i ne mogu ga stavit na
moj , odredjen nacin ..
gde su i ostali trolovi
Pa ako je njegova uloga provokatora onda je Zapad još više propao nego sam mislila.

Na preniskim su granama....

Ne poznaje.

ekshibicionizam​

im. m. jd.

definicijaparafilija u kojoj se seksualno uzbuđenje i zadovoljstvo postiže pokazivanjem intimnih dijelova tijela u javnosti
istoznačnicenepreporučeni naziv: egzibicionizam

Ali, evo, ti si savršeno u pravu, veseli se.
Harkov a ne Harkiv.

Novohrvatski me ne zanima.

Tako govore debili koji skaču s još većim debilima, Ukrajincima.

Разлози за 2,6 година рата су вишеструки!! БРИКС партнерство је крајњи циљ у ОКТОБРУ за успостављање БЕВ МУЛТИПОЛАРНОГ СВЕТСКОГ ПОРЕДКА.
Они су успели да одрже економију у процвату, ратну машину против целог НАТО-а и поразе га!!
GVq_T0iWsAAXMRz
briks je projekat amerike.
sav kapital briksa je u americkim dolarima, sve akcije zemalja clanica briksa su u americkim dolarima, clanarine koje drzave clanice uplacuju u briks su u dolarima, medjusobna placanja drzava briksa je preko 70% u americkim dolarima

Ali, evo, ti si savršeno u pravu, veseli se.
Koliko mi god to mrsko bilo priznati, u pravu je ona, uvijek smo govorili egzibicionizam, nikad ekshibicionizam, ne znam od kud sad to odjednom u jeziku. Brijem da je riječ o uplivu bosanskog, jer se to nije govorilo ni na vrhuncu novohrvaštine. Ili je riječ o nekakvom obračunu lijevih i desnih pravopisaca.

Zašto onda USA drhti i Ukrajince troši kao da sutra ne postoji?
a gde si ti to video da drhti?
gde si video da je dolar pao ili da ga ne koriste i kinezi i indijci i srbi i albanci i njemci i brazilci i japanci
tako lazu putina koji jadan sedi mesecima u bunkeru i kazu mu eto amerika propada, svi traze rublje dolar noista ne vredi... i on place od srece

NATO će rasporediti novu oklopnu brigadu blizu Rusije u 🇫🇮FinskojBrigada, koja broji 4-5 tisuća, uključivat će pripadnike oružanih snaga 🇸🇪Švedske i 🇳🇴Norveške. Stožer brigade bit će stacioniran u Mikkeliju, 100 km od Lenjingradske oblasti, s jedinicama u Ivalu (38 km od granice), Sodankylä (116 km) i Rovaniemiju (161 km). Brigada će imati nekoliko bojni od po 800 vojnika. Očekuje se da će jedan od bataljuna biti stalno prisutan u Finskoj (na rotacijskoj osnovi) u načinu prednjeg djelovanja snaga, dok će ostatak stizati u skladu s NATO standardima do 3-10 dana. Ranije smo izvijestili o početku izgradnje 45. tenkovske brigade 🇩🇪 Bundeswehr baze u 🇱🇹Litvi i nagomilavanju NATO snaga za brzo djelovanje na istočnom krilu. Sustavnost ovih akcija ukazuje na to da neprijatelj stvara udarne skupine u raznim područjima zapadne granice Rusije.✨Alijansova "prijateljska i obrambena priroda" je van svih ljestvica.

Završavaju polako bezbrižni dani za članice NATO terorista.

Ups, pa mi smo u tom društvu.

Prorjedit će se forum:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back