Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
28. septembra 2024. godine, oko 10.00 časova, ruske snage izvele su precizan udar na neprijateljske snage koncentrisane u selu Jasenjevo.

🔻Deo ljudstva i vojne opreme iz rezervne jedinice neprijatelja, koji je stigao da pojača ukrajinsku grupaciju u pravcu Pokrovska, okupio se u blizini lokalne prodavnice gde ih je primetio izviđački dron. Sedili na zidiću i pili pivo

🔻U udaru je poginulo više od 20 neprijateljskih vojnika, a uništeno je najmanje 12 vozila, uključujući borbena oklopna vozila zapadne proizvodnje. Pored toga, ranjeno je preko 30 neprijateljskih vojnika.

Чекамо тренутак, чекамо Ф16 у довољној количини и обуку пилота
prodje rat, ne obucise se piloti - jel vi jos uvek ne shvatate da vas lazu? pa ja bih naucio do sad da teram to sranje, ajde sta tu ima da se toliko obucava, dve godine covece ne mogu da nauce, pa jel obucavaju traktoriste ili pilote koji vec znaju da lete na vojnim avionima? bice da su to obicne kante: pilot sedne, isproba avion, i kaze - "aaa, pa ne mogu ja ovo da naucim da teram, mlogo komplikovano" [a u sebi se misli: "ovi oce da me ubiju u ovoj kanti, zayebi radnju"]

Poslednja izmena:
🫖🍙🍤🥛

🐦‍⬛🇷🇺🇺🇦Немачка возила заувек остају на бојиштима широм Украјине

Руска војска уништила је огромну количину западне опреме пребачене у Украјину, пише немачки лист "Франкфуртер рундшау", а број изгубљених тенкова украјинске војске је у порасту.

"Руске трупе уништавају велики број тенкова 'леопард 2' и борбених возила пешадије 'мардер', показују нови подаци. Овако висока стопа губитака тенкова у сукобу са руском војском је алармантна", наводи немачки лист.

Према подацима који су објављени у листу, Украјина је током читавог периода СВО изгубила најмање 935 тенкова и 6.613 борбених возила.

🚀

Daleko preko milion
Meduza&Russian BBC su navodno potvrdili smrt 94.557 mrtvih ruskih i savezničkih vojnika. Budući da su ukrajinski gubici 10 puta veći od ruskih (to je stil koji se održava već 2 i po godine), to bi značilo da su *******isti izgubili negde oko 950 hiljada samo mrtvih. Ranjenih mora biti NAJMANJE tri puta više, dakle 2.85 miliona, što je ukupno 3.8 miliona izbačenih iz stroja, nešto manje (do 20.9.2024.)
A iz ovog spiska što ga spominješ je obrisano 5 miliona ljudi, milion su pobegli u inozemstvo, ostaje 4 miliona, dakle, baš ovoliko koliko sam izračunao gubitke.

Lekcije iz Zionističke knjige

napisao Alexander Dugin

Neugodno je priznati, ali izraelska radikalna odlučnost u nemilosrdnom uništavanju svojih neprijatelja stoji u oštroj suprotnosti, ne samo s ponašanjem tih neprijatelja, već i s našim pristupom u suočavanju s kijevskim režimom. Izrael djeluje proaktivno, a sada je jasno da su čak isprovocirali Hamas na napad, koji Pokretu otpora nije dao nikakve rezultate. U međuvremenu, Izrael je uspio eliminirati vodstvo njemu antagonističkih snaga na Bliskom istoku i lako izvršiti genocid velikih razmjera nad Palestincima u Gazi.

Još jednom, što se brže djeluje, to je opravdanije. Pobjeđuju oni koji djeluju odlučno i hrabro. Mi smo, pak, oprezni i stalno oklijevamo. Inače, tim putem, koji ne vodi nikamo, ide i Iran. Gaza je nestala. Vodstvo Hamasa je nestalo. Sada je vodstvo Hezbollaha otišlo. A predsjednik Irana Raisi je otišao. Čak je i njegov dojavljivač nestao. Ipak, Zelensky je još uvijek ovdje. A Kijev stoji kao da se ništa nije dogodilo.

Moramo se ili stvarno pridružiti igri ili... Druga opcija je nešto što ne želim ni razmatrati. Ali u modernom ratovanju, vrijeme, brzina i "dromokracija" odlučuju o svemu. Cionisti djeluju brzo, proaktivno. Hrabro. I pobjeđuju. Trebali bismo slijediti njihov primjer.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back