Rat u Ukrajini (35)

Da li će Rusi izbaciti Ukrajince iz Kurske oblasti do kraja ovog dela teme?

• Ukupno glasova
    92
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos 2022 izbaceno iz stroja 1.144 Meleonaaaa
Ako laze Koza ne laze Rog
:per:
Pogledajte prilog 1598331
Ako moze jedno delimicno glupo pitanje o citiranom postu ovog SNS ateiste

Wtf je razlika izmedju "ranjenih" i "povredjenih" na ratistu?!?!

Jedan je "ranjen" gelerom granate a drugi je "povredjen" gelerom granate?

Ko izmislja ovakve nebuloze, kad ih oni tako lako gutaju

I sada, izvor radosti visedecenijskiih, visegeneracijskih nacista, Bokishe011 i Djurice Hipotezice
Hitler je izdigao nemacku vojnu moc stostruko, oizgradio armiju sa tisucama tenkova, borbenih zrakoplova, artiljeriju, mornaricu... I ondakj zahtevao da mu cehoslovacka da teritorij na kojoj je prema hitlerovim tvrdnjama zivelo vecinsko njemacko stanovnistvo na drevnim njemackim teritorijama, koje stanovnistvo je prema nacistima bilo obespravljeno, maltretirano, proganjano i trebalo ih je zastititi i vratiti matici njemackoj
Europa je pristala da da taj ustupak hitleru nadajuci se da je to kraj nacistickim zeljama, ali su se zeznuli i od toga je nastao svetski rat

Putin je izdigao rusku vojnu moc stostruko, izgradio armiju sa tisucama tenkova, borbenih zrakoplova, artiljeriju, mornaricu.. I onda trazio da mu ukrajina da teritorije na kojoj je prema putinovim tvrdnjama zivelo vecinsko rusko stanovnistvo na drevnim ruskim teritorijama, koje stanovnistvo je prema rusima bilo obespravljeno, maltretirano, proganjano i trebalo ih je zastititi i vratiti matici rusiji
Europa nece dozvoliti novog hitlera na kontinentu

Europa nece dozvoliti novog hitlera na kontinentu
Evropa/EU je pravi/stari Hitler, novog nece i ne moze da dozvoli i da oce.

Da je Putin Hitler i da su Rusi nacisti, ti bi bio za njega/njih. A posto nisi...

Bolje odgovori na ovo...
...i gde ti je slika. Sta se desilo?

Onda mozes da dodjes ovde da se smejes...

...do tada - paljba.

Poslednja izmena:
Trgovinu decom NATO plaćenika u Ukrajini, ruski vojnici su otkrili na telefonu ubijenog poljskog plaćenika kod Harkova.
Prema prepisci, vrednost maloletnog ukrajinskog dečaka procenjena je na 5.500 zlota (1.400 dolara), a devojčice na 7.500 zlota (2.000 dolara).

GVxL2zZa8AAaTT2

Ako smatras da je dobijanje rata to sto Rusija nece ni priblizno ostvariti svoje ciljeve, onda da...Ali tesko da se ijedan rat moze dobiti.... Jedino sto ce za tridesetak godina prosecan covek bolje ziveti u Ukrajini, nego u Rusiji...Mislim, bice bolji standard....
Oće oće, biće ekstra standard kad im dođu kamate na naplatu a nema muškaraca da ih vraćaju, za trideset godina pustoš.

Ukrajinci preko rijeka i planina bježe iz zemlje glavom bez obzira: evo jedna takva priča​

Autor: Marin Prvan kol 24, 2024
Iz Ukrajine je, od početka ratne eskalacije, pobjeglo 650.000 vojno sposobnih muškaraca. Jedan od njih je na X-u podijelio svoju priču o tome kako je, zajedno s drugima, pješice prešao Karpate i završio u Rumunjskoj.

“Imao sam jednu priliku na samom početku rata, kada mi je kao studentu ponuđeno da odem. Onda sam odbio, nisam htio ispasti kukavica… Bila je to fatalna pogreška”, započinje svoju priču “dezeter”.

“U nekom trenutku postalo je jasno da se ovdje nemam za što uhvatiti osim melankolije. I počeo sam tražiti opcije. Sve su one bile plaćene, od izravnog podmićivanja graničara do putovanja u punom kombiju u Moldaviju ili pješačenja s vodičem ruku pod ruku tajnim stazama. Cijene su uvijek astronomske, a garancija je 50/50”, objasnio je. Ipak, on se zalučio za jednu drugu varijantu, koju naziva “nomadskom”. “To je najteže jer ćete se morati osloniti samo na sebe, ali savršeno se uklapa u moj studentski budžet”, nastavlja mladić.

Odlučili glumiti studente​

“Biramo smjer. Poljska otpada, granica kod Užgoroda čuva se, ironično, bolje od istočne. U Moldaviji moraš proći kroz polja, ne možeš se sakriti. Za Bjelorusiju moraš ići Černobilskom zonom i ostalim egzotičnim područjima. To ostavlja Rumunjsku. Ne znam plivati, Tisa ne dolazi u obzir (i teško je doći do nje). Ali planine su velike, graničari sigurno neće htjeti trčati oko njih. Ostaje još samo opremiti se, osmisliti rutu i fizički se pripremiti. Za usporedbu, do tada sam pretrčao ukupno 10 kilometara”, samokritičan je Ukrajinac.

Otkrio je da su odlučili glumiti studente turiste, pošto je upravo bilo vrijeme od ispita. “Imali smo dva slobodna tjedna, a kod kuće nije bilo struje. Otišli smo u planine”, objasnio je smišljeni alibi.

“Silazimo s vlaka i apsolutno nam nitko ne izlazi u susret. Kako se kasnije pokazalo, mještani su nedavno tužili Državnu inspekciju za sigurnost prometa jer su u gradu postavili farmu mina za testiranje, pa je tamo bilo privremeno sigurno. Tako da su sve smišljene priče bile uzalud, ali je svejedno raspoloženje bilo dobro. Krenuli smo na rutu”, piše Ukrajinac.

Mještani kao špijuni​

Prvi dan je, kaže, bio kao i kod svih turista, sa mnogo fotografiranja i emocija zbog planinskih ljepota. Ipak, predvečer su skrenuli sa staze i “otišli se igrati špijuna”. Sljedećih dana su se sve više udaljavali od utabanih staza i otvorenih mjesta da slučajno nekoga ne sretnu. “Mještani prolaznike rado predaju graničarima, nije im drago vidjeti nas – ni nama njih”, otkrio je.

Stoga, kada bi čuli ljude, ubrzali bi korak i pronašli neku jarugu, u kojoj bi sjeli dok ne prođe “opasnost”. “Morali smo se kretati po potpuno neprohodnom terenu. S jedne strane, ovo nije greška, već nužda, jer nitko neće ići tamo provjeriti. S druge strane, tako smo bili puno sporiji. Stoga se, umjesto prvobitno zamišljenih sedam dana, ruta produžila na jedanaest”, požalio se mladić.

U prva 24 sata izgubio je lijevu leću, a prijatelju mu je ispao planinarski štap u rijeku. Stoga je ostatak rute morao proći sa starim naočalama, u “malo pohabanom” stanju, a prijatelj sa štapom koji je našao u šumi.

https://www.geopolitika.news/uncate...mlje-glavom-bez-obzira-evo-jedna-takva-prica/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back