Uzrok ukrajinskog rata i kraj igre je objašnjen: Rat globalističke elite, Blackrocka i bankara.
Pukovnik Daglas Mekgregor: 

U Ukrajini se dešava ono što ja mislim.
A šta je, znaš, šta je kraj igre?
Pa, za globaliste koji vode emisiju,
ovo je globalistička neokon elita, kako bi bilo
brdu kao i u Beloj kući.
A te elite u Evropi, posebno u Parizu,
Berlin, London, svi su zainteresovani da Blackrock preuzme Ukrajinu, broj jedan, da joj sistematski oduzima resurse i
pretvorena u potčinjenu državu kojoj pripada
veće globalističke elite.
Ali takođe žele da vide da se to desi Rusiji,
zbog čega se u ovom ratu nikada nije radilo o Ukrajini.
Uvek se radilo o tome šta se može učiniti da se uništi Rusija.
I naravno, pošto odgovorni ljudi nisu radili nikakvu stratešku analizu, nikada nisu razmišljali o svrsi, metodu ili konačnom stanju.
Zaključili su da je Rusija danas još uvek Rusija iz 1992. godine.
Slaba je, vene, njena ekonomija je neefikasna.
Setite se Mekejnove izjave, o, Rusija
je Španija sa benzinskom pumpom.
Svi ovi arogantni prikazi američke oholosti,
tretirajući Rusiju kao da je trećerazredna nacija sa vojskom četvrtog reda.
Pa, tek se obrazujemo.
Nismo obraćali pažnju na Ruse, koji su bili opravdano zabrinuti šta radimo na istoku Ukrajine.
Gradili smo vojsku da ih napadnemo.
Doveli smo neprijateljsku vladu u tu zemlju 2014. godine.
I stalno smo im govorili da nema razlike
nama šta su mislili ili do čega im je stalo.
Rekli su, ne želimo NATO na našoj granici.
Niko nije obraćao pažnju.
Predsednik Tramp je pokušao da sluša, ali je bio okružen ljudima koji su mu nameštali, ljudima koji nisu bili lojalni predsedniku, koji su se zakleli da će poštovati naređenja predsednika, a zatim ih ignorisali.
Dakle, kakav je ishod?
Imate veoma ozbiljan rat koji bi mogao da postane regionalni, čak i globalni, a izgleda da to niko u Beloj kući ne razume.
Ali gubimo.
Globalisti gube.
A kada se zemlja osuši, u junu, videćete masivnu rusku ofanzivu.
I većina onoga što zovemo ovo što se zove Ukrajina biće zbrisano, posebno ta vlada u Kijevu.
Ali ta vlast ne zastupa interese ukrajinskog naroda.
Oni zastupaju interese ove globalističke elite koja
oni su zainteresovani za resurse i njihovo hvatanje i korišćenje i eksploataciju da bi zaradili novac.
Da, čini se da je najveća pretnja Americi ono što se dogodilo petrodolaru.
Kada sada Putin razgovara sa Saudijcima i Putin sada razgovara sa Sijem, i oslobodite se petrodolara, i odjednom sve ovo zaduživanje
što radimo tamo gde živimo daleko iznad naših mogućnosti,
to više nije moguće, verovatno ili još gore.
Mislim da ono što pokušavate da kažete jeste da je ovaj rat postao finansijski i vojni.
I globalisti shvataju da će izgubiti ovaj rat.
A iz ovoga će proizaći da će se BRIKS, Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika povećati za 81 dodatnu članicu.
I svi ovi ljudi će preći na valutu iza koje stoji zlato.
I kada pređu na tu valutu koju podržavaju
zlato, bilo da se radi o jedinstvenoj valuti ili korpi valuta, nema nikakve razlike.
Da, u velikoj smo nevolji.
Globalisti to znaju i zato su sada toliko očajni.
A najveći strah koji imam je da kada Rusi izvrše invaziju i postane apsolutno jasno da je Ukrajini gotovo, mislim, to je već očigledno svakome ko posećuje to mesto na bilo koji vremenski period.
U ruševinama je.
Ali kada se to desi, bojim se da će biti pritiska da se pošalju američke snage u Poljskoj i Rumuniji, zajedno sa poljskim i potencijalno rumunskim snagama, u zapadnu Ukrajinu.
A ako se to dogodi, rukavice će skinuti, jer iskreno, Putin je do sada pokazao ogromnu uzdržanost, ogromno strpljenje.
On ne želi rat sa Zapadom.
Ako je hteo, mi smo to već imali.
Ali ako intervenišemo u zapadnoj Ukrajini, gotovo je.
Bićemo u punom ratu.
Proširite to malo, jer je nekako zanimljivo.
Znate, mislim da smo loše izračunali.
Putin je održao nekoliko govora u proteklih 20 godina, u više navrata govoreći, molim vas, ne pomerajte granicu prema Rusiji.
Ne pokušavajte da Ukrajinu pretvorite u neprijateljskog aktera, aktera neprijateljskih namera prema Rusiji.
Ono što se dešava u Ukrajini za nas je od egzistencijalnog strateškog interesa, kao što je ono što se dešava u Meksiku teorijski od egzistencijalnog strateškog interesa za nas.
Iako je ova administracija odlučila da to ignoriše.
Očekivao je da ćemo pregovarati, da hoće
da pokaže da je to ozbiljno i da Rusija želi da njeno stanovništvo u istočnoj Ukrajini, koja je zapravo ruska, ima jednaka prava po zakonu.
Hteo je da prekine ugnjetavanje Rusa koji
živeli tamo, i nisu nameravali da predaju Krim.
Razlog zašto je otišao na Krim je zato što se plašio da će se pretvoriti u američku pomorsku bazu.
rekao je Bajden.
Naš cilj je promena režima.
Naš cilj je da se oslobodimo Putina, a naš cilj je na kraju da podelimo Rusiju na njene sastavne delove i da je potom eksploatišemo.
Sve njegove pristalice, njegov štab, sve u globalističkom
logor zna da je to istina.
Takozvani oligarsi Kolomojski, Soroš i drugi bili su deo toga.
Ništa od ovoga nije vest.
Konačno, rekao je, dosta je bilo.
Zastao je.
Uspostavili su stratešku odbranu.
Oni su vodili misiju ekonomije sile, a sada imaju snage koje mogu da idu koliko god treba, što uključuje i poljsku granicu.
Oni imaju plan za 31, 31 mesec rata protiv nas ako na tome insistiramo.
A mi nismo sposobni da vodimo rat.
Ne možemo čak ni da regrutiramo vojsku Sjedinjenih Država ili marince.
Marinci jure okolo pokušavajući da regrutuju ilegalce, a administracija ih podstiče na to.
Da li je to ono što želite u kopnenim snagama, da se borite za ovu državu?
Zaboravi.
Neće ići.