Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jan Borje Fischer, pozivni znak Medved, 40 godina, rođen 25. maja 1984, iz Geteborga, Švedska, rikavela

GTHj6V1XgAAqVnz

Pa pobjegla, ne znam kako se drugacije moze nazvati ona panika na aeroodromu u Kabulu, mrtvi americki vojnici i sva oprema koju su ostavili Talibanima.
Nakon 20 godina, Jenki sa ostatkom NATOa pokazali su se inferiornim za Talibane.
Zamisli sad da je netko Talibanima godinama pruzao pomoc kakvu danas dobija Ukrajina, u parama i svemu ostalom.
Tenkovi, avioni, rakete, dronovi, streljivo, satelitski snimci neprijatelja itd.

Malo objektivnosti molim.
Vratice se ponovo kada se pojavi neki novi Bin Laden.

Ne znam u cemu je problem biti objektivan.
Kad vidim kolicinu vojnog materijala koji sa zapada dolazi u Ukrajinu onda je valjda svakom jasno da je ovo rat NATO-a i Rusije i da se ovo zbog te cinjnice ne moze zavrsiti za "tri dana" kako mnogi ovdje lazno pripisuju Rusima takav plan. NATO je ovaj rat produzio za godine, bez njih bi Ukrajina davno bila za pregovarackim stolom. S druge strane imamo Talibane koji su isti taj NATO istjerali bez icije pomoci.
I sada, nakon svega, Zelenski spominje pregovore sa Rusima, a prije par mjeseci je govorio da nikakvih pregovora s njima nece biti i da se ide na pobjedu.
Ako i to nije dovoljno da postane jasno tko trenutno dobija rat, onda ne znam sta bi.
Talibanima kapa dole iako ih ne volim, terali po svome i izdrzali pritisak prvo Rusa kasnije i Amerikanaca. Postovanje za Ukrajince takodje jer su smelo stali na put daleko jacem neprijatelju. Rat od tri dana ocekivali Putin i putinisti dok je ona slavna kolona isla prema Kijevu misleci da nece biti otpora dok nije postalo jasno da ce se ukljuciti Amerika sto je na pocetku bilo neizvesno. Sta ce dalje biti videcemo, mozda ce Ukrajinci istrajati kao talibani iako su Ameri bili sve vreme uspesnija strana u tom sukobu a mozda i nece.

Bivši ukrajinski vrhovni zapovjednik AFU-a Zalužny dao je svoju prvu javnu izjavu nakon što je imenovan veleposlanikom u Velikoj Britaniji. Evo što je imao za reći:

▪️Sadašnji sukob je "tranzicijski rat". Zapadne zemlje trebaju se pripremiti za buduće sukobe, au međuvremenu bi mogle testirati novo oružje u Ukrajini.
▪️U svjetlu prijetnje budućih ratova, zapadne zemlje moraju se "odreći nekih sloboda za preživljavanje"
▪️Moderni sukobi su totalni i zahtijevaju napore ne samo vojske, već društva u cjelini. Političari bi trebali mobilizirati stanovništvo
▪️Opisao je "postojanje Rusije" kao prijetnju

1721702270081.png

Pukovnik pričuve španjolske vojske Pedro Baños: Upravo sam dobio informaciju koju ne mogu potvrditi, tražio sam potvrdu i rekli su mi da je točna. To su izvori koje poznajem mnogo, mnogo godina, 30 godina, i obično su vrlo pouzdani.
Dakle, Rusi su izvršili napad na Odesu, u kojem je ubijeno 18 pripadnika britanske specijalne zračne službe, a 25 ih je ranjeno. I kažu mi da su francuski vojnici umrli. Ovo nisu plaćenici koji su Francuzi, ne, ovo su vojnici francuske vojske. Ubijani su u velikom broju, rekli su mi da je veći broj nego u Alžiru.
To su zastrašujuće brojke jer je riječ o zemljama NATO-a. I, očito, snage za specijalne operacije uvijek prve djeluju u takvim scenarijima. A također je odavno poznato da postoje snage za specijalne operacije, koje se, između ostalog, koriste za navođenje, primjerice, projektila, za osvjetljavanje ciljeva, i to ne samo projektila, nego i dronova. Zato što je dio njihove misije, osim savjetovanja i provođenja svih vrsta operacija ometanja, obuka snaga za specijalne operacije na terenu.

Rusi nudili Poljskoj neki pakt 34. kada su Nemci jos bili dobri momci i ceo svet se divio napretku Nemacke ukljucujuci Poljake i Ruse, sve to nakon 150 godina ruske okupacije polovine danasnje Poljske i najvece pravoslavne katedrale u centru Varsave bez pravoslavnog stanovnistva.
Englezi,Francuzi i Sovjeti nudili pakt Poljacima 1939 ali Poljaci odbili jer nisu hteli nikakav pakt sa Sovjetima.
Ništa čudno u tome što u Varšacvi postoji pravoslavni hram.Rusko carstvo bilo je po verskoj pripadnosti stanovništva viševersko.Bilo je i pravoslavnih i rimokatolika i muhamedanaca i pripadnika drugih veroispovesti.I sad postoji Poljska pravoslavna crkva.

Pa pobjegla, ne znam kako se drugacije moze nazvati ona panika na aeroodromu u Kabulu, mrtvi americki vojnici i sva oprema koju su ostavili Talibanima.
Nakon 20 godina, Jenki sa ostatkom NATOa pokazali su se inferiornim za Talibane.
Zamisli sad da je netko Talibanima godinama pruzao pomoc kakvu danas dobija Ukrajina, u parama i svemu ostalom.
Tenkovi, avioni, rakete, dronovi, streljivo, satelitski snimci neprijatelja itd.

Malo objektivnosti molim.

Panika je nastala jer kozojebe koji su trebali održati vlast i boriti se sa talibanima nisu tome dorasli, svi su htjeli u Ameriku.
Ti nisi objektivan nego proruski pristran.

Talibanima kapa dole iako ih ne volim, terali po svome i izdrzali pritisak prvo Rusa kasnije i Amerikanaca. Postovanje za Ukrajince takodje jer su smelo stali na put daleko jacem neprijatelju. Rat od tri dana ocekivali Putin i putinisti dok je ona slavna kolona isla prema Kijevu misleci da nece biti otpora dok nije postalo jasno da ce se ukljuciti Amerika sto je na pocetku bilo neizvesno. Sta ce dalje biti videcemo, mozda ce Ukrajinci istrajati kao talibani iako su Ameri bili sve vreme uspesnija strana u tom sukobu a mozda i nece.
Nisu Rusi ništa planirali za tri dana kao prvo,a kao drugo,sudeći po onome što smo videli,zaista se nisu nadali tolikom stepenu indoktrinacije kod Ukrajinaca na tom delu teritorije.Eto,videli smo i videoklip pre dva,tri dana iz Lavova,gde koriste onu sliku postrojenih nacista iz SS Galicije da pozovu narod na mobilizaciju,pa pričali smo,komentarisao si.

Panika je nastala jer kozojebe koji su trebali održati vlast i boriti se sa talibanima nisu tome dorasli, svi su htjeli u Ameriku.
Ti nisi objektivan nego proruski pristran.
NATO je vojno izgubio od Talibana, nema se tu nista vise diiskutirati.

Ja postavljam provjerene informacije sa bojisnice koje potjecu i od ukrajinskih izvora, to sto se tebi ne svidja kako se stvari po OSU odvijaju je samo tvoj problem.

Kad budes postavljao i slike poginulih Ukrajinaca onda smijes nekom pametovati o objektivnosti, ti koji nisi pristran.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back