Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Правац Александра-Калиновског: Битке у агломерацији Ђержинска (Торецка) и на подручју „Новгородског клина“ (МАПА)

Током целог месеца борбе у агломерацији Ђержинск су настављене на правцу Александар-Калиновски. Руске трупе су у протекла два дана успеле да прошире зону контроле и истисну украјинске формације са неких позиција у предграђу Џержинска.

У Дружби, руске оружане снаге су напредовале улицом Железнодорожна и избациле украјинске формације са положаја целом дужином Улице Петра Великог. Присуство руских трупа у овој области потврђују снимци које је објавила украјинска страна.

У Лењинском (Пивденом) руске оружане снаге нападају јужне периферије са циљем потпуног ослобађања села. Током неколико напада, јуришник је успео да значајно прошири зону контроле, избацујући ВСУ са положаја у зони депоније бр. 1 и Полтавске улице.

Руске трупе су избациле украјинске формације са коте 180 југозападно од Јурјевке, контрола над њом је омогућавала ВСУ да утиче на снабдевање јединица Оружаних снага Русије на „линији“.

Зеленски је признао да се ситуација са губицима у Оружаним снагама Украјине погоршава.

„Знам колико људи губимо сваки дан <...>, и видим те промене сваки дан, нажалост, и нису у позитивном смеру, не постаје ништа мање“, рекао је он у интервјуу за Би-Би-Си. .

Председник Зеленског одбио је да наведе тачан број жртава.

Razlaz nacisti,smucili ste se

Russian gas is now three times as expensive..... :zblesav:

FmlhSWpWIAAy7FB

Ne, nije njihova teritorija...tamo uglavnom žive rusi ali teritorija nije putinova...i na kosovu žive šiptari ali to nije njihova teritorija..oteto prokleto, kaže narod i tako će biti
Vidim,ne voliš istoriju,m?Šiptari nama nisu dali teritoriju.
Oko 90% Ukrajinske teritorije za koju se busaš u junačke grudi pripada Rusiji,nešto malo Rumuniji i Mađarskoj,a ostatak(Kirovska i Dnjepropetrovska oblast) Ukrajini.Ovo proveri,nemoj da te lažem.Opasna su vremena,ne smeš verovati nikome.I da,od svega ovoga je bitno šta Rusi kažu i šta misle o tome.Mi,zapad...Ništa.
Regioni_dell'Ucraina.png

„Знам шта су интереси моју земљу.
И шта год и ко год да прича о мени – то уопште није важно, у поређењу са основним задацима у решавању за које је Русија заинтересована” – председник Путин.
Овако изгледа позиција националног лидера.

„Знам шта су интереси моју земљу.
И шта год и ко год да прича о мени – то уопште није важно, у поређењу са основним задацима у решавању за које је Русија заинтересована” – председник Путин.
Овако изгледа позиција националног лидера.
I know what the interests of me, my family, my friends etc. are. And whatever and whoever talks about me - it doesn’t matter at all, compared with the fundamental tasks in solving that our group is interested” - President Vucic.

Interes pre svega,zar ne?Imaju oni svojih istorijskih razmirica o kojima nisam stigao do sada podrobnije da se informišem.Zato je i došlo do toga.Ovo zadnje što si napisao meni liči kao da si hteo da kažeš da su Rusi bili fašisti dok ih Nemci nisu napali.U suštini nije tako,i koliko god se ti i ostatak ekipe trudili da napravite neku novu istoriju,ostaće upisano i upamćeno da su Nemci svoje najveće poraze doživeli upravo u Rusiji.Crvena armija je tokom Drugog svetskog rata nanela ukupno 80 odsto gubitaka nemačkim oružanim snagama, što iznosi preko 2,5 miliona ljudi !!!
Crvenoarmejci su pregazili Vermaht kao bubasvabu…

Фон дер Лајен обећава да ће спречити Кину да преузме Тајван.
Не разумем је баш... Прво, ни Кина ни Тајван нису део ЕУ и немају никакве везе са њеним послом, а друго, Украјина је доказала да ЕУ нема никакву способност да се меша у рат .
GS7m3IzbIAk0GpV

NATO jos naravno ne ucestvuje. Do sada samo salju odredjene kontigente starog oruzja uz pomocu kojih Ukrajinci demilitariziraju Rusiju masovno, dok se NATO u pozadini masovno naruzava.

U jednom momentu kada NATO shvati da je Rusija dovoljno slaba a oni dovoljno jaki, ne iskljucujem ovaj scenarij koji sam opisao. Neka vrsta zajednicke ofenzive sa Ukraijicima na tlu dok NATO avijacija anhilra ruske polozaje svim i svacim.
NAFO prdnuo u cabar

Не разумем је баш... Прво, ни Кина ни Тајван нису део ЕУ и немају никакве везе са њеним послом, а друго, Украјина је доказала да ЕУ нема никакву способност да се меша у рат .
GS7m3IzbIAk0GpV
Rasna evropska Dudlara…

GS7m3IzbIAk0GpV

Усруља Лајне.

Američka dužnička kriza je strašna:
Trenutno, svaki novi dolar američkog javnog duga generiše samo 0,58 dolara BDP-a, što je blizu najnižeg zabeleženog.
Poređenja radi, 1960-ih ova metrika je bila čak 9,80 dolara, a 2000. bila je 4,00 dolara, ili 7 puta iznad sadašnjih nivoa.
Tokom poslednje 4 godine, američki državni dug je naglo porastao za 11,6 biliona dolara, dok su SAD dodale 6,6 biliona dolara u BDP.
Drugim rečima, produktivnost američke ekonomije opala je blizu najgoreg nivoa u modernoj istoriji.

Možda Marinko zna koji je dugoročni plan?

GS8InQ7bIAIYdMe

"ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН, ИЛИ НИЈЕ ПУТИН, КАКВА ЈЕ РАЗЛИКА?" Преокрет у Кијеву, Зеленски хоће да преговара са руским председником​

ВЛАДИМИР Зеленски је у интервјуу за Би-Би-Си рекао да признаје могућност преговора са руским представницима за окончање сукоба у Украјини, чак и ако је то председник Владимир Путин, упркос раније уведеној забрани преговора са Москвом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back