Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko % vojnog proračuna se trošilo na kupnju vojne opreme 2014, a koliko 2024..da sam Rus bi se zabrinio...u prosjeku NATO zemlje troše 70% više na kupnju vojne opreme nego li je preporuka istog tog NATO-a..ugrubo, nekih cca 400 milijardi USD će NATO potrošiti u 2024 na kupnju vojne opreme...uopće niste najebali:D

ffr.png

Amerikanci u nekoliko dana ili par mjeseci zauzmu cijeli Irak i Afganistan.

Rusi likuju kada su nakon 2,5 godine i svoje trodnevne SVO napokon zauzeli potpuno razruseni gradić.
Писали смо о томе - Авганистан никада нико у писаној историји није цео заузео, почев од Александра Македонског! Ирак јесте заузет и прилично уништен, али где су сада Американци тамо? Крадуцкају још мало нафте, пошто су остало, укључујући и непроцењиво историјско благо и злато у физичком облику одавано опљачкали.
РФ ће да остане тамо где одлучи.

Писали смо о томе - Авганистан никада нико у писаној историји није цео заузео, почев од Александра Македонског! Ирак јесте заузет и прилично уништен, али где су сада Американци тамо? Крадуцкају још мало нафте, пошто су остало, укључујући и непроцењиво историјско благо и злато у физичком облику одавано опљачкали.
РФ ће да остане тамо где одлучи.
Odlučili su zauzeti cijelu Ukrajinu, prošlo je 2,5 godina

Žele vojne baze iz kojih mogu da kontrolišu izlaze na more Rusije i Kine, da postave rakete šti bliže njihovim velikim gradovima i da im na granicama konstantno izazivaju nemire.

To su njihovi uzvišeni ciljevi, a ti se svesno praviš budalom i naivčinom, jer si jednostavno pokvaren.
Da zato prave vestacka ostrva kao Kina u osam morskih ekonomskih zona susednih zemalja.

Пољаци су узели "свој" део Чехословачке 1939. године, а ово је било 1945. године, пред сам крај рата.
Aha, ti si mislio na to, navikao sam već da se svi fokusiraju na septembar 39., pa zašto bi se SSSR cimao oko vekovnih neprijatelja Poljaka, imali su svoj posao, rat je prljava stvar, svako sebe gleda.

Ruski komunisti su bili gori i bili su pandan srpskim. Internacionalisti koji su gazili svoje zarad nekih apstraktnih viših ciljeva i svetske revolucije.
ne znam jesu li bili gori ili bolji od npr. bjeloruskih komunista ali znam da su bili pandam današnjim NVO organizacijama koji gaze svoje zarad nekih apstraktnih viših ciljeva i zapadne hegemonije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back