Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma lažu amerikanci :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ajaooooooooo i pored 51 mlijarde - Rusi u zadnje vrijeme učestalo osvajaju sela na istoku Ukrajine.

laugh lol GIF by Married At First Sight Australia
Naglasak na osvajaju sella, gradovi jos uvekk predaleko, 10ak km. od ruske granice.

.
Резидент
Још у марту смо пренели казивање нашег извора да нам је неопходно 200 хиљада само за попуњавање резерви (губици убијених и рањених војника), а за нови контранапад још 300 хиљада људи. Лако је израчунати стварне губитке ВСУ у прошлој години, али вам то званично нико неће саопштити.

Ако се настави садашњим темпом, до краја године ће бити мобилисано 200 хиљада људи, изјавио је секретар скупштинског одбора за одбрану, Роман Костенко.

Према његовим речима, таква мобилзација ће омогућити попуњавање јединица ВСУ до нивоа на којем никада нису биле.
Jul 2 at 20:00
.

zanimljivo
...
Nikolaj Lukašenko, koji studira na Pekinškom sveučilištu, najbolji je student na tečaju

"Promatrao sam ga. On je stvarno, jako dobar student. On je najbolji student na tečaju. Vrlo promišljen tip. I skroman,"
- rekao je glasnogovornik sveučilišta.

Prema njegovim riječima, Nikolaj nikome ne govori da je sin bjeloruskog predsjednika. Studira na Sveučilištu u Pekingu na programu razmjene, smjer biotehnologija.

malo oftopik ali
bio sam na moru u Grčkoj i sad kad se ide ka plaži to su sve apartmani luksuzni jbg i ispred jednog kompleksa ukrajisnke tablice 4 auta a dovorište veliko.. u dvorištu 4, 5 stola oni piju zajeba vaju se..sve jbt mladi od 20 do 30 godina..njih 15, 20.. ja se msm gle ovi boli ih krac na moru piju pivo a tamo ginu njihovi u rovovima..jbg.. sa jedne strane ih razumem..život je jedan..
To su sve deca ovih sto salju ljude u rat, odakle im toliko para?

Ukrajinski vojnik:

Čak ni sa pojačanjem od milion vojnika ne možemo zadržati Časov Jar.
❗"It's a shame nobody understands that we can't win if we send more people here - even with a million we can't hold it"

A Ukrainian fighter explains the situation in the Chasov Yar area.
https://t.me/DDGeopolitics/115139

Sad će forumski palamudi prozapadnog poremećaja ličnosti da tvrde kako ukrovermaht dobija rat i potiskuje Ruse....

IMG_20240703_075630_035.jpg

Након 2-месечних борби за добро утврђени кварт "Канал" који је састављен од вишеспратница јединице РА🇷🇺 (98.вдд) успеле да сломе одбрану украјинске војске и деф. остваре контролу над овом важном тачком* у склопу шире Битке за Часов Јар (*в. уоквирено #карта).
И на осталим деловима фронта (нп. Калинковка/Красное) активне јединице РА које изводе комбиноване нападе са нешто оклопа и јуришним снагама вел. до батаљона.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back