Ukrajinski grobar.Dokazano.
БОРИС Џонсон, који је био британски премијер 2019-2022. и одвраћао украјинског председника Владимира Зеленског од потписивања мировног споразума са Русијом у пролеће 2022, крив је за жртве у украјинским биткама, рекао је Најџел Фараж, лидер британске деснице, популистичке партије Реформа УК.
Фото АП
На питање како би могао да изгледа мировни споразум о Украјини, он је рекао: "Оно што изгледа није одбацивање мировног споразума, што је Џонсон врло јасно учинио, из својих разлога. Колико је људи умрло од тога, ја сам не знам“.
- Као да жели да се обе стране боре до смрти. С обзиром на то да имамо и до милион жртава у борби, сматрам да је то изванредно - додао је Фараж, а цитира Тајмс.
Лидер Реформе УК није искључио да ће Украјина морати да се одрекне неких својих територија како би прекинула борбе.
- То је његов [Зеленски] избор. Нико и не говори о миру. Све о чему говоримо је 'Украјина ће победити'. Заиста сам прилично скептичан у вези са тим - приметио је он.
Према Фаражу, ако Зеленски буде инсистирао на повратку свих области за које власти у Кијеву верују да припадају Украјини, „можда у Украјини неће остати ниједан младић“.