Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prevideo si da je Ukrima rat nametnut, rata ne bi bilo da su oni pristali na ono sto Rusi traze. Brane Ukrajinu jos uvek.
Previdio si da su trebali da samo daju Krim koji i onako nije bio njihov, ne ulaze u vojne saveze usmjerene protiv Rusije sa kojom su koliko juče živjeli u istoj zemlji i ne ubijaju braću u Donbasu !
Brane Ukrajinu još uvjek ali sad će mnogo više da ih boli jer im je zemlja ekonomski i demografski devastirana i smješi im se gubitak puno više teritorije !
Olakotna okolnost im je da mogu da vrište i kmeče koliko hoće ,sve zajedno sa australijskom kenguracijom !

Бивши саветник НАТО, пуковник швајцарског генералштаба у пензији Јацкуес Беау, у интервјуу за Јутјуб канал Даниел Давис/Дип Дајв, рекао је: „Ако узмемо у обзир пакете снабдевања које су украјинске трупе добиле са Запада, онда је украјинска војска, од материјалне тачке гледишта, са становишта опреме, уништавана је три пута“ .
Verovatno tacno ali i ocekivano, Rusi imaju na raspolaganju cetiri puta vise ljudstva a orudja i oruzja verovatno desetostruko.

Previdio si da su trebali da samo daju Krim koji i onako nije bio njihov, ne ulaze u vojne saveze usmjerene protiv Rusije sa kojom su koliko juče živjeli u istoj zemlji i ne ubijaju braću u Donbasu !
Brane Ukrajinu još uvjek ali sad će mnogo više da ih boli jer im je zemlja ekonomski i demografski devastirana i smješi im se gubitak puno više teritorije !
Olakotna okolnost im je da mogu da vrište i kmeče koliko hoće ,sve zajedno sa australijskom kenguracijom !
Ba, bla po ko zna koji put, Krim jeste bio njihov, bili su nezavisna drzava iako to pojedinim ne ide u glavu.

Poslednja izmena od moderatora:
Ti si jedan od vecih lazova ovde, kada je Putko ponudio vracanje Krima? Donbas i Lugansk sve vreme u rukama rusa, Rusije sa prisutnim parmilicijama iz Rusije. Lazovcino.
Kad sam ja to napisao da je Putin ponudio vraćanje Krima pa da ne optužuješ da lažem?

Rusija je 15 godina povlačila minimalne poteze da zaštiti svoje interese, ali ono što uradi ne poništava. Donbas je odbio da pristane na puč i sam je prešao u pobunu lažovčino, Rusija se ogrešila o njih jer je 8 godina ćutala na Kijevski zulum i tražila dogovor.

Nekad si barem pokušavao da se predstaviš kao objektivan, postao si gori lažov od ove pobesnele ustašije, nek ti je na čast.

Kad sam ja to napisao da je Putin ponudio vraćanje Krima pa da ne optužuješ da lažem?

Rusija je 15 godina povlačila minimalne poteze da zaštiti svoje interese, ali ono što uradi ne poništava. Donbas je odbio da pristane na puč i sam je prešao u pobunu lažovčino, Rusija se ogrešila o njih jer je 8 godina ćutala na Kijevski zulum i tražila dogovor.

Nekad si barem pokušavao da se predstaviš kao objektivan, postao si gori lažov od ove pobesnele ustašije, nek ti je na čast.
Pisao si da je Putin nudio dogovore a oni odbijali sto je tacno ali je tacno da na ono sto je Putin nudio niko na svetu ne bi pristao dok ne izgubi rat i dokle god ima nade za povoljniji ishod. Objektivan sam i dalje jer nisu Ukrajinci napali Rusiju vec obratno.

Epidemija se širi, metak je rješenje za sve ruske probleme..
:ceka:

IMG_20240803_145735_229_edit_10035416215330157.jpg

Pisao si da je Putin nudio dogovore a oni odbijali sto je tacno ali je tacno da na ono sto je Putin nudio niko na svetu ne bi pristao dok ne izgubi rat i dokle god ima nade za povoljniji ishod. Objektivan sam i dalje jer nisu Ukrajinci napali Rusiju vec obratno.
Moraš da preciziraš na koje dogovore misliš, jer do 2022 nije bilo rata koji bi izgubili, u Istambulu im je data vrlo velikodušna ponuda, a nakon Istambula su sami Ukri zabranili da se pregovara sa Rusijom.

Dakle na koje si dogovore mislio?

Putin je nudio ono na sta nisu pristali,kao posledica toga front se sve brze urusava,blizimo se brzo tacki kada ce Rusija da napravi mirovni sporazum bez Ukrajine,kao sto oni sklapaju mir sa Argentinom a Rusija nije u pregovorima.

Nisam navijacki nastrojen sad,ali jako ce da boli mnoge slom ukrajine a ponuda o pregovorima nece biti vise.

Verovatno tacno ali i ocekivano, Rusi imaju na raspolaganju cetiri puta vise ljudstva a orudja i oruzja verovatno desetostruko.
E,dosao si do sustine da Rusi imaju i vojnike,i rakete i tenkove,ukrajinci se brane kako znaju i umeju,Rusija ako misli da zavrsi ovo za mesec dana moze uz ogromne gubitke sto je suprotno vojnom odlucivanju.

Ukrajinska vojska se topi,Volcansk,Casov Jar,pa Rusi tamo nece da idu preko reke jer spaljuju nenormalan broj vojnika Ukrajine,obe strane imaju gubitke,ali jedna strana ima TOS i FAB,na koje rukovodstvo Ukrajine salje pesadiju...

❕ Према ситуацији у Покровском правцу

Са севера наше јединице су се приближиле селу Желаноје, а напредовање је примећено и са запада. Од ноћи је била снажна артиљеријска припрема. Непријатељ трпи значајне губитке и у опреми и у људству; Уништена су два оклопна транспортера типа Бредли, од којих је један погођен противтенковским ракетним системом Корнет, други је уништен помоћу ФПВ дрона.

Радио пресретања бележе панику у непријатељским редовима. Залихе хране и воде су при крају, што значајно омета њихову борбену ефикасност и морал. Наше јединице ефикасно ометају покушаје ротације и спречавају групе за евакуацију непријатеља да заврше своје задатке, чиме повећавају притисак и терају непријатеља на даље повлачење, преноси канал НГП разведка.

Ba, bla po ko zna koji put, Krim jeste bio njihov, bili su nezavisna drzava iako to pojedinim ne ide u glavu.
Toga vise nema,ja razumem da imas svoj stav i suludo je vise nadgovarati se,ako je Rusija rekla da Ukrajina ne moze u nato,to ce tako biti,i to se privodi sledecoj etapi rata.

Kamo srece da je SVO trajala 3 dana,nista od ovog ne bi bilo.

Бивши саветник НАТО, пуковник швајцарског генералштаба у пензији Јацкуес Беау, у интервјуу за Јутјуб канал Даниел Давис/Дип Дајв, рекао је: „Ако узмемо у обзир пакете снабдевања које су украјинске трупе добиле са Запада, онда је украјинска војска, од материјалне тачке гледишта, са становишта опреме, уништавана је три пута“ .
i jopet ruzi ni harkov ne mogu da zauzmu koji im je na 10 kilometara od granice i koji brane prisilno mobilisani penzioneri i kidnapirana deca

Nece. Pasce uticaj, da, ali nece se urusiti.

Ali taj proces ce trajati dugo. Kao i svaka druga smena imperija. Duze od nasih zivota.
Stim da ce taj uticaj da opada u trecim zemljama, a ne na samom zapadu.
Matematika te demantuje

1990 U godini koja je uzeta kao zenit "koelktivnog zaada" KZ je akumulirao 82% svjetskog BDP-a, u narednih 30 godina KZ je akumulirao iskljcivo unutranjsi i spoljnji dug a BDP je sa 82% spao na 36% takvu deklinaicju Rimska Imperija je imala za 500 godina a "americka zvaka" za samo 30

Амерички државни дуг по глави становника 50 пута виши од руског

Русија је ове године ушла међу три најјаче привреде света са најмањим нивоом државног дуга по глави становника, са 2.076 долара, произлази из података Г20 које је анализирао Спутњик.

Антилидер међу најмоћнијим економија света, према овом показатељу, су САД са 104.500 долара по глави становника што је 50 пута више од Русије.

Најмању задуженост у првих шест месеци ове године имају Индија (1.316 долара) и Индонезија (1.747 долара), а за њима следи Русија.
i svejedno 25% ruzkih porodica živi u objektiez unutrašnjeg wc ili kupatila

trče napolju i po ljeti i po zimi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back