Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krenulo i Gruzine

Zura Mushukia i Nika Jikashvili

452112032_458043953781864_9101355467586804067_n.jpg
452674891_458043277115265_462976636536477078_n.jpg

Koliko si glup pa napadaš BRICS ?
Pa svaka država BRICS-a je pojedinačno jača od kompletnog Nato-a vojno, a Kina i finansiski jača.
Rusija je sama isprašila Nato u Ukrajini, a šta misliš šta bi im uradila Kina sa milijardu i po stanovnika i oko 300 miliona vojnika ili Indija ?
Kompletan Nato nebi mogao da pobedi Iran, što je onda bitno jeli neko od ovih moćnih država u BRICS-u ili ne ?

Ovo je ludje od parola sa Golije

A to treba umeti

Naravno.

Nakon sto Rusija bude dovoljno skuhana i Putinova pozicija do te mjere ugrozena da bi pojavila masa grupacija koje ce biti spremne za drzavni udar, tu postoji opasnost za Kinu da NATO podrzi direkno neku od tih grupacija vojno, sa ciljem instaliranja nove prozapadne vlade u Kremlju sto bi za Kinu bilo katastrofalno. Najbolje sto bi mogli posticu u tom scenariju je aktivno podrzavanje seperatistickih pokreta sirom Rusije i sirenje utjecaja barem na odredjene regije, da im se nebi desilo da imaju NATO baze na Amuru.

Аааааааа, то те значи боли. Казуј, не заобилази.

Ипак, чекај да прво Рује одраде посао онамо а после ћемо да видимо. Хоће ли се распасти Ната или неко други, не знам, нисам баба Вангин ученик као ти.

U kakvim deluzijama vi zivite to vise nije ni smijesno, vise tragikomicno.

Mislim, jasno mi je da vas vas rezim vec decenijama uz pomoc, pinka, happy tv-ja ,Sputnika i Informera sustavno zaglupljuje glede odnosa snaga, geopolitiki gledano, ali ipak ocekujem odredjenu dozu kriticke misli. Ali nista.

Зашто? Има ли неко у тој Нати ко би ратовао? Има пар надобудних америчких и енглеских генерала, ииииииииииии то је то. знају да они неће у прве борбене редове. Ту се прича завршава.

Опсадно стање на Светој гори:
Есфигмен оптужују да обучава руске специјалце - полиција спрема упад

На Светој Гори се поново разбуктава сукоб око манастира Есфигмен у којем обитава 118 монаха. Стотине полицајаца је опколико манастие и спрема се да, преноси „Проњуз”.

Сукоб између манастира Есфигмен и Цариградске патријаршије почео је 1972. године, када су монаси заузели оштар став према Цариграду, прекинувши све контакте са њим. Они су тада осудили сусрете фанариота са представницима Римокатоличке цркве.

"Спремни смо да бранимо манастир до смрти, ово је наша духовна Отаџбина. Овде смо се духовно родили и овде ћемо умрети", истакао је архимандрит Методије, игуман манастира.

Братију оптужују да не поштују закон, за раскол, али и за потпуно апсурдне ствари - да обучавају руске специјалце, рекао је игуман.

Jedni koji zivite u fantazijama ste vi kremljoboti koji vjerujete da te zemlje od danas mogu u konfrotaciji sa zapadom nastaviti da ekonomski rastu kao sto je to bio slucaj u zadnjih 30 godina.

I naravno slijepa vjera u cvrstinu saveznistva izmedju clanica BRICS-a koji u biti nemaju skoro nista zajednicko nego se cak i gledaju preko nisana.

Kakve iluzije. Pa taj savez ce biti lakse slomiti nego onaj Molotow-Ribbentrop ili onaj izmedju Hitlera i namjesnika Pavla. Ne iskljucijem ni da ce se KIna okrenuti protiv Rusija kada namirise raspad drzave. Ne u smislu napadanja nego vise sa ciljem sirenja utjecaja ne buduce nezavisne regije sirom Sibira. A o odnosu Kine i Indije da ne govorim.
Али не и онај између фирера и поглавника :cool:
Сви сте ви ИРР

Зашто? Има ли неко у тој Нати ко би ратовао? Има пар надобудних америчких и енглеских генерала, ииииииииииии то је то. знају да они неће у прве борбене редове. Ту се прича завршава.
Pa Tixoglu od Golije od prvog dana pise o nekakvih kotlovima u kojima je NATO, pa o podrumima NATO gde gine po 300 komada NATO Generala odjednom, pa o podmornicama francuske legije stranaca u hangarima Azovstalja, pa 140.000 ustasa u tom istom hangaru

Ja sam citajuci ovaj forum stekao utisak da tamo ratuju nacionalna garda Ohaja i rendzeri iz Teksasa protiv Sovjetskog Saveza iz 1943-e

Ne znam kako ce se zavrsiti ali znam kako je poceo ovaj rat, krenuli u Kijev tenkovima i zauzeli aerodrom ali zbog "dobrih namera" koje su obelodanili godinu dana kasnije ostavili kolonu od stotina vozila i orudja vecinu bez goriva ili sa vrlo malo goriva, mali Perica u tu pricu ne bi poverovao. Dzonson odnosno zapad ima svoju ulogu u nastavku rata ali da nije bilo agresije ne bi je imao. Nadam se da Amerikanci nece uci u rat ali ako se desi pravice industrija sve sto im se trazi za sendvic i kikiriki kao u 2. sv. ratu za sada nema potrebe. Biraci mogu uticati ako je manji rat u pitanju ali u slucaju globalnog sukoba ne bira se nista vec se zbijaju redovi kao sto se desilo tokom2. sv. rata.
Da nije bilo ruske agresije bio bi ukrajinski napad na Donjeck i Lugansk, artiljerijska priprema je vec trajala tjednima prije pocetka rata.
Da je Ukrajina prva spremala napad priznali su Merkel i Holande.

i prevareni rusi više nisu mogli do kijeva :D
bilo ih sramota

zar niste mogli smisliti bolji izgovor za poraz kod kijeva??

Rekoh da vjeruje tko sto zeli oko te price, ja ne iskljucujem ni jedno ni drugo, za razliku od VAS ne izmisljam ove i one tvrdnje jednih ili drugih.
Drzim se cinjenica koje su svima poznate, na primjer da je Zelenski prije par mjeseci govorio da sa Rusijom nema pregovora, a sad ih zove.
Zasto, ako im tako dobro ide?.

Pa Tixoglu od Golije od prvog dana pise o nekakvih kotlovima u kojima je NATO, pa o podrumima NATO gde gine po 300 komada NATO Generala odjednom, pa o podmornicama francuske legije stranaca u hangarima Azovstalja, pa 140.000 ustasa u tom istom hangaru

Ja sam citajuci ovaj forum stekao utisak da tamo ratuju nacionalna garda Ohaja i rendzeri iz Teksasa protiv Sovjetskog Saveza iz 1943-e

Би они али немају мyда, guts, како кажете ви из неких тамо гудура Колорада а родом из Санџака.

No Guts No Glory!​

Former TV journalist arrested after calling for armed resistance to mobilization

A Ukrainian journalist has been arrested, accused of calling for armed resistance to mobilization into the country's armed forces, the Security Service of Ukraine (SBU) said on July 23.

The "former host of popular Ukrainian television programs" along with seven other people, allegedly conducted "informational and subversive activities for the benefit of the aggressor country."

...

Očekivao je da su normalni, racionalni i da ne planiraju da se samožrtvuju na oltaru američkog imperijalizma, zato im je dao poslednje upozorenje i demonstraciju moći. Nažalost, pokazali su da za njih nema nade i da će kao pretnja po opstanak Rusije morati biti trajno neutralizovani.

Šta misliš da će da se dogodi ako zaista dođe do rizika po opstanak Rusije, da se Kina i ostali saveznici Rusije neće umešati i pomoći im? Sakupili ste se ko osice i mislite da se niko neće umešati ako zatreba?
Rizik za opstanak Rusije ne postoji niti ce postojati, bar ne spolja. Rusija nema saveznika nece Kina ratovatoi zbog nje niti Rusi zbog Kine, ulozi i rizici su preveliki.

Da nije bilo ruske agresije bio bi ukrajinski napad na Donjeck i Lugansk, artiljerijska priprema je vec trajala tjednima prije pocetka rata.
Da je Ukrajina prva spremala napad priznali su Merkel i Holande.
Znami i slazem se ali ja mislim da je to normalna reakcija, nema drzave na svetu koja bi drugacije reagovala, separatizam za racun Rusije je nesto sto se ne moze tolerisati ali je nesreca sto je Rusija prejaka za Ukrajinu, kada ne bi bila ne bi bilo ni tog separatizma.

Paz sada ovo

"Dokle god Ukrajina ne riješi ovo pitanje, svi mogu zaboraviti na isplatu 6.5 milijardi eura Europskog instrumenta mirovne pomoći (EPF) kao kompenzaciju za pošiljke oružja", poručio je mađarski šef diplomacije Peter Szijjarto, prema televizijskom kanalu ATV.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentarom. Kijev tvrdi da je blokirao naftu Lukoila, no da se ukupan protok kroz naftovod, kojim se služe i drugi opskrbljivači, nije smanjio.
Problem ce biti resen u vrhu EU a Madjari i Ukrajinci ce samo reci da.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back