Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Doviđenja i ne vraćajte se više.

Rusija povukla posljednji patrolni brod s Krima

Rusija povlači posljednji patrolni brod Crnomorske flote s okupiranog Krima.

Prema jutarnjem izvješću mornarice, trenutno nema ruskih brodova u Crnom moru. Tri su ruska broda u Azovskom moru, a nijedan od njih ne nosi rakete Kalibar.

U lipnju je predstavnik ukrajinske obrambene obavještajne službe Andrij Jusov rekao da Rusija skriva velike brodove i nosače Kalibar, ali "lov ne bi trebao stati".

U travnju je ukrajinska mornarica priopćila da je od početka rata punog opsega ruska Crnomorska flota izgubila oko trećinu svojih brodova zbog ukrajinskih napada.
Kao što je ranije objavljeno, u lipnju su dva ruska raketna broda povučena s Krima zbog prijetnje mornaričkih dronova.
Neposredno prije toga mornarička bespilotna letjelica napala je ruske objekte u Sevastopoljskom zaljevu.
https://www.slobodenpecat.mk/hr/pletenchuk-rusija-go-povleche-i-posledniot-patrolen-brod-od-krim/

🇺🇸🇺🇦🏴 Амерички предузетник Дејвид Сакс: Бајден је провоцирао, да, испровоцирао, Русе да нападну Украјину причајући о ширењу НАТО-а. Од тада је одбацио све могућности за мир у Украјини, укључујући и споразум о окончању рата само два месеца након његовог почетка. Рат је већ трећа година и не назире му се крај. Погинуле су стотине хиљада људи. Стотине милијарди долара наших пореских обвезника отишло је у воду. Председник Бајден нам је продао овај нови вечни рат, обећавајући да ће ослабити Русију и ојачати Америку.

А како то данас изгледа? Руске оружане снаге су веће него раније, док су наше сопствене залихе опасно исцрпљене. Сваки дан се јављају нови позиви на ескалацију, а свет са ужасом гледа како нас Бајденова сулуда политика води на ивицу Трећег светског рата.

Prema jutarnjem izvješću mornarice, trenutno nema ruskih brodova u Crnom moru. Tri su ruska broda u Azovskom moru, a nijedan od njih ne nosi rakete Kalibar.

U lipnju je predstavnik ukrajinske obrambene obavještajne službe Andrij Jusov rekao da Rusija skriva velike brodove i nosače Kalibar, ali "lov ne bi trebao stati".

U travnju je ukrajinska mornarica priopćila da je od početka rata punog opsega ruska Crnomorska flota izgubila oko trećinu svojih brodova zbog ukrajinskih napada.
Kao što je ranije objavljeno, u lipnju su dva ruska raketna broda povučena s Krima zbog prijetnje mornaričkih dronova.
Neposredno prije toga mornarička bespilotna letjelica napala je ruske objekte u Sevastopoljskom zaljevu.
https://www.slobodenpecat.mk/hr/pletenchuk-rusija-go-povleche-i-posledniot-patrolen-brod-od-krim/
I ?

Lancet

photo_2024-07-17_18-37-27.jpg

photo_2024-07-17_18-37-28.jpg

A ko će da ih skloni s Krima?

Za razliku od ukropa Rusi imaju mozak, ti brodovi im trenutno ne donose nikakav benefit i samo prestavljaju metu za propagandne pobede vermahta.

Vratiće se brodovi crnomorske flote, ne brini ti ništa. Kad ukrajina više ne bude pretnja, dakle uskoro.

Hvala ti na lepim rečima.Ne mrzim ja zapad kao takav,ima tamo masa dobrih stvari koje mi se dopadaju,recimo https://www.indianmotorcycle.com/en-us/ ,niti mrzim prosečnog Živorada iz njihovih redova,ali me užasava njihova spoljna politika koja je ratnohuškačka i otvoreno izrabljivačka,po svaku cenu.
Pošto si rekao da znaš kako je formirana Ukrajina,možeš pretpostaviti da su imali i nekakve ugovore prilikom omogućavanja toj istoj Ukrajini da se osamostali.Recimo da ima vanblokovski status,da bude neutralna i ko zna šta još,na tome Rusi i sada insistiraju i po meni je to normalno.Rusi su im sve činili na volju,imali su svoju stolicu u UN i kada su bili deo SSSR-a.Ni tada im Rusi nisu sporili državnost.Danas se to promenilo.Meni je interesantan podatak o kome nismo ti i ja pisali ovde-zašto je taj isti kolektivni zapad ignorisao pojavu neonacizma u Ukrajini iako su zapadne medijske kuće pisale o tome?Zašto je Angela priznala da je lagala Putina da bi dala vremena Ukrajini da se naoruža?Ako je taj zapad za mir kao što priča,zašto to nisu sprečili odmah? Rusija,kao zemlja pobednica u ww2 nad fašizmom i nacizmom se još tada obavezala da reaguje u budućnosti na pojavu istog u zemljama u kojima ga je pobedila.Tvoja poslednja rečenica me razočarala,izbija neki bes i zloba iz nje,neka nemoć.To nisu spinovi,to je fakat,to je Rusija,njihova zemlja.Biće kako oni budu rekli i to je veoma blizu.
Radašine, ja ne znam da je neka zemlja bila članica un i posle to više nije osim država koje su se raspale kao jugoslavija i kao sssr ali i u tim slučajevima srbija i rusija su zemlje naslednice...ako ciljaš na to da će se Ukrajina raspasti...pa neće, a i zašto bi? Ako misliš da će rusija usisati Ukrajinu, to bi bilo neozbiljno, jer se tek to nikad neće desiti, prosto je nemoguće...putin će vrlo brzo imati ceo svet protiv sebe, jer ovo stanje je neodrživo, niko ne želi da trpi, naročito ne kina....ne želi da trpi ruski narod...videćeš, to nije daleko...
Putin je imao daleko bolja rešenja nego ovo što radi, ako je bio problem sa manjinama, a bio je, da se ne lažemo....mogao je da uperi nuklearne bojeve glave na pariz, london, berlin i vašington i da kaže e aj sad da pregovaramo...mogao je da pošalje desantne jedinice na kijev, pohapsi bandu i sve vreme uperene rakete na lavov, odesu i kijev sa prstom na crvenom dugmetu dok traje suđenje i smena vlasti... mogao je...šta je sve mogao a nije i zato je tu gde jeste...dok se vi ovde radujete likvidaciji nekakvih raspalih kolumbijaca

Logičko zaključivanje ti teži ka nuli..
Lepo napišem da je Ukrajina još pre sukoba bila obaveštajno ispresecana i da se ceo obaveštajni svet tamo sjatio, te da je tamo bilo i da traje obaranje ruku između ruskih sa jedne strane i američkih, ali i drugih obaveštajaca sa druge strane (što je rezultiralo smrtima mnogih ruskih oficira, koji su uvek bili locirani i znalo im se kretanje) i onda ti dođeš i kažeš : Ha,ha, videlo se kako su ruski obaveštajci radili u Ukrajini čim su Rusi morali napuštati položaje - grok,grnjok
Čitaj rečenice, svari ih, pa onda repliciraj

Испало је да се сва акција, сва припрема, сва халабука, сва трошења око напада на бродове Црноморске флоте не исплати јер сада немају на шта да усмере утрошене паре, време и сву пропагандну активност коју су припремили. Остадосте без икаквих могућности да било шта покренете осим лажи које се врло брзо саме демантују без руског учешћа. 15 сухоја 35? НеЗнамКолико с-500...

Radašine, ja ne znam da je neka zemlja bila članica un i posle to više nije osim država koje su se raspale kao jugoslavija i kao sssr ali i u tim slučajevima srbija i rusija su zemlje naslednice...ako ciljaš na to da će se Ukrajina raspasti...pa neće, a i zašto bi? Ako misliš da će rusija usisati Ukrajinu, to bi bilo neozbiljno, jer se tek to nikad neće desiti, prosto je nemoguće...putin će vrlo brzo imati ceo svet protiv sebe, jer ovo stanje je neodrživo, niko ne želi da trpi, naročito ne kina....ne želi da trpi ruski narod...videćeš, to nije daleko...
Putin je imao daleko bolja rešenja nego ovo što radi, ako je bio problem sa manjinama, a bio je, da se ne lažemo....mogao je da uperi nuklearne bojeve glave na pariz, london, berlin i vašington i da kaže e aj sad da pregovaramo...mogao je da pošalje desantne jedinice na kijev, pohapsi bandu i sve vreme uperene rakete na lavov, odesu i kijev sa prstom na crvenom dugmetu dok traje suđenje i smena vlasti... mogao je...šta je sve mogao a nije i zato je tu gde jeste...dok se vi ovde radujete likvidaciji nekakvih raspalih kolumbijaca
Koji je to ceo svet ?

.Meni je interesantan podatak o kome nismo ti i ja pisali ovde-zašto je taj isti kolektivni zapad ignorisao pojavu neonacizma u Ukrajini iako su zapadne medijske kuće pisale o tome?Zašto je Angela priznala da je lagala Putina da bi dala vremena Ukrajini da se naoruža?Ako je taj zapad za mir kao što priča,zašto to nisu sprečili odmah?

Poslednja izmena:
Zvala se Kijevska Rus nepismeni, i više puta je ratovala protiv Moskve, pa dobro šta ste svi kremljoboti nepismeni? 🙄🙄🙄
Кијевска Русија или Кијевска Рус (рус. Киевская Русь), позната и као Староруска држава (рус. Древнерусское госуда́рство) или Стара Рус (рус. Древняя Русь),[а] средњовјековна је држава у сјевероисточној Европи која је образована у 9. вијеку као исход уједињења дијела источнословенских[б] и угрофинских[в] племена под влашћу кнежева из династије Рјурикович. Što si lažov?To ti ne valja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back