Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima i mudrih - izvan ukrajine
...
Gruzija je krenula putem borbe protiv liberalnog fašizma.

Ovaj liberalni fašizam se ciljano i koordinirano financira iz stranih izvora, donatorskih organizacija, što je zločin protiv gruzijskog društva. Uvjeren sam da će naša politika, naše društvo i država biti slobodni od liberalnog fašizma, za koji ćemo učiniti sve", rekao je premijer Gruzije Kobakhidze.
Pogledajte prilog 1578466
ovaj baš uliva poverenje

A sta su gadjali, decija bolnica toksikologija i ginekologija. Nema nikakvog smisla

Dal je bilo nekoga od znacaja u tim zgradama
Највероватније су Руси имали информацију да се тамо налазе војна лица – ово је уобичајено руско објашњење за ударе на цивилне објекте. Чак и да је тамо било војног особља - напад је апсолутно неоправдан и показује колико Кремљ цени животе грађана.
Постоји безброј видео снимака који приказују руске ракетне ударе на цивилне објекте, зграде, болнице. Позориште у тобоже „руском“ Мариупољу буквално је сравњено са земљом када се у њему крило преко 1.500 цивила.
Која је логика? И има ли логике у таквом рату? Питање је......

Poslednja izmena:
Највероватније су Руси имали информацију да се тамо налазе војна лица – ово је уобичајено руско објашњење за ударе на цивилне објекте. Чак и да је тамо било војног особља - напад је апсолутно неоправдан и показује колико Кремљ цени животе грађана.
Ma kakva vojna lica, isključivo bebe, koje su baš tog momenta bile sve na operacionim stolovima

Znaci vojska može da se krije po bolnicama, kućama, salonima ....... itd. Ok

https://x.com/i/status/1810814821996040569

Не бринем ја због вас. Кад прође август, евоцирање успомена на Дане Поноса и Славе, Чавоглаве, томпсон и то, и почне бројање пара од сезоне, неће вам се више ратовати.

Чак ни са Србима... :hahaha:

Само ми се чини да вас нико неће питати иде ли вам се у Украјину...ићи ћете, све певајући...

Mislim da od toga neće biti ništa, mi smo beznačajni u vojnom smislu, a i ne vidim političku snagu u Hrvatskoj koja bi poslala hrvatske vojnike u Ukrajinu.

E ali za Bosnu ili tako nešto u susjedstvo, to baš i nisam siguran :klap:

Mislim da od toga neće biti ništa, mi smo beznačajni u vojnom smislu, a i ne vidim političku snagu u Hrvatskoj koja bi poslala hrvatske vojnike u Ukrajinu.

E ali za Bosnu ili tako nešto u susjedstvo, to baš i nisam siguran :klap:
U manjim državam ni vlast a nit narod se ne pita niša. Kad amer kaže šaljite milione kao pomoć, to se pošalje, ako kažu šaljite vojsku onda moraju da šalju. Niko ne sme da im se suprotstavi, tu je problem

ovaj baš uliva poverenje
a šta kažeš na ovo
...
🇸🇾🇹🇷Reuters: Erdogan naređuje turskom ministru vanjskih poslova da se sastane s Assadom kako bi započeli obnovu odnosa s Assadovim režimom.

🇹🇷Erdogan: Pozvao sam Bashara al-Assada da dođe u Tursku i zadužio sam ministra vanjskih poslova za ovo pitanje, nadamo se da ćemo započeti novu stranicu s gospodinom Assadom.

•Namjeravamo voditi dijalog sa sirijskim predsjednikom i čekamo njegov posjet ili se koordiniramo u trećoj zemlji.

🇹🇷🇮🇶🇸🇾Irački ministar vanjskih poslova:

- Irak će uskoro biti domaćin sastanka sirijskih i turskih dužnosnika, a sastanak bi trebao biti održan u glavnom gradu Bagdadu sljedećih dana.

U manjim državam ni vlast a nit narod se ne pita niša. Kad amer kaže šaljite milione kao pomoć, to se pošalje, ako kažu šaljite vojsku onda moraju da šalju. Niko ne sme da im se suprotstavi, tu je problem

Koliko god to izgledalo nevjerojatno, ipak za slanje hrvatskih vojnika u stranu državu treba suglasnost dvije trećine hrvatskog sabora, a to je, imho, trenutno nemoguća misija, tako da politički ne postoji nikakva šansa za takvu odluku.

Ma kakva vojna lica, isključivo bebe, koje su baš tog momenta bile sve na operacionim stolovima

Znaci vojska može da se krije po bolnicama, kućama, salonima ....... itd. Ok

https://x.com/i/status/1810814821996040569
Па, види се да се ради о војницима евакуисаним у формацији из суседних зграда.... Види се да војници пролазе поред главног крила болнице и долазе из другог правца. Чак и да је било војних лица у болници - да ли је то ваљан разлог за напад на болницу када је у њој стотине деце и лекара.
Цинично и глупо.

Zasto nastavljas da lazes kad znas da nije istina da je poginulo 500 tisuca iracke djece.

Rusi su u 20. stoljecu ubili izmedju 10-20 milijuna svoojih sugradjana, Kinezi preko 20 milijuna.
Cuo si valjda za staljinov inoficijelni citat, da je smrt jednog covjeka tragedija, a smrt miliun ljudi samo statistika.
Ja nisam ni napisao koliko je poginulo, brojka nikada nije tačno utvrđena. Ti si taj koji laže.
Medlin je rekla da je njoj prihvatljiva cifra od pola miliona stradale djece.

Drugi put uključi to malo mozga kad citiraš nekog.

a šta kažeš na ovo
...
🇸🇾🇹🇷Reuters: Erdogan naređuje turskom ministru vanjskih poslova da se sastane s Assadom kako bi započeli obnovu odnosa s Assadovim režimom.

🇹🇷Erdogan: Pozvao sam Bashara al-Assada da dođe u Tursku i zadužio sam ministra vanjskih poslova za ovo pitanje, nadamo se da ćemo započeti novu stranicu s gospodinom Assadom.

•Namjeravamo voditi dijalog sa sirijskim predsjednikom i čekamo njegov posjet ili se koordiniramo u trećoj zemlji.

🇹🇷🇮🇶🇸🇾Irački ministar vanjskih poslova:

- Irak će uskoro biti domaćin sastanka sirijskih i turskih dužnosnika, a sastanak bi trebao biti održan u glavnom gradu Bagdadu sljedećih dana.
kažem da je turska ugledni član zločinačkog nato-a :whistling:

Па, види се да се ради о војницима евакуисаним у формацији из суседних зграда.... Види се да војници пролазе поред главног крила болнице и долазе из другог правца. Чак и да је било војних лица у болници - да ли је то ваљан разлог за напад на болницу када је у њој стотине деце и лекара.
Цинично и глупо.
Znači vojska se može kriti iza civila ?
Dobro, samo da ovo zapamtimo za neke naredne dane !!!!

Koliko god to izgledalo nevjerojatno, ipak za slanje hrvatskih vojnika u stranu državu treba suglasnost dvije trećine hrvatskog sabora, a to je, imho, trenutno nemoguća misija, tako da politički ne postoji nikakva šansa za takvu odluku.
Kao za sve tako i za to postoji zakon, ali to u praksi nije baš tako. Ako Amerika ili NATO odluče da treba da se pošalje 200k vojnika tamo i tamo, i neka država mora da posalje 1k, misliš da neće to bit izglasano ? Naravno da hoće, ne sa 2/3 nego sa 100%. Jednostavno nema niko jajca da im se suprostavi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back