Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači Putinova ideja je da mu Zelenskij preda Harkiv, da malo pregovaraju pa da krenu dalje ratovati za Odesu?
Pa jbt, dečko je genije.

Све си, по обичају, погрешно разумео.

Уочи оног вана би "мировног" самита РФ је преко Путина отишла са предлогом, не за примирје, него за прекид ратних дејстава у функцији постизања коначног мировног решења, односно окончања рата.

Предлог је одбијен, очекивано. Па зашто је онда уопште упућен? Из три битна разлога:

1. да се додатно обесмисли она вана би "мирвна сесија" (тамо су били и представници земаља склони Русији) јер се правио рачун без крчмара;
2. да се још једном демонстрира, урби ет орби, ко је против окончања рата;
3. порука украјинском становништву коме је преко главе рата и крвопролића.

Одбијањем сатане, Америке, њених НАТО вазала и њихових спикера у Кијеву, већинска Украјина која је за мир, сада је јасно видела ко продужава рат, крвопролиће и агонију тог народа.

У најкраћем, одлично темипиран дипломатски маневар а не "одрицање од Одесе". За такав тупав закључак баш се мора бити у минусу са политичком интелигенцијом.

Poslednja izmena:
Feb 7, 2024 — The change from Wagner to Africa Corps also marks a new phase in Russia's export of security to Africa.

Koliko idiotarije možeš napisati u 10 redova? I to je talent.
citirao sam ti forin polisi, vagner su ti sada africke trupe, znaci znamo da im je ambicija cela afrika, a cak su se pojavili i u nasoj bazi

sutra mogu da dodju u bondstil, i sta ces ti onda da se smejes opet kao lud na brasno? sta mislis za koliko sati mogu da isprase nafo iz bondstila? ja cenim od 3 do 5, zato zapad drzi veleizdajnika aljeka, da ih ne pozove kao africki lideri

jednom kada vagner udje u srbiju, ni zagreb im nece biti daleko, oces da trazis onda belgorod? jel ti shvatas srbine kolika ja afrika? sutra africke trupe pod vagner komandom mogu da ti preplave evropu, i sta ces ti onda, da kmecis: nafo upomoc? zabole nafo, mene amera za tvoje kmecanje, BLACK PWR OVER THE EU!

crni ce vas karati, a vagner ce da diriguje! evropa mora pasti, samo dok se zavrsi posao u africi, niko im ne stoji na putu, zapadne baze se prazne jedna za drugom, francuza vise nema

Poslednja izmena:
Овај рат који је локализован на територији Украјине и делимично Русије је глобални рат за душе људи широм света и у самој Украјини. Понуда руске државе и В.В. Путина је управо на трагу борбе за наклоност људи. Како локално, тако и глобално.

Какво одрицање од Одесе, тим маневром су јој само ближи.

Шта више, ону одбијену понуду бих шифрирао као проодески руски андерлајн маневар.

Poslednja izmena:
u pravu si

evo Portugalci se strasno uznemirli zbog Odese, a Irci zbog Sumija, ne znaju sta ce, dal da naruce domace ili uvozno pivom teske muke

mada, realnije je da ih tacno zabole K za Rusiju i Putina
Da nisi valjda malo permutovao, valjda je to jos uvek u Ukrajini, kakve veze ima sa Rusijom.

Ali i jeste tako, u sustini najgore prolazi Ukrajina, zabole nekog u Lisabonu za Sumi, zamisli tek nekog tamo Amerikanca, njemu su predstavili da je Rusija i Putin glavni neprijatelj, sve ostalo je manje bitno i koliko strada Ukrajina.

Ja mislim da je i tebe bas onako dobro zabole za Ukrajinu, tebi je neka tamo Rusija vukojebina, i Ukrajina bi isto bila, nego eto bitno je samo da Rusija strada i bude porazena pa ako se Ukrajina koristi u te svrhe onda je ok, inace.

njemu su predstavili da je Rusija i Putin glavni neprijatelj, sve ostalo je manje bitno i koliko strada Ukrajina.
u amerckim msm su bukvalno zamenjeni ruski i ukrajinski gubici, kao da su ruski 10 puta veci, a ne ukrajinski, plus da tamo neka estonija ili polonija odbrusuje mrskom putinu i ima da mu doaka sa stoltenbergom, a da mi ameri samo "pomazemo" good guys..

onda sa ovom ceremonijalnom kubanskom posetom, da je to normalno, i vec vidjeno za vreme bivsih administracija, ali da budno pratimo sve - samo dok prosecan amer ukapira da je svo vreme bio na nisanu onih podmornica koje nisu uopste izranjale, a za ovu paradnu KAZANJ mu je receno da ne nosi nuklearno oruzje, da se ne plasi... a kako znamo da ne nose? rekli da nece? jel americka inspekcija to proverila? a sta ako su rusi slagali? a sta ako je u okeanu, na dnu bilo jos 5 koje nose nuklearna torpeda?
US Nuclear Attack Submarine Surfaces in Cuba Behind Russian Fleet
https://www.newsweek.com/us-nuclear...antanamo-bay-russia-fleet-cuba-havana-1912722
pluta po povrsini, ali zasto ne zaroni, i ispita dublje cega sve ima sto gavarit pa ruskij? ja mislim da nas rusi vuku za nos, bice strasno ako se sve razotkrije uskoro, sta smo rizikovali!

"None of the vessels carries nuclear weapons," Cuba's Foreign Ministry said earlier this week.

i mi ameri trebamo da verujemo kubanskom ministru? pa mi nasima ne verujemo, a ne komunistickom!

ej cnn vpoditelj gleda rusku nukl. podmornicu!!! 5 ruja stoji na njoj blazirano, ni da mahnu coveku?!
https://www.cnn.com/2024/06/12/world/video/russian-nuclear-submarine-arrives-in-havana-cuba-digvid

CNN reporter spots nuclear Russian submarine he's never seen before near Cuba

Poslednja izmena:
nemamo indikacija i ocekivanja da nose nuklearno oruzje - a sta to znaci? znaci da nagadjamo, verujemo sta nam je kubanski pm rekao, da kao bajagi nemaju! a sta ako imaju? klikni, premotao sam na kirbija sto prevedoh:
ovo je necuveno u kakvu nas je opasnost bajden administracija dovela, ej da mi nagadjamo, a da u stvari ne znamo!!!
a jes izgleda kazanj opasno

Poslednja izmena:
Koliko idiotarije možeš napisati u 10 redova? I to je talent.
dabogda ti izronila ruska podmornica ispred splita, ili dubrovnika, ovo je skandalozno sta oni nama rade, kako nas vuku za nos, ma jok ne nose nuklearno oruzje, samo im je pogon nuklearni, - e tako nam sole pamet americki mediji, mi smo kao sisali vesla, pa verujemo sta rece kubanski ministar spoljnih poslova, on nikad ne laze :dash:

Poslednja izmena:
u pravu si

evo Portugalci se strasno uznemirli zbog Odese, a Irci zbog Sumija, ne znaju sta ce, dal da naruce domace ili uvozno pivom teske muke

mada, realnije je da ih tacno zabole K za Rusiju i Putina
drugim recima nece nato na rusiju samo loze jadne ukre da sve izginu, i mozda naloze poljake, ili pribalticke da ruje pregaze

ko se kao makron nalozi da ce da ratuje, samo ode u prevremenu penziju politicku, ko mu je kriv kada nece da odglumi faktor stabilnosti kao aljek nejaki

Poslednja izmena:
U Domostavu u Poljskoj podignut je obelisk u znak sjećanja na “Volin masakr”!

U središtu skulpture je dijete nabodeno na ukrajinske vile, u podnožju je goruća poljska obitelj i ograda na kojoj su nabodene glave poljske djece!

Ljudi iz EU, kako možete podržavati Banderu

Poljaci jasno kazu sta misle o Banderi ali i o Rusima pomazuci danasnju Ukrajinu.

Poljaci jasno kazu sta misle o Banderi ali i o Rusima pomazuci danasnju Ukrajinu.
oni znaju da im je obecano nuklearno oruzje i od tada su se oprostili od pameti, pa dok ono "stigne" oprostice se i od zivota, za njih su rusi/belorusi provezbali talkticke, ima da ih obrisu sa mape

poljaci su mozdano mrtvi, a uskoro i komplet
.ovnar porucuje da ce unistiti svet ako mu ne dozvoli njegovo divljanje.
m'jok samo ce d'unisti vas koji ste se vec oprostili od pameti, nas koji mozgamo, nas nece, i zasto bi nas unistavao? lindzi greem reko ukrajina ima rudee, zato smo mi nju pomagali da joj izmuzemo rudno bogatstvo - i sta sad, zasto bi nas unistavao, mi imamo pravo da to radimo, zar nemamo? a vi u poljskoj ocete nuklearno, sta ce vam nego da ga skrkate na moskvu? e vas neka unisti, mi samo hocemo da se ogrebemo za minerale, kao i na kosovu, znaci imamo cilj, a vi samo mrzite patoloski! vas ima da nema! MRZITELJI! je, pa vi samo psujete koliko ste oboleli, ne moze sa vama ni posao da se napravi, nista

Poslednja izmena:
sta je sad, ne date ukrama ni patriote i smejete im se, a u stvari ste pretrnuli od straha, rusi upadaju u finsku vec sa lovcima i bombarderima, i nikom nista, pa za koji q vam sluze ti patrioti ako ih ne koristite,a ne date ih ukrama?! nafo prdno u cabar, umesto da rusi bre te avione, sta je problem? ima vas pregaze ruysi, a mi ameri cemo da lovimo ruske podmornice oko floride, cekajte da posaljemo 300 hiljada vojnika, mozda za 10 godina

nece jer se usrala, a nuklearno ce da doceka, ali malo sutra... ruje ce da je pregaze dok kazes polskakolbasa
U poslednja 4 dana unisteno nekoliko baterija patriota.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back