Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Putin: Kažu da se na Kosovu prolivala krv, a šta je u Donbasu - vodica?​

Krv koja se prolivala u Donbasu nije vodica da bi Rusija mogla da zatvori oči na to, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa urednicima svetskih medija na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

„Bivša kancelarka (Angela Merkel) mi je jednom rekla da su na Kosovu delovali bez Saveta bezbednosti, jer se tamo osam godina prolivala krv... A ovde, kada se krv prolivala 8 godina na Donbasu to nije bila krv, već vodica“, rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima medija.
On je podsetio da je tragedija u Ukrajini počela državnim udarom: tako je počeo rat, Rusija nije kriva za to.
Posle 2014. godine Rusija je učinila sve da se mirnim putem reši ukrajinski konflikt, objasnio je šef ruske države.
"Rusiju su osam godina vukli za nos sa Minskim sporazumima", podsetio je on.
Prvi korak u smeru rata u Ukrajini napravili su oni koji su podsticali krvavi antiustavni državni udar, objasnio je on: "Mi nismo nikoga napali, mi smo se branili".
Putin u sredu razgovara sa šefovima velikih međunarodnih novinskih agencija, uključujući predstavnike neprijateljskih zemalja.

Zelenskij je povukao crvenu crtu.
Svaki Ruski okupator koji uđe u Ukrajinu će biti uništen.
Taj nesretnik može samo da povuče belu crtu !!!
Chris Pratt Laugh GIF by Parks and Recreation

Pridruživanje Ukrajine NATO i Evropskoj uniji je trenutno, očigledno, nemoguće, ali je neophodno održavati perspektivu pridruženja u budućnosti, izjavio je osnivač i izvršni predsednik Svetskog ekonomskog foruma (SEF) Klaus Švab u razgovoru sa ruskim prankerima Vovanom i Leksusom.
Prankeri su se Švabu predstavili kao ekonomista Žak Atali i ukazali na nemogućnost stupanja Ukrajine u EU i NATO u ovom momentu.

„To je očigledno, ali je svejedno potrebno zadržati mogućnost da će to biti učinjeno“, ocenio je Švab.
Pored toga, Švab je prokomentarisao ukrajinski sukob i podržao njegovo zamrzavanje.

„Najverovatnije bi bilo rešenje koje postoji između dve Koreje. Odnosno, ne formalizovano, takoreći, uzjamno priznanje, već neka vrsta zamrzavanja borbenih dejstava“, naglasio je on.
Prethodno, američki predsednik Džozef Bajden nije isključio mogućnost da Ukrajina ostane van NATO posle završetka sukoba, ali da SAD nameravaju da nastave da je naoružavaju.
Ranije je list „Politiko“, pozivajući se na pet diplomata, objavio da Evropska unija namerava da otpočne zvanične pregovore o pristupanju Ukrajine i Moldavije krajem juna.
Na samitu EU 14. decembra odlučeno je da se započnu pregovori o budućem članstvu u Evropskoj uniji sa Ukrajinom i Moldavijom. U junu 2022. EU je Ukrajini i Moldaviji dodelila status zemlje-kandidata za članstvo u EU, postavljajući nekoliko strogih uslova za formalni početak pregovora o njihovom pristupanju. Evropska unija više puta je navodila da je takva odluka u velikoj meri bila simbolična kako bi podržala Kijev i Kišinjev u njihovoj konfrontaciji sa Moskvom.

Citiraj, ne stavljaj ljudima reci u usta. Ne budi Golija i ti.

Ja sam napisao da je originalni plan NATO bio da finansira gerilski rat u Ukrajini

Za to se NATO spremao. nisam pisao za sta se Ukrajina spremala. NATO kapaciteti su tako spremani.

Referenca za ono sto ja kazem je Pentagon, Predsednik US, komandna struktura NATO.

Dalje nisam citao od prve recenice pa necu odgovoriti nista tu nema potrebe

Da, da posebno

Oni su u NATO i Pentagonu svi izlapeli pa su planirali gerilski rat na teritoriji na kojoj nikada u istoriji nije mogao da se vodi takav oblik rata.
Gerilski rat u Ukrajini ravnoj ko tepsija u 21. veku, zvuči prilično realno.

Ta dodatna napomena da se NATO spremao za jedan a Ukrajina za sasvim drugi tip rata je tek vrlo realistična. NATO ih spremao za gerilu a oni ih lagai i spremali se za rat na frontu od 1000 km. Deluje kao nešto u šta svi treba da verujemo.

@Mstislav @febo_ch

Војници у Украјини плаћају како би напустили земљу

Војни обвезници у Украјини после ступања на снагу пооштреног закона о мобилизацији плаћају и по 20.000 долара како би напустили земљу, рекао је начелник Одсека стратешких истраживања при украјинској полицији Андреј Рубељ.

Услед минирања украјинских граничара обала реке Тисе појавили су се први случајеви настрадалих украјинских грађана који су покушали да је илегално препливају и напусте земљу како би избегли тоталну мобилизацију, саопштио је извор Спутњика, упознат са ситуацијом.
Izvor " majke mi " Sputnjik :ljutko:

Izvor " majke mi " Sputnjik :ljutko:
на ртс дневнику 2 вечерас је дато обавештење кијева да се позивају сви дечаци од 17 година који се налазе ван укрјаине да се врате у земљу како би приступили у војску !

па чим је до тогадошло да малолетне зову...

распад.

на ртс дневнику 2 вечерас је дато обавештење кијева да се позивају сви дечаци од 17 година који се налазе ван укрјаине да се врате у земљу како би приступили у војску !

па чим је до тогадошло да малолетне зову...

распад.
Vidimo kako penzioneri, invalidi i maloljetnici razvaljuju okupatora.
Zamisli tek da Ukrajina ima prave vojnike.

U Rusiji VW prodao 89 novih Lamborghinija za 2023u

U Britaniji VW je prodao 801 nov Lamborghini za 2023u

U celoj Britaniji ukupno ima 4 (cetiri) polovne Lade na prodaju i nijedna nova

https://www.autotrader.co.uk/cars/used/lada

Rusi su sa druge strane kupili 352.572 Lade za 2023u godinu

To vam je otprilike pokazatelj ko ima vise para (i mozga) i sve sto treba da znate u zivotu
Ispravak netocnog navoda!
Nisu kupljene nego podjeljene ucviljenim udovicama :sad2: :whistling:

U Rusiji VW prodao 89 novih Lamborghinija za 2023u

U Britaniji VW je prodao 801 nov Lamborghini za 2023u

U celoj Britaniji ukupno ima 4 (cetiri) polovne Lade na prodaju i nijedna nova

https://www.autotrader.co.uk/cars/used/lada

Rusi su sa druge strane kupili 352.572 Lade za 2023u godinu

To vam je otprilike pokazatelj ko ima vise para (i mozga) i sve sto treba da znate u zivotu
20240605_085021.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back