Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam davno rekao da bi bez njih nama bilo dosadno, oni nam dođu kao dvorske ****
Било у почетку док су стварно мислили да има наде. Сад излазе на видело сво усташтво, пакост и злоба у њима. О мржњи према нама да не говоримо. А модератори не да санкционишу, него свако мало дође сизиф и слични да их подржи

Po tnjiteru svezi snimci opet rokalo po mucenom Belgorodu

Ovo postaje tragikomicno koliko je Putin jadan, za sopstvene gradjane, Ruse, ga boli K, a za zapadne partnere se polomio da istrci u susret

A tek forumski rusosiiti, kreativna objasnjenja da odbrane neodbranjivo

Misliš li da to što se bombarduje ruski grad od 400.000 stanovnika više ide u prilog zapadnoj retorici da navodno ne žele rat sa Rusijom ili Putinovoj da je Rusija de facto u ratu sa NATO.

Obala Jemena i Crveno more, nakon šta je Ajzahauer išamaran šlapama koje su počistile eskadrilu F-35 sa palube

GPTje6FXYAA9qZu

Glupi Ukrajinci započeli rat misleći da će uću u EU i NATO kad ono i Švab ih odhebao;

"Шваб: Украјина није спремна за мир
▪️Тренутак за преговоре о Украјини још није дошао јер Украјинци не могу да се предају, а да не изгубе политички ауторитет, изјавио је извршни председник Светског економског форума Клаус Шваб у разговору са руским пранкерима Вованом и Лексусом, мислећи да разговара са бившим француским високим функционером Жаком Атлијем.
"Морамо сачекати да се догоди нешто што заправо ствара неку врсту потребе за дискусијом", додао је Шваб, напомињући да "Европа игра важну улогу својим утицајем на Зеленског."
-"Њега треба искористити и говорити му да ће добити све што жели, само ако подржи наше демократске принципе", напоменуо је Шваб, додајући да Украјина неће постати део ни ЕУ нити НАТО-а."
:hahaha:

https://t.me/rtbalkan/40199

Misliš li da to što se bombarduje ruski grad od 400.000 stanovnika više ide u prilog zapadnoj retorici da navodno ne žele rat sa Rusijom ili Putinovoj da je Rusija de facto u ratu sa NATO.

Mislim da je Rusija napala Ukrajinu, i da je sve u Rusiji legitiman cilj iz ugla Ukrajinskog nisandzije iza cevi topa, ili lansera rakete,

pod uslovom ako taj cilj koji gadja ima vojnu, ili dualnu civilnu/vojnu upotrebu

Nacionalna Garda Ohaja nije napala muceni Belgorod. To znam pouzdano.

a da li ima raketiranja i po civilnim podrucjima, sigurno da ima, na obe strane. Kad padaju rakete po Harkovu ili Kijevu, jer tamo ima vojske, ne znam dal mozemo da sudimo Ukrajincima, jer znamo da u i oko Mucenog Belgoroda ima vojske. Ustvari iz te zone Rusija vrsi gadjanje prve linije u pravcu ofanzive prema Harkovu.

Video odmazde protiv Afrikanaca koji su dezertirali iz ukrajinskih oružanih snaga
Na kanalima TG pojavio se snimak na kojem se vidi kako ukrajinski vojnici pucaju u crnce koji su dezertirali iz Oružanih snaga Ukrajine. Jedan od vojnika se obraća ljudima koji kleče ispred njega: „Zašto niste sedeli crnoguzi u svojoj Africi? Dezerteri i ja imamo kratak razgovor.”
Posle toga neko viče na ukrajinskom „Ubijte ih“ i jedna od vojnika Oružanih snaga Ukrajine otvara vatru na Afrikance.

Mislim da je Rusija napala Ukrajinu, i da je sve u Rusiji legitiman cilj iz ugla Ukrajinskog nisandzije iza cevi topa, ili lansera rakete,

pod uslovom ako taj cilj koji gadja ima vojnu, ili dualnu civilnu/vojnu upotrebu

Nacionalna Garda Ohaja nije napala muceni Belgorod. To znam pouzdano.

a da li ima raketiranja i po civilnim podrucjima, sigurno da ima, na obe strane. Kad padaju rakete po Harkovu ili Kijevu, jer tamo ima vojske, ne znam dal mozemo da sudimo Ukrajincima, jer znamo da u i oko Mucenog Belgoroda ima vojske. Ustvari iz te zone Rusija vrsi gadjanje prve linije u pravcu ofanzive prema Harkovu.

Sve se slažem, samo te to uopšte nisam pitao.

Da preformulišem, da li misliš da će ukrajinski napadi NATO oružjem po dubini Rusije:

a) odvratiti Rusiju od daljih napada i naterati ih da prekinu rat i povuku se iz Ukrajine
b) homogenizovati Ruse oko narativa da su u ratu sa NATO

.
Ево неких размишљања за колеге које још држи здрав разум...

Јуриј Баранчик
Нуклеарна ескалација: упозоравајући удар или масовни удари по стварним циљевима? Први сценаријо

Посматрајући заоштравање ситуације током сукоба у Украјини и могући улазак у спиралу ескалације која води на нови ниво, а можда сместа оде на други или трећи ниво, мислим да је време да се размотре не само могућност, неопходност или одсуство оваквог развоја догађаја - ескалација већ траје, већ и конкретни нивои ескалације у које развојем догађаја можемо да будемо увучени. Ово претпоставља разматрање не само у целини и уопштено, већ и разраду конкретних сценарија.
Овде ћу да изложим први сценаријо - упозоравајући удар као приказ могућности тактичког нуклеарног оружја (ТНО) или удари по стварним циљевима.

Прегледао сам своје претходне уписе (нпр. овде, овде и овде) на ову тему и видео да су се претходне процене показале тачне. Да не бих ишао у детаље, потражите их у мојим претрходним уписима. Формилисаћу основну претпоставку овог сценарија: ако говоримо о прелазу Русије на примену ТНО, упозоравајући нуклеарни удар током вежби ће бити штетан. То ће пружити прилику противнику да се припреми и тада он неће деловати "упозоравајуће" већ ће да изврши масовни напад конвенционалним оружјем или нуклеарни напад на реалне циљеве.

Треба обратити пажњу да наш непријатељ не прича много, не објављује никакве црвене линије и ради врло консеквентно, методично и сурово. Траба му одати признање. Он делује док ми само претимо и оно што је раније изгледало незамисливо већ се десило, као што је недавни удар по двема РЛС Вороњеж-ДМ које су део система упозоравања о ракетном нападу (СПРН), односно саставни су део нашег ракетно-нуклеарног штита.

Узгред, у складу са нуклеарном доктрином РФ, овакав напад је један од повода да пређемо на примену нуклеарног оружја. У тачки 19, подтачка б) Указа председника РФ О основама државне политика Руске Федерације у сфери нуклераног уздржавања, као услови који опредељују могућност наше државе да примени нуклеарно оружје наводи се "дејство противника по суштински значајним државним или војним објектима РФ чије би нефункционисање довело до немогућности узвратног одговора нуклеарних снага".

Нас су већ довели на ивицу нуклеарног рата и треба рећи да смо својим неодлучним понашањем сами пружили могућност непријатељу да овако манипулише.

Друга важна претпоставка, како видим, међународна реакција ће на нуклеарни удар Русије, било да је упозоравајући или масовни напад тактичким нуклеарним оружјем бити отприке иста, али ће последице за Русију да буду различите.

Масовним нуклеарним ударом по Европи НАТО шаљемо у тежак нокаут. Циљеви треба да буду сви значајнији војни објекти алијансе у домету наших средстава ТНО. Ако говоримо о утицају конкретно САД у Европи, односно о њиховим базама ПВО у Румунији и Пољској, њих такође треба збрисати, као и базе са америчким тактичким нуклеарним оружјем на територији Европе. Ту је и аеродром Жешув у Пољској, највеће америчко ваздухопловно чвориште за снабдевање кијевског режима, такоће и лучка инфраструктура.

Некако сам убеђен да ће САД да изаберу да све само испрате са друге стране океана, јер ако смо ми показали одлучност и збрисали војну инфраструктуру НАТО на европском континенту, без много размишљања ћемо да ударимо по континенталном делу САД. Ограничени нуклеарни сукоб у Европи они могу да дозволе међутим, континентални део САД за њих је света крава.

После овог корака ми ћемо у кратком року да пребијемо кичму кијевском режиму и изађемо на границе Украјине. ВСУ остају без снабдевања са запада и њихов морал ће да буде неповратно сломљен. Међутим, поред слома хунте ми ћемо психолошки сломити и Европу и убудуће ће Москва да диктира шта и како ће у Европи да се ради. За оне који нису схватили шта се десило увек можемо да поновимо нуклеарни час. Сва застрашивања како ће да нас осуде, посебно Индија и Кина и прекину сарадњу са нама су празне приче. У Кремљу ће да се формира ред лидера земаља света са жељом да уреде односе са нама.
May 27 at 12:03
.

.
Јуриј Баранчик
Нуклеарна ескалација: упозоравајући удар или масовни удари по стварним циљевима? Други сценаријо
Први део

Приближавајући се лету 2024. ми у пуној мери осећамо могућност нуклеарног конфликта и разматрања о томе шта и како може да се дешава су више него умесна. У овом сценарију размотрићемо две могуће варијанте сукоба, односно ограничени сукоб или општи нуклеарни рат. Почећемо од друге варијанте.

Није искључено, али је мало вероватно да ће друга варијанта да се деси. Размена стратешких нуклеарних удара између Русије и САД нанела би такву штету и економији и армијама обе стране да би Кина добила планету на тањиру. Ако би се нуклеарни рат развио међу Русијом, САД и Кином, оно што би преживело нашло би се у потпуно необичном окружењу, попут филма Mad Max.

Ово је значајан моменат. Многи су мишљења да ће нуклеарни рат да личи на хаотичну кафанску тучу из које нико не излази неповређен, а у стварности ће остати велики простори који ће да буду мало или ни мало захваћени и у будућности ће неминовно да изађу у први план, нпр. Бразил, Аустралија или Саудијска Арабија из простог разлога што учесницима нуклеарног рата неће бити до доминације већ ће да лижу своје ране.

Међутим, живот на планети ће бити потпуно промењен. Свеобухватни нуклеарни рат Русије и САД ће на пример планету оставити без сателитске везе (и уопште без сателита у нижим орбитама) јер ће обе стране моментално да почну неутрализацију везе и преноса обавештајних података. Недвосмислено ће се активирати члан 5 НАТО (САД ни у лудилу неће да гину саме), што значи да ће да закачи и Европу чији ће привредни, економски и демографски потенцијал неповратно да буде изгубљен.

Државе које располажу нуклеарним оружјем у Европи су и најдоминантније економски, финансијски и привредно (Француска и В. Бризанија) и њихов пораз ће потпуно прекројити геополитичку мапу, а утицај држава као што су Аустрија или Мађарска ће да порасте јер ће у другим државама да остане мање ресурса и војног потенцијала.

Свеобухватни нуклеарни рат неће да доведе само до физичког уништења потенцијала непосредних учесника већ и до разарања постејећег светског поретка, реметећи постојећу финансијску хијерархију и последично распоред држава у ланцу исхране. Према томе, САД ће ући у нуклеарни рат само са гаранцијама да ће претрпети минималну штету од Русије. према томе, за почетак је неопходно да се пронађу средства за пресретање хиперзвучних нуклеарно опремљених бојевих блокова. Почињати рат са нама без тога је чисто самоубиство.

Због тога су велики изгледи да ће се десити локални нуклеарни сукоб ограничен на источну Европу и европски део Русије. Почетак ће највероватније да буде провокација запада у војној сфери било да је то масовни удар западним оружјем по стратешким аеродромима у дубини руске територије или даљи покушаји да се избаце из строја системи СПРН (систем упозорења о ракетном нападу), а одоговр на то је предвиђен нашом никлеарном доктрином.

Још једним поводом може да буде масовни улазак НАТО у борбена дејства у Украјини, увођење великих контигената војске, покушај организовања безплотне зоне изнад Украјине са територија држава источне Европе итд. Напомињем да се ни један од ових сценарија не може остварити моментално што значи да пре остварења ових изазова следи још једна спирала политичких затегнутости на који треба гледати као на сигнал-маркер и спремати се на најгоре.
May 29 at 14:05
.

.
Јуриј Баранчик
Нуклеарна ескалација: упозоравајући удар или масовни удари по стварним циљевима? Други сценаријо
Други део

Локални нуклеани сукоб (уз примену тактичког нуклеарног оружја) у датом сценарију може да има разне степене. Ако обавештајни подаци указују да је интервенција НАТО неминовна и да ће бити извршена у обиму с којим се није могуће обрачунати конвенционалним средствима која се налазе на украјинском правцу могуће је очекивати превентивно дејство тактичким нуклеарним оружјем по логистичким чворовима иаеродромима у Украјинни, а могуће и по аналогним логистичким чворовима у Пољској, Румунији, Бугарској и Чешкој.

Питање ће да буде шта са земљама које располажу нуклеарним оружјем, Француском и В. Британијом, а такође и Немачком, Италијом, Холандијом и Турском на чијим територијама се налази нуклеарно оружје САД, међутим у том сценарију САД неће одобрити коришћење свог нуклеарног оружја, као што је могуће да се те земље не сагласе схватајући да ће у том случају и њима да долети. Према томе, у питању остају само Француска и В.Британија.

Према доступним подацима у свакој европској бази чува се око 20 бомби, а у Турској 50. Турска ће највероватније да избегне да вади кестење из ватре за Американце. Ради се о нуклеарним бомбама чија је употреба могућа само са авиона чиме је сужено поље њихове примене. Имајући у виду да је врло тешко праћење авиона опремљених тим бомбама и њихово допремање у Пољску, Румунију, Балтичке земље или Финску, ради снижавања ових ризика у случају да се након првих удара противник не призове памети, наш циљ могу да буду као минимум не само авиобазе у Украјини већ и у северној и источној Европи.

Да ли земље у којим се чува америчко ТНО могу да га користе без САД је питање за расправу, али САД већ сада предају своје оружје Украјини коју користе је као свог агента и због чега не би користили Европу као свог агента? Сваки авион Ф-16 може да носи нуклеарне бомбе и то је са руске стране више пута наглашавано. Према томе, у случају претње уласка армије НАТО ми треба да гледамо на авионе НАТО као да су опремљени нуклеарним наоружањем и да их обарамо.

Дејства ће се вршити из Лењинградске области, са територије Белорусије, авијација Црноморске флоте РФ и из подморница, нуклеарним верзијама Калибра. Треба имати на уму да када се ми суочавамо са покушајима ВСУ (уз подршку В. Британије и САД) удара на аеродроме на Криму и нашу флоту да је то усмерено на снижавање нашег оперативно тактичког нуклеарног потенцијала.

Ако непријатељ буде дејствовао само авионским бомбама и тактичким нуклеарним оружјем у форми артиљерије и не користи нуклеарне верзије крстарећих ракета, под ударом ће се наћи северозапад Русије, западни део Белорусије, Крим и у мањој мери нови региони Русије као циљ далеко нижег приоритета.

Тактичко нуклеарно оружје Русије у минималној мери је везано за гравитационе бомбе и ми имамо већу флексибилност и већи домет, тако да је осетљива зона непријатеља много дубља, Балтичке земље, Пољска, Источни део Немачке, Румунија и Бугарска.

У слачају да се активирају Француска и В. Британија бићемо принућени да изађемо из оквира ТНО и извршимо ударе по тим земљама стратешким ракетама што ће довести до њиховог уништења. Колике ће бити размере штете коју ћемо ми претрпети зависи од координације њихових напора и наше ПВО.

Имам на уму речи фон Молткеа, "ни један војни план није преживео први судар са противником" међутим, без обзира на варијанту сукоба (локални или међуконтинентални) источна Европа ће бити разорена изузев држава које заузму максимално неутралну позицију (Мађарска, Словачка), а такође неће се проћи без губитака на нашем северо и југозападу, као и у Белорусији.
May 29 at 16:05
.

.
Јуриј Баранчик
Нуклеарна ескалација: Трећи сценаријо. Операција Незамисливо. Први део

Процена ситуације.

Током пролећне кампање напредовања армија Русије је на низу делова фронта остварила читав низ оперативно тактичких успеха који нису довели да успеха на стратешком нивоу.

Фактички је изнивелисан укупан резултат украјинске офанзиве у лето-јесен 2023. године које је требало да буде славодобитни војно-политички и пропагандни успех, на руку кијевском режиму и његовим спонзорима. У условима када је једини технички функционалан ресурс ВСУ жива сила, један од значајнијих резултата пролећне кампање РФ постали су губици непријатеља.

Осим чисто војних размера, остварен је моћан друштвено-политички ефекат, кијевски режим присиљен је да започне максимално сурову мобилизацију што је довело до снажное унутрашње затегнутости у друштву, пораст противречности(?), а поврх свега ситуације је процурела у западне медије и утицала на оцене војних потенцијала Украјине на плану исплативости њеним спонзорима даљег пружања подршке.

Продор у Харковску област почетком маја довео је до дестабилизације резерви противника који, по унакрсно потврђеним извештајима присиљен да на фронт убацује како недавно мобилизоване, тако и неприкосновене делове армије, попут 101. издвојене бригаде обезбеђења генералштаба Украјине и може слободно да се говори о реалној демилитаризацији Украјине.

Ослобађање низа кључних територија, посебно продор у зони Очеретина отворили су простор за низ варијанти развоја даљег напредовања и учврстило иницијативу у вођењу борбених дејстава. Припремљена основа за нове ударе (Суми, Чернигов) са циљем даљег развлачења фронта и украјинских резерви што ће да доведе до још интензивнијег трошења живе силе непријатеља.

Достигнуто запажено усавршавање тактичких метода и тактичких средстава чиме је повишена ефикасност обавештајно-ударног оквира (РУК).

С друге стране, остварујући у целини успешна дејства на копну, дозвољавају се прилично болни убоди по аеродромима и базама ВМФ, чвориштима противракетне и противваздушне одбране, од којих неки припадају систему упозоравања о ракетном нападу (СПРН) што омогућује одговор из оквира руске нукеарне доктрине.

Користећи се преимућством у коичинама касичног наоружања, НАТО непрекидно подиже ниво ескалације и помера оквире свог учешћа у сукобу у Украјини, постепено преазећиод доставе мање смртоносног и опасног оружја Украјини према све сложенијим. Сада се припрема увођење (додуше у приватној форми) одређених контингената држава НАТО на територију Украјине који ће управљати сложеним системима наоружања, под заштитом ПВО која се налази у земљама источне Европе на граници са Украјином са могућим дислоцирањем на територију Украјине, а војни контингенти држава НАТО на линију бојевих дејстава са армијом Русије.

Поставка проблема.

Тактички задаци Русије у току СВО састоје се у следећем:
а) одржати победу над Украјином, остваривањем демилитаризације и денацификације кијевског режима,
б) обезбедити увођење у састав РФ што веће територије, чиме се удаљују могуће границе НАТО на западу земље што је могуће више.

Стратешки задатак СВО је присиљавање САД, Европске уније и НАТО на прихватање предлога Русије о стратешкој безбедности у Европи који су били поднети руководству САД, ЕУ и НАТО пре почетка Специјалне војне операције.

Нама је неопходна,
по могућству, брза победа, а то је могуће да се постигне само оштрим подизањем ескалације сукоба. Истовремено се поставља кључна дилема СВО, ми не можемо да тучемо ТНО по војскама НАТО док се налазе на својој територији из простог разлога што ће они ће као одговор да нанесу ударе ТНО по нама, а када се нађу на територији Украјине такође не можемо да користимо ТНО из другог разлога - то је наша земља, а они ће као одговор опет да ударе по нама.

Шта да се ради? На који начин ударати? Вот из зе квешчон.
May 31 at 10:04
.

Poslednja izmena:
.
Јуриј Баранчик
Нуклеарна ескалација: Трећи сценаријо. Операција Незамисливо. Други део

Варијанте решења.

У ствари се задата дилема једноставно решава. Којим варијантама ми располажемо? Ако посматрамо стратешки, постоје само две.

Прва, настављамо још неколико година конвенционални сукоба са снагама ВСУ у својству агента САД и затим са снагама НАТО на својој територији, јер је Украјина наша територија, где живе наши људи залуђени западном пропагандом.

Друга, у једном дану остваримо операцију Незамисливо, ликвидирамо нуклеарне потенцијале В. Британије и Француске. На тај налин а) лишавамо Европу неног геополитичког статусакоји има данас; б) смањујемо број држава са нуклеарним потенцијалом са девет на седам. Ретко је коме јасно какав преврат у свету би се десио када би се нуклеарни клуб смањио са 9 на 7 држава.

Неко ће сигурно да каже да је ово бесмислица, али ако ми мирно седнемо и размислимо, схватићемо да се укупна стратегија НАТО заснива на претњи да они могу да ударе ТНО (види први део). Међутим, ако ми избијемо нуклеарне зубе Француској и В. Британији НАТО више неће располагати средствима уцене на европском театру борбених дејстава. НАТО ће располагати само тактички и стратешким оружјем САД у Европи, али ће њихова употреба значити уништење Америке и они то никада неће да прихвате.

На овај начин дилема се једноставно решава, уништимо нуклеарни потенцијал В. Британије и Француске и поставимо Европи ултиматум, под условом да САД не уђу у размену стратешкотг нуклеарног оружја са Русијом. Ово треба извршити у периоду промене власти у Белој кући.

И ако обратимо пажњу на детаље, видећемо да је лишавање В. Британије нуклеарног оружја прилично једноставно. Цео нуклеарни потенцијал В. Британије од 1988. године сачињава група од четири нуклеарне подморнице опремљене балистичким ракетама класе Вангуард које имају своје базе у Фаслејну у Шкотској. На редовном дежурству се налазе једна или две у GIUK пролазу на северу, који се налази између Гренланда, Исланда и В. Британије и једна до две у луци на ремонту и попуњавању залиха.

Нећу да пишем о варијантама уништења ове четири подморнице, као ни о уништавању Краљевских војно-поморских залиха оружја које се налазе три километра западно од базе Фаслејн, где се држе бојеве главе за опремање подморница које нису у употреби. Генералштаб свакако има људе који су професионално припремљени и способни да одговое на задата питања.

Са Француском је ситуација нешто сложенија јер осим четири подморнице са бојевим главама базиране у војно поморској бази Ил Лонг у близини Бреста у Бретањи, Париз располаже још и ТНО у виду ракета ваздух-земља тактичке авијације, а такође и нуклеарну морнаричку авијацију, ескадрилу 10-16 авиона МФ3 на платформи носача авиона Шарл де Гол чија је база у Тулону, но свеједно и та ситуација је решива. И све у току једног дана.

Односно, уместо исцрпљујућег дуготрајног рата, у једном дану ми лишавамо Француску и В. Британију њиховог никлеарног оружја и нагузимо целу Европу. Остаљамо их без статуса држава са нуклеарним оружјем и дрматично мењамо цео систем безбеднсости Европе.

Након успешног спровођења операције Незамисливо одмах постављамо ултиматум САД, НАТО и ЕУ о прекиду у наредних 24 сата војне и финансијске подршке Кијева и реализацији руских предлога о систему европске безбедности. У случају неприхватања ултиматума, након истека 24 сата тучемо тактичким нуклеарним оружјем по објектима по избору широм Европе. Одатле нема ко да одговори. Одговор је тишина. Након тога постављамо нови ултиматум. Овог пута са тежим условима.

САД ће ћутећи, скрштених руку да седе на другој страни океана без реакције. А имајући у виду да ми живимо у свету примата, како нас учи наука као што је етнологија, када се у крду појави нови алфа мужјак сви му прилазе и заклињу се на верност. Управо се то догодило са САД када су бацили две нуклеарне бомбе на Јапан. Тада се у свету појавио најжешћиалфа мужјак који је поништио успехе СССР у ликвидацији фашистичке Немачке. Данас ми терба да поништимо ову ситуацију и целом свима покажемо да се данас у крду појавио нови алфа мужјак и сви ће то да прогутају у сласт. А да ли ће у САД да буде Бајден или Трамп више није важно. Ми диктирамо услове преговора и то ће да буде жешће него Потсдам 1945.
May 31 at 11:04
.

Video odmazde protiv Afrikanaca koji su dezertirali iz ukrajinskih oružanih snaga
Na kanalima TG pojavio se snimak na kojem se vidi kako ukrajinski vojnici pucaju u crnce koji su dezertirali iz Oružanih snaga Ukrajine. Jedan od vojnika se obraća ljudima koji kleče ispred njega: „Zašto niste sedeli crnoguzi u svojoj Africi? Dezerteri i ja imamo kratak razgovor.”
Posle toga neko viče na ukrajinskom „Ubijte ih“ i jedna od vojnika Oružanih snaga Ukrajine otvara vatru na Afrikance.

Čekaj malo, ko se ono smejaše skoro što u Ruskoj vojsci ima dobrovoljaca iz Aftičkih država ?
Samo da preletimo po komentarima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back