Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj stav po pitanju ulaska u NATO je neodređen, nisam ni za ni protiv. Nemam prosto dovoljno informacija da izgradim svoj stav po tom pitanju.

Što se tiče ulaska u EU, jesam u opštem slučaju za ali nemam problem da razumem one koji su protiv. Mislim da smo ipak mi sebi najveći prijatelj i da ako radimo kako treba činjenica da smo u ili van EU ne menja stvari bitno. Oba imaju svoje prednosti.

Uvek sam protiv bilo kakvog nasilja.

Za AV ne glasa većina, naprotiv. Glasa jedva polovina polovine, pošto je izlaznost na našim izborima uvek nešto malo preko polovine, a čisto sumnjam da neko ko je njegov pristalica na dan izbora reši da ne izađe već sedi kod kuće.

Što se tiče Kosova, na strani sam ljudi koji žive dole, koji su rođeni dole, Srba i Albanaca, a to je tačno suprotna strana od one na kojoj se nalaze populisti Vučić i Kurti, kojima sukob odgovara da lože narod, svako svoje.
Kako možeš da budeš neodređen po pitanju organizacije koja ti je zemlju bombardovala i zatrovala?

🇷🇺🛰 Руска компанија лансирала је први сателит за оглашавање на свету. Ови сателити могу да креирају логотипе и текст у облику сазвежђа на небу, дајући оглашивачима већу моћ тако што ће њихове поруке учинити видљивим у свемиру.

Kako možeš da budeš neodređen po pitanju organizacije koja ti je zemlju bombardovala i zatrovala?
Oni sve mogu

Chris Pratt Laugh GIF by Parks and Recreation

Они полазе од тога да је власт твоје државе коју је бирао народ ЧВРСТО одлучила да иде у придруживање са ЕУ, самим тим имају право да те "мало усмјеравају" око закона и разних правила понашања ако хоћеш да уђеш у њихову "уређену башту".
Ако се побуниш за нешто они ти дају до знања да ти хоћеш да се учланиш код њих и да те то нико не тјера, у супротном нећеш да напредујеш и просперираш! :)
.
У овој обајви си их баш почастио (без ироније).

Тако могу да резонују нижи чиновници, али министри иностраних послова???

Ово је нестварно и карикатурално.

И сада ове моралне карикатуре треба равноправно да седну и разговарају са једним Лавровом.

Па то је као да пошаљеш на разговор ретардирану децу са којом ни психијатри не знају шта да раде.

.

🇺🇦 Главни украјински психолог објаснио је како се тела украјинских војника третирају као месо када њихови рођаци покушавају да их донесу за сахрану.

Без информација шта им се десило и грубо поступање украјинских официра, грешке у службеним формуларима и притисак на родбину да се не жале и не распитују.

.

И сада ове моралне карикатуре треба равноправно да седну и разговарају са једним Лавровом.

Па то је као да пошаљеш на разговор ретардирану децу са којом ни психијатри не знају шта да раде.

.

То што сам написао сам више гледао кроз њихов однос према Црној Гори, а претпоставио да није много различито са Грузијом! :namcor:

❗🇺🇦🏴🚀💥 Велико складиште поморских дронова уништено је ракетним ударом Оружаних снага Русије у Николајеву

БЭКи, које је непријатељ планирао да употреби за напад на бродове Црноморске флоте, допремљени су у Николајев из Кијева, јавља војни репортер Евгениј Подубњи.

Укупно је уништено око 40 јединица надводних дронова и складиште горива и мазива.

❗🇺🇦🏴🚀💥 Експлозије су се догодиле у Миргороду, Полтавска област

Тамо се налази војни аеродром. Извршен је ракетни удар на непријатељске циљеве.
(.https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1791059170109657418 - 7:52 АM · May 16, 2024)

Poslednja izmena:
.

.
Ne zaboravi da su to ministri inostranih poslova tri retardirane vazalne državice koje pate da budu bitne, to mu dođe kao niži činovnik neke normalne države.

❗🇺🇦🏴🚀💥 Велико складиште поморских дронова уништено је ракетним ударом Оружаних снага Русије у Николајеву

БЭКи, које је непријатељ планирао да употреби за напад на бродове Црноморске флоте, допремљени су у Николајев из Кијева, јавља војни репортер Евгениј Подубњи.

Укупно је уништено око 40 јединица надводних дронова и складиште горива и мазива.

❗🇺🇦🏴🚀💥 Експлозије су се догодиле у Миргороду, Полтавска област

Тамо се налази војни аеродром. Извршен је ракетни удар на непријатељске циљеве.
(.https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1791059170109657418 - 7:52 АM · May 16, 2024)
Korean Drama Crying GIF by Netflix K-Content

pade mi na pamet...idemo u šturm reče rus srbima dobrovoljcima...ovi upitaju s koliko ljudi...ovaj rus reče desetak...srbi se pogledaju i odlučno kažu - nečemo u šturm...rus ih pogleda i repetira pušku....tako ti je kad očekuješ napad sa tristotine ljudi pa postoji mogućnost da eskiviraš u napadu ili se sakriješ u kakvoj rupi.

Нацизам има разрађене методе које беспрекорно функционишу.

То је сажето у следећем размишљању власти: Закон важи за опозициу (односно, за нас не важи).

И ти немаш начин да се од овакве филозофије одбраниш.

To nije nikakva politicka ili bilo koja druga filozofija, to je klasicna primena gole sile vlastodrzca (diktatura)

I kao takva nije izmisljena u nacizmu, taj nacin vladanja postoji par hiljada godina, tj jos od prve plemenske zajednice

Kod nacizma je bitna odrednica da se jedna grupa ljudi u drustvu oznacava kao nepozeljna i odredjena je za fizicku likvidaciju po nekom rasnom, religijskom ili kojem god ciniocu, a ne kao nekakav neprijatelj rezima na vlasti.

Sada nisi iskren, da ne upotrebim težu reč.
Pre mislim da je tebe uplašilo da se složiš sa nečim što sam JA napisao. Ili si zbunjen kako se tvoje ideje o tome šta ja podržavam na poklapaju sa onim što si ti mislio da ja podržavam. A stvarno ne znam šta je tu toliko strašno, čovek pogreši.

Sve što sam napisao gore je 100% iskreno. Ako ti misliš drugačije, to je tvoj problem, ja iza mojih reči stojim u svakom trenutku. Možda te zapravo najviše zbunjuje što nisam u tom fazonu MI i ONI, što je ovde na forumu politika neko opšte mesto.

"Vidi kako MI napredujemo na frontu", otkucano na tastaturi u Beogradu, uz čips i pivo, od toga mi muka pripadne. Neki ljudi tamo ginu i od toga se pravi reality TV.

Pre mislim da je tebe uplašilo da se složiš sa nečim što sam JA napisao. Ili si zbunjen kako se tvoje ideje o tome šta ja podržavam na poklapaju sa onim što si ti mislio da ja podržavam. A stvarno ne znam šta je tu toliko strašno, čovek pogreši.

Sve što sam napisao gore je 100% iskreno. Ako ti misliš drugačije, to je tvoj problem, ja iza mojih reči stojim u svakom trenutku. Možda te zapravo najviše zbunjuje što nisam u tom fazonu MI i ONI, što je ovde na forumu politika neko opšte mesto.

"Vidi kako MI napredujemo na frontu", otkucano na tastaturi u Beogradu, uz čips i pivo, od toga mi muka pripadne. Neki ljudi tamo ginu i od toga se pravi reality TV.
Pa ja tvoje postove čitam godinama, nikakvu naznaku stava koji si ovde napisao nisam video, samo full 100% USA/EU narativ, zato ne verujem kad sada napišeš ovakav tekst.

Evo, recimo da ti odlučuješ, sutra dođe kod tebe delegacija i kaže "potpiši nezavisnost Kosova i ulazak u NATO, sutra vas primamo u EU".

Šta bi uradio?

To nije nikakva politicka ili bilo koja druga filozofija, to je klasicna primena gole sile vlastodrzca (diktatura)

I kao takva nije izmisljena u nacizmu, taj nacin vladanja postoji par hiljada godina, tj jos od prve plemenske zajednice

Kod nacizma je bitna odrednica da se jedna grupa ljudi u drustvu oznacava kao nepozeljna i odredjena je za fizicku likvidaciju po nekom rasnom, religijskom ili kojem god ciniocu, a ne kao nekakav neprijatelj rezima na vlasti.
.
Ја нисам написао да је схватање да закон важи за противнике измишљотина нацизма.

Кажем да је то алат који беспрекорно функционише и којем грађани немају начин да се супротставе.

Када власт објави да се сваком ко не мисли као власт не гарантује безбедност, како ћеш да се супротставиш?

Уосталом, навео сам пример, па одговори.

Наравно, ако власт одлучи да су неке групе непотребне, уз помоћ оваквог алата то ће и остварити.

И није битна одредница да ли је то желела или чак остварила.

Битна је одредница да јој је таква могућност на располагању.

.

Mozda su ovo lokalni, ili sirom Ukrajine mobilisani Rusi

I gurnuti kao topovsko meso napred pod bombe

A vama smesno sto se predaju, umesto da razmisljate da im spasite zivote
Ne vredi ti da pricas o tome , ja sam odavno pisao da su vecina prisilno mobilisanih etnicki Rusi, niko mi nije odgovorio ni slovce sem nekoliko idiotskih kezenja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back