Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet ti imaš povjerljive informacije, kao onu kad se nisi vakcinisao zaro jer ti ubace mikročipove pa te prate
:ok:

Ништа није поверљиво, све је очигледно и јавно доступно, ако ниси индоктринисан, харметички затворен за чињенице. Само на Блиском истоку имаш интензиван одговор на два места. У Африци на неколико.

Ама, нећу ти ја очи отварати, узимаш ми драгоцено време.

Di to vidiš? Evo baba, djece, penzionera i invalida!

ustaseee.jpg

Sve je relativno.
Ako se za bilijun ili dva Rusija moze baciti na koljena i time potpuno odstraniti ruska opasnost i ruski retrogradni utjecaj onda se naravno radi o malom novcu. Podsjecam te da je kumulativni vojni proracun svih NATO zemalja prije invazije iznosio oko 1200 milijardi $ godisnje. Ukoliko neki potencijalni sukob sa Rusijom bude vrebao biti ce potrebno mnogo vise i to dugorocno. Tako da je mnogo jeftinije Rusiju sa novcem bacati na koljena.

Ступидна игра бројева, односно војно-математичка калкулација је коштала економски и људски (његова Француска је имала више становника од царске Русије) супериорнијег Наполеона (и целу Европу која га је следила). Иста ствар се десила са бркатим аустријским дебилом и његовим европским савезницима.

Зар се не осећаш лоше када возиш лузерски déjà vu наратив? Или, тога ниси ни свестан.

Да, ниси.

Ступидна игра бројева, односно војно-математичка калкулација је коштала економски и људски (његова Француска је имала више становника од царске Русије) супериорнијег Наполеона (и целу Европу која га је следила). Иста ствар се десила са аустријским бркатим дебилом и његовим европским савезницима.

Зар се не осећаш лоше када возиш лузерски déjà vu наратив? Или, тога ниси ни свестан.

Да, ниси.
Danasnja ruska Federacija na kremljobotsku zalost nije carska Rusija, nego njen krnji dio. Amerikanci su novcem bacili i Sovjetski Savez na koljena i to bez direktnih sankcija. Rusija ce biti mnogo laksi kolac.

Danasnja ruska Federacija na kremljobotsku zalost nije carska Rusija, nego njen krnji dio. Amerikanci su novcem bacili i Sovjetski Savez na koljena i to bez direktnih sankcija. Rusija ce biti mnogo laksi kolac.

Озбиљне унутарруске (махом међу руским кадровима) расправе о промени државног уређења, курса и друштвене парадигме отпочеле су још крајем педесетих година прошлог века, унутар руковдства СССР. Један од главних заговорника тог приступа је био Јуриј Адропов. Они су целу ствар дуго промишљали и изабрали пут друштвене и државне метаморфозе.

Тако то раде озбиљне државотворне нације. Мењају преживеле концепте.

Али, ово што пишем за тебе је наеразумљива ствар, немаш основна знања нити неопходну државотворну префињеност.

Лаку ноћ.

Crnomorska mornarica skoro vec neutralizirana, zalihe oruzja iz sovjetskog doba skoro opustosene. PZO se unistava na dnevnoj bazi. Vec su poceli i da vam napadaju komponente nuklearne trijade, radare i bombardere. Ruski awacsi decimirani. I pored svega toga demiltarizacija se i dalje nastavlja.

Udari na vitalnu rusku infrastrukturu su poceli i to ce se u narednom periodu samo intenzivirati pogotovo sada kad su Ukrajinci dobili dozvole da gadjaju rusku teritoriju dalekometnim raketama. Rat se lagano ali sigurno siri na prostor ruske Federacije.

I kao slag na tortu izbacili su vas sa europskog trzista plina i sa trzista oruzja, a usput prosirili NATO i unjeli smutnju medju clanice ODKB-a.

Ak ovo nije lagano kuhanje, onda ne znam sta je.

Poslednja izmena:
Crnomorska mornarica skoro vec neutralizirana, zalihe oruzja iz sovjetskog doba skoro opustosene. PZO se unistava na dnevnoj bazi. Vec su poceli i da vam napadaju komponente nuklearne trijade, radare i bombardere. Ruski awacsi decimirani. I pored svega toga demiltarizacija se i dalje nastavlja.

Udari na vitalnu rusku infrastrukturu su poceli i to ce se u narednom periodu samo intenzivirati pogotovo sada kad su Ukrajinci dobili dozvole da gadjaju rusku teritoriju dalekometnim raketama. Rat se lagano ali sigurno siri na prostor ruske Federacije.

I kao slag na tortu izbacili su vas sa europskog trzista plina i sa trzista oruzja.

Ak ovo nije lagano kuhanje, onda ne znam sta je.
Buhahahahahaha

:rotf::rotf::rotf:

🇷🇺🇫🇷🇺🇦🏴 Као што се и очекивало, француски председник Емануел Макрон је званично одобрио употребу ракета дугог домета против „старих” руских региона. Формулације о наводној дозвољености њиховог удара само на одређене објекте не би требало да доводе у заблуду – сва ова ограничења се укидају моментално, као што су се појавила.

🔻 Макрон је најавио и предстојећу испоруку пет старих ловаца Mirage-2000D, кијевском режиму, што је такође било предвидљиво - још 2023. године смо детаљно писали https://t.me/rybar/47927 о обуци украјинског летачког особља у Францускoj и обуци на авионима овога типa.

Истовремено, операцијом “Миража“ Ваздухопловство тзв. Украјине се може суочити са одређеним потешкоћама, о чему су чак и сами представници кијевског режима отворено говорили о прошлој години https://t.me/rybar/52200. Међутим, како тачно истиче канал Пятая Республика, https://t.me/fifthrepublic/9565 испоруку старих машина пратиће трансфер модернизованих верзија Mirage-2000D.

📌 Сви ови кораци, предузети након две године борби, указују на жељу НАТО-а да подигне улог. Заузврат, то Русији формално даје одрешене руке за спровођење одређених мера, које ће у случају Француске бити много лакше спровести у поређењу са другим чланицама Алијансе.

Ако, наравно, приступите питању креативно и са јаком жељом да нанесете праву штету непријатељу.

Мирно, тихо и без празног брбљања о „црвеним линијама“.

🇺🇦🏴💡 Генерални директор "Укрэнерго" Кудрицки рекао је да у Украјини „све иде ка енергетској катастрофи“.

Према његовим речима, ако се сада топлота и струја искључују само на 8 сати дневно, онда ће зими бити супротно - само 8 сати светлости дневно „плус мраз“.

💡У међувремену, у Кијеву су се вратили на седмочасовно замрачење.

И поред тога што је раније јављено да ће бити повећани лимити за престоницу, увече су почела хитна искључења.

Бројни рејони (посебно Оболонски) пребачени су на распоред „7 сати без светла - два са светлом“.

На овом графикону значајан део Кијева је живео претходног дана.

Kad je NATO avion pogodio nocu bombom u Smederevu oko 1⁰⁰h jedan najveci rezervoar tank nafte koji nije bio bas skroz ispraznjen (bili su ispraznjeni u recne brodove tankere koji su bili usidreni preko puta Tvrdjave sa druge strane Dunava kao sakriveni u Adu), daleko odprilike oko 3km vazdusno od centra Smedereva, ja zivim u centru, to je tako eksplodiralo mislio sam da je nesto pogodilo centar i takav je nastao vatreni snop u nebo i takva svetlost je obasjala celo Smederevo i okolinu skoro kao da je dan, ovo je onako mnogo manja eksplozija, ovo dole su rezervoari u Smederevu, ova rafinerija u Rusiji je 10 puta veca donja slika, jeste zeznuto da ne mogu skroz 100% trenutno da zastite svoje rafinerije i rezervoare, ali ne mogu dronovi da nanesu toliku stetu da bas onesposobe toliko velike rafinerije, mogu da nanesu odredjenu stetu, samo je pitanje koliko brzo moze da se osposobi ono sto je pogodjeno. Mnogo vece stete su na energetici Ukrajine jer se gadjaju raketama i bombama velike razorne snage.

Nista da vidimo ko ce vise da izdrzi.

Screenshot_20240607_010209_Chrome.jpg

Screenshot_20240607_011503_Chrome.jpg

.
Још један функционално неписмени учесник на овој теми у пуном сјају.

Дакле, вест је објавио украјински медиј "Држава" позивајући се на извор из истраге коју воде украјински државни органи. Какве везе то има са Русима?

Одавно је у Украјини прича о "црним трансплантолозима" који се смуцају око линије сукоба са одговарајућом опремом.

.
Izvini, posto takve vesti obicno dolaze od Sputnjuka, RT i slicnih mislio sam da je ovo objavlje4no sa te strane.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back