Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?


  • Ukupno glasova
    67
Epsko uništavanje okupatora.
Samo ne znamo čijim oružjem, jel ukrajinsko, rusko, američko, kinesko, hrvatsko? Ali nekako ne vidim da je to bitno dok god se okupator nemilosrdno uništava. Svi do jednog će izginuti.

Kako ne3 znas cijim oruzjem? Srpskim covece, Sloboda, Cacak, Prvi patizan, Uzice i jos poneki rade u tri smene.
 
Lancet strahoviti vs Ukro tenk:
00BE9D89-C3A2-40CA-A146-F8F0C3679007.jpeg
 
🇷🇺🇺🇦🏳 Још једна група заробљених ВСУшника из „Северног“ правца

Ако хоћеш да живиш, предај се у руско заробљеништво

Заробљени војници Оружаних снага Украјине причају како су их заробили војници групе војске „Север“ у Харковској области

Сваки затвореник има своју причу, свако је имао различит ниво обуке и залиха.

Војник Оружаних снага Украјине Александар Матлај прошао је борбену обуку под вођством инструктора из Велике Британије, три месеца је био обучаван за шумску борбу. Заробљени Демид Нетревожко, стрелац из неонацистичке формације „Братство“, прошао је борбену обуку на полигону и учио тактику и медицину. Андреј Кожома је повучен из система противракетне одбране и практично није имао обуку: „Испалили смо 15 метака муниције све време. То је сва обука“, каже он.

Међутим, сви затвореници имају нешто заједничко - нису могли да се одупру снази руског оружја. Имали су срећу да су пали у руско заробљеништво и то им је спасило животе.

🔹 Министарство одбране Русије

 
🇭🇺🇪🇺 Мађарски министар спољних послова Сијарто: Искрено могу да вам кажем да смо ми у Мађарској ужаснути изјавама које прете ескалацијом рата. Ужаснут сам изјавама да земље чланице ЕУ или НАТО могу послати трупе у Украјину. Ужаснут сам изјавама о могућој употреби нуклеарног оружја. Згрожен сам и изјавама о увођењу обавезног војног рока у Европи. У једно свако може бити сигуран: докле год владамо Мађарском, нећемо дозволити да се ни један Мађар одведе на украјинско-руски фронт. Најоштрије протестујемо против увођења обавезног служења војног рока у Европи. Ми Мађари желимо мир и јасно нам је да пут ка миру почиње тренутним прекидом ватре и наставља се мирним преговорима. Због тога сам и на нашем данашњем састанку замолио свог белоруског колегу да учини све што је могуће да се оконча рат у Украјини.

Upd: Раније је постало познато да лидери земаља Европске уније планирају да „казне” Мађарску због њеног става о антируским санкцијама и помоћи Кијеву, пише Politico.

Будимпешта би, како наводи издање, могла бити лишена важне улоге у новом саставу Европске комисије. Сада је европски комесар из Мађарске Оливер Вархељи одговоран за питања проширења уније. Националне владе нису заинтересоване да га задрже на функцији.

GO01kXkWQAA2EEU


 
🇺🇸 Трамп разматра да именује Маска за саветника ако победи на изборима - The Wall Street Journal

Кандидат за председника САД Доналд Трамп разматра да извршном директору Tesla Елону Маску да улогу свог саветника ако успе да се врати у Белу кућу, наводи се у ексклузивном извештају The Wall Street Journal-а.

Према обавештеним изворима, Трамп и Маск су већ разговарали о могућој саветодавној улози шефа Tesla. И ови преговори су постали демонстрација отопљавања односа међу њима.

Пре само две године, Трамп и Маск су јавно размењивали увреде. Али њих двоје су последњих месеци развили пријатељски однос и, како се ближе избори, разговарају телефоном, кажу извори, неколико пута месечно.

Маскова будућа улога још није у потпуности дефинисана и можда се уопште неће десити, али њих двојица су већ разговарали о начинима да се Маску да формална овлашћења да утиче на политике везане за безбедност граница и економију – питања о којима је шеф Tesla у последње време све гласнији. .

Поред тога, према неким изворима, Муск је, заједно са инвеститором милијардером Нелсоном Пелцом, обавестио Трампа о њиховом плану да инвестирају у пројекат за спречавање превара бирача.

Пелц и Маск су такође рекли Трампу о текућој кампањи утицаја међу америчким елитама, у којој се Муск и његови политички савезници састају са пословним лидерима широм земље како би покушали да их убеде да не подрже кампању за реизбор америчког председника Џоа Бајдена.

 
Dotična je lupala i teže gluposti, nije joj prvi put.
Ако је ово тачно, како таква особа може имати било који одговоран посао у власти на било којој страни, било којој земљи .. . .?
Овако нешто говори дете од 3,4,5 година а не озбиљан политичар.
 

Back
Top