Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
4) raspad ruske tumorne tvorevine i uspostava slobodnih država ugnjetavanih naroda
Screenshot_20240506_103129_com.android.gallery3d_edit_6512729888924978.jpg

Braaaaaate, Vijetnamaca je izginulo oko 3 miliona... ali to što kažeš, nisu svi :roll:

Ja i dan danas čujem kako pljuju Slobu "mnogo nas je izginulo zbog njega", a pričamo o oko 2000 civila tokom bombardovanja, ili ako ćemo o svim ratovima 90-ih onda oko 60 000 Srba.

Pa koja bi to teritorija ostala da smo, kao Vijetnamci, položili 3 miliona života. Imaj na umu da je Vijetnam tada brojao 50 miliona ljudi, a mi '99 ni deset.
Vijetnam danas ima 100 + milijuna i
Exportiraju puk,

Srbija ima 6 milijuna i exportira puk.

Politika krvi i tla je
Presuđena, osuđena i ropotarnici povjesti.

napisao sam ti da je PPP vazan jedino kada procenjujes standard stanovnistva , nevazan u medjudrzavnoj trgovini ili ukupnoj ekonomskoj moci drzave, boli Rusa djoka koliki ti je PPP kada ti prodaje votku, uranijum ili bilo sta drugo, cena je ista kao i za Amrikanca ili Svabu.

Зар стандард народа није најбитнији за оцењивање успешности неког система? Колико хлеба или меса можеш купити за ту једну вотку у Италији а колико у Русији или Сомалији? Можда је исправније процењивати колико кола имаш испред куће а у кући нико не зна да скува јаје?
По теби није уопште важно да ли неко може да гледа оперску или позоришну представу а неко из тих твојих земаља чак незна шта је то па се пита да ли се може мазати на хлеб? Ево, на пример ти, колико си позоришних или оперских представа гледао тамо на том богатом и пребогатом Западу?

Тамо код тебе не знају ни кошуљу да оперу или опеглају па је после употребе бацају а овамо је само среде за поновну употребу.

Стандард, бато! Нема корисности и умећа.

Poslednja izmena od moderatora:
Ima dilema, kako da nema

Preko Atlantika su vrlo jasni glasovi da treba izbegavati direktni konflikt USA i Rusije, koliko god je moguće, jer to predstavlja direktnu opasnost od nuklearne kataklizme, tako da se računa da bi prvi talas nekog hipotetičkog NATO odgovora prema Rusiji trebalo da na sebe preuzme istoćno krilo NATO u Evropi a ako baš mora onda i cela Evropa a USA će pružati svu tehničku i logistićku podršku bez trupa na zemlji.

Gde tu računaju na vas ne znam, nadam se da nećemo morati ni da proveravamo.

RH kao članica NATO pakta ima svoje mjesto u vojnim operacijama saveza, tako da bi i eventualna operacija protiv Rusije bila ugovorna obveza RH. U kojem obliku bi se ta ugovorna obveza ostvarila ovisilo bi o potrebama NATO saveza i raspoloživim kapacitetima oružanih snaga RH, s tim da tu nekog primjera za usporedbu zapravo i nema, jedno je operacija NATO-a u Afganistanu, nešto sasvim drugo bi bilo frontalni sukob s Rusijom (i vjerojatno Bjelorusijom, Sjevernom Korejom, a ne isključujem ni Iran i Kinu), to su neusporedive situacije i po značenju i po obimu, znači ako je RH u Afganistanu sudjelovala praktički na simboličkoj razini, u sukobu s Rusijom bi to zasigurno bilo višestruko više...

Ono što je za RH izgledno kao scenarij, jer je tako u svakom ratu na našim prostorima, je unutrašnji sukob, koji je kod nas kudikamo opasniji od nekog svjetskog sukoba, nama Rusi nisu opasni koliko su nam opasni Srbi, a eventualno i muslimani i domaći politički neistomišljenici, mi se pobijemo među sobom puno efikasnije nego da nas napadnu Rusi, dok Rusi dođu do nas mi se već pokoljemo međusobno :kafa:

kako mislis da smo polozili 3 mil zivota?

Da li vi planeri srpske srece uopste imate pojma sta je za nas 3 mil? Helooouuu? HELOOOOUU?
Pročitaj šta sam napisao i kome sam odgovarao.

Refeer je rekao da su se Vijetnamci odranili od Amera. A ja smatram da su se odbranili sa 3 miliona žrtava, i to su oni mogli sa 50 miliona stanovnika, a nas bi sa manje od 10 miliona '99. to razorilo.

Ukrajina će izgubiti Harkov zbog potpunog uništenja sistema PVO od strane ruskog vojnog osoblja u oblasti grada.

Ovo je izjavio bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Vorks.

Prema njegovom mišljenju, ukrajinska vojska će „u bliskoj budućnosti morati da preda Harkov, jer nema šanse da ga zadrži“.

To je oko 6%, ako se ne varam?
Ljudi se obnove vremenom, teritorija mnogo teže.
Naravno d anisam za opciju ratovanja ako ne mora, ali čemu služi vojska ako se predaš bez borbe? Bez one prve borbe, na zemlji.
Problem je što NATO nije imao nikakve uspehe protiv naše vojske, ali je gađao civile. Uništili nam ukupno 7 tenka. Velika većina žrtava su bili civili, i to ciljano.

Kopneno smo se sukobili na Košarama i Pešteru, tu smo ih razbucali.

Pa jel si ti svestan šta pišeš ovde?Da su takvi kakvim si ih nazvao zar nebi do sada propali i smanjili svoju državu na nivo neke EU prčvarnice?NATO nema mooda za takav potez,jer da ima i da se ne plaše da će dobiti po p*čki odavno bi uleteli.

Smanjuju se oni od pada Berlinskog zida, ratuju za neke pripizdine tipa Čečenije, a sad su naišli na tvrd orah na kojem će polomiti zube :kafa:

где је сад тај пво ?

@Frtajler :mazi:

руси ору харков ракетама.

фрти је прдуцкао као и обично како је то немогуће поред толке америчке пво

граду наређена евакуација. толко о пво која је потпуно раѕбијена.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back