Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po meni, previše meko.

Te godine su trebale nestati sve zemlje koje su pokrenule rat i svi oni koji su bili uz silu osovine.

Nemačka, Italija, Rvatska i tako dalje, sve je to tada trebalo da se podeli zemljama koje su bile napadnute.
НДХ нападнута 44, шта причаш ти. Имали су право да се бране од русоагресора.

Sudili su im drugi zapadnjaci.

Imaš li neki primer da je zapadnjacima suđeno za zločine koji su činili u ratu sa nezapadnjacima? Vijetnam, Laos, Koreja, SRJ, Bliski Istok?
Znam da je za Vijetnamski rat suđeno nekom američkom poručniku za masakr nad civilima (izguglaj, zaboravio sam mu ime), ali je broj zločina svakako nesrazmeran broju realizovanih suđenja.

To je, recimo, propust međunarodne pravde.

Sve velike sile činile su dosta zločina koji na kraju nisu adekvatno sankcionisani.

Ali primeri postoje. Ti bi se isto namučio da te ja pitam da mi nađeš ko je osuđen za zločine Rusije u Siriji, Avganistanu, Čečeniji, Gruziji, Ukrajini, da ne nabrajam.

Tako da ta priča "Ameri ubijaju a Rusi su cveće ne pije vodu".

Sve je to suštinski isto, supersila može da radi šta oće i da gazi međunarodni zakon.

Stvar je u tom da su Rusi s ovim sve prokockali. Stavili su se u kompaniju s Kinom i Iranom, a to kolektivni civilizirani svijet trpi-do neke granice. To su neugodne i banditske države.

Da se rat u Ukrajini i zaustavi na ovim granicama, što je nešto manje od 20% Ukrajine okupirano, sankcije Rusiji će ostati dovijeka. Neće to biti kao Cipar, jer Turska nema sankcija, nego stezanje i izolacija dok se taj režim i mentalitet ne počne mijenjati tako da pristane na pravila igre.

Ostalim banditima je dano jasno upozorenje (Kina i Taiwan), a o Iranu da ne govorimo.

Civilizacija, koliko god imala slabosti i hipokrizije, ne trpi takav banditizam.

Koje to zemlje smatraš da su civilizovane?

Pa te zemlje, svojom politikom, daleko su od civilizovanih.

Znam da je za Vijetnamski rat suđeno nekom američkom poručniku za masakr nad civilima (izguglaj, zaboravio sam mu ime), ali je broj zločina svakako nesrazmeran broju realizovanih suđenja.

Sve velike sile činile su dosta zločina koji na kraju nisu adekvatno sankcionisani.

Ali primeri postoje. Ti bi se isto namučio da te ja pitam da mi nađeš ko je osuđen za zločine Rusije u Siriji, Avganistanu, Čečeniji, Gruziji, Ukrajini, da ne nabrajam.

Sve je to suštinski isto, supersila može da radi šta oće i da gazi međunarodni zakon.
Konacno da se slozim sa tobom da zakon jaceg vlada.

Svedoci smo da se to nije desilo, tako da nema mnogo svrhe pričati šta je trebalo...

Naravno. Misliš da ako se opet tako nešto desi, da će Nemačka da postoji?

Na primer uzmi našu susednu zemlju Hrvatsku, uvek u svakom ratu bili protiv nas i uvek smo im opraštali kada izgube. Misliš da vredi sutra ako opet dobiju po njušci, da opet treba da im oprostimo?

Локални канали јављају да су руске оружане снаге заузеле ватросталну фабрику у Красногоровки
IMG_20240425_182805_646.jpg

То је злочин у оном селу где су побили све и жене и децу и старе. Лик осуђен на временску казну и онда га председник помиловао и он сада живи безбрижно мислим на Флориди.

10:05 25.04.2024
Команданти Оружаних снага Украјине послали су неспремну бригаду у Очеретино због брзог напредовања руске војске, пише војни колумниста Дејвид Екс у чланку за „Форбс“
„Да бисте разумели колико су украјински команданти сада уплашени, обратите пажњу на бригаду коју су бацили у пробој северно и западно од Очеретина — 100. механизовану бригаду. То је једна од најновијих и најслабије опремљених у украјинској војсци, и чини се да није прилагођена за пружање помоћи на линији фронта по наређењу команде“, наводи се у чланку.
Експерт је указао и на брзину уласка руске војске у Очеретино, упозоравајући да би губитак тих позиција могао да доведе до колапса одбране украјинске војске у области Авдејевке.

secam se, ponavljas se, a moj odgovor je bio da ne moze pre nemacke, i japana - znaci prati sta se desava sa njima, a nemacka kao lokomotiva evrope povlaci pad evrope pre amerike

znaci, ako pada amerika, to znaci da vi vec ne postojite, bankarski sektor je tako uvezan jos od ww2, nemacka osigurava americke banke, shvati nemoguce je da amerika padne pre vas, ili prosto misli da izmisljam, pa cemo videti sta ce se desiti

nemacka nije samo ekonomski i vojni vazal amerike, vec i finansijksi, eto pa shvati, tako je koncipran zapadni svet posle ww2, prosto se istorija ponavlja, oni moraju da padnu, a ostak zapada se mozda i izvuce, tj. samo amerika, jer svabe povlace komplet eu, ako se u medjuvremenu ne raspadne, sto je najbolje resenje, zajedno sa natoom, da spasemo samo severni deo, engleze i skandinavce , a ostalo da pustimo niz vodu
propada usa usa nema moc kao pre 40 ili 50 godina
a Kina je ekonomski razderala usa
njemacka je vazal i eu isto od usa
samo usa nece moci za malo godina da kontrolira eu
a little britain je nula

Pa vidi, od 11400 poruka na ovoj temi, mojih su 33 a tvojih blizu 300.

Cifre govore da si se ipak ti malo više uzbudio. :mrgreen:
Hehe, pa ja sve vreme pišem kako već decenijama vlada pravo jačeg, a ti ovde samo trtljaš o uzvišenim pravima naroda i država, a sad odjednom "supersile mogu da rade šta hoće".

Završio sam s tobom licemeru.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back