Branko Lori
Zaslužan član
- Poruka
- 108.718
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја сам убјеђења како ће се Украјина преполовити на пола те ће и Путин морати прихватити да један дио Украјине остане западу као што ће и запад морати прихватити чињенично стање да се заузете територије не враћају.Полако ће да се мире, вријеме лијечи све, ко је погинуо погинуо, живот иде даље.Ima istine u ovome, ali opet Rusi ni 2 godine nakon krvavih borbi nisu uspeli mnogo.
Ja lično verujem da Zapad neće dati ni pedalj Ukrajine i da nema razloga za tako nešto.
Neprijatelju se nikad ne daju lake pobede.
Najlogičniji scenario bi bio podela po principu Severne i Južne Koreje, ali ipak se čini da Putin na to neće pristati.
Svetski ratovi se i dešavaju kad 2 velika ovna krenu jedan na drugog.
Još uvek NATO nije krenuo i možda i neće uopšte. Možda će pustiti Ukrajinu niz vodu.
Ali ipak mislim da se to neće desiti.
Ја сам убјеђења да ће се Украјина преполовити на пола и да ће Путин морати прихватити да један дио Украјине остане западу као што ће и запад морати прихватити чињенично стање да се заузете територије не враћају.Полако ће да се мире, вријеме лијечи све, ко је погинуо погинуо, живот иде даље.
Зашто се грчевито брани исток?Зато што је исток Украјине оаза тј. костур некадашње индустрије Украјине и свјесни су да што сада изгубе, изгубљено је трајно.Многи кажу Русија није ништа посебно узела од већих градова, међутим Русија од 2014 године има доста бољи геостратешки положај сада уз Крим и добар дио Донбаса, копнени спој са Кримом.Гину Руси, прелети по који дрон и на страну Русије али све је то мала цијена гледајући геостратешки положај који они покушавају да исцртају овим ратом.Колико ће и шта догурати зависи доста и од САД, међутим они имају своје унутрашње проблеме.Велика је шанса да ће доћи Трамп поново и да ће преговори добити реалнију димензију.Руси су већ свјесни да не могу остварити своје максималистичке интересе и да ће морати прихватити један вид компромиса.
Немају интерес да улазе у Лавов рецимо или тај крајњи запад Украјине.Добили би несигурну енклаву.Jesi ovo kopipejstovao sa Indexa ili sam napisao?
![]()
Ko je ikada pominjao ulazak Rusa u Lavov?Немају интерес да улазе у Лавов рецимо или тај крајњи запад Украјине.Добили би несигурну енклаву.
Не вјерујем у опцију да ће Руси гурати до краја.Увјек се поставе маскималистички циљеви како би се догурао оптимум интереса у преговорима.
Па имаш изјаве званичника Русије који кажу сва Украјина ће бити демилитаризована и денацификована па и на западу.Геостратешки циљ је помјерити што више ка западу као и осјећи остатке те неке нове Украјине од излаза на море.Колико ће постићи тешко је рећи али контам да постоје границе испод којих неће ићи у некаквим новим преговорима који се буду држали на тему Украјине.Наравно да и Зеленски наступа са максималистичким ставовима да се Русија повуче на границе из 1991 .године , то се просто тако ради, свјестан је и он да од тога нема ништа без стратешког пораза Русије који се, јасно је и птицама на грани осим пар фанатичних "сусједа" неће десити, те се сваким даном све више отварају врата за озбиљне преговоре.Дакле прошли смо руске изборе, сада иду ЕУ избори па САД на крају године.До краја године знаће се мање више судбина овог сукоба.Ако којим случајем слупани Бајден добије изборе онда постоји велика шанса да ће загужвати са Кином до краја 2026 године те ће се фокуис пребацити на тај дио свијета.Шта то значи за будућност свијета тешко је рећи.Надајмо се сви заједно да ће доћи до мира што пре.Ko je ikada pominjao ulazak Rusa u Lavov?
Ne mislim na forumaše, tu se svašta nalupeta, ali odakle ti ideja da je Putin ikada to planirao?
Opisivana je Evropa koja svima drži predavanje o ljudskim pravima a držala decu kao divlje životinje. Što nikako nisu gluposti.Obične gluposti da se fokus makne sa bitnih stvari..
Neće ako je suditi po događajima do današnjeg dana. Rusi im sve ili skoro sve uništavaju.Hoće, hoće.. rakete naročito..
Kakvi crni pregovori, Rusi su nasanjkani previše puta da bi vjerovali zapadu ! Osim toga hladno idu na to da sami onemoguće pregovore, jer traže s razlogom da se isporuči ova stoka iz SBUa zbog terorizma, Ukrajinci naravno neće pristati, što implicira da će biti od strane Rusa proglašena terorističkom državom ! Kao što i sam znaš sa teroristima se ne pregovara i to automatski zatvara vrata pregovorima !Немају интерес да улазе у Лавов рецимо или тај крајњи запад Украјине.Добили би несигурну енклаву.
Не вјерујем у опцију да ће Руси гурати до краја.Увјек се поставе маскималистички циљеви како би се догурао оптимум интереса у преговорима.
Исток и југ, ја сам писао о западу Украјине.Једном мора стати, једном се све то заузезо мора преговорима легализовати на неки начин или оставити као некакав замрзнут конфликт.Видјећемо још је рано причати о озбиљним преговорима.Kakvi crni pregovori, Rusi su nasanjkani previše puta da bi vjerovali zapadu ! Osim toga hladno idu na to da sami onemoguće pregovore, jer traže s razlogom da se isporuči ova stoka iz SBUa zbog terorizma, Ukrajinci naravno neće pristati, što implicira da će biti od strane Rusa proglašena terorističkom državom ! Kao što i sam znaš sa teroristima se ne pregovara i to automatski zatvara vrata pregovorima !
Razlog je vjerovatno i što se neće stati dok se ne uzme Odesa i onemogući Ukrajini izlaz na Crno More jer geostrateški ugrožavaju rusku crnomorsku flotu ! U isto vrijeme čak i ranije, ide se na zauzeće Harkova, da bi se obezbjedile ruski pogranični gradovi od stalnog granatiranja !
Svaka ukrajinska akcija izaziva rusku reakciju, a to vidimo i na primjeru uništavanja ruskih rafinerija, i rezultat toga da je Ukrajina djelom u mraku, sa tendencijom da bude skroz u mraku ! Tek kad se sve to desi biti će otvoren put pregovorima i to direktnim između Rusa i Amera, pošto će do tada vjerovatno pobjediti Tramp i republikanci na izborima,a koji će se više okrenuti Americi,a manje baviti globalnim problemima !
Da i ovo, bez izlaza na Crno more postaje nebitna čak i globalistima, tako da joj se najvjerovatnije smješi puštanje vode u klozetu za Ukrajinom ili onim što će od nje ostati !
Meni se čini da se polako kristalizuje ideja o granici Poljske i SSSR-a 1939.Немају интерес да улазе у Лавов рецимо или тај крајњи запад Украјине.Добили би несигурну енклаву.
Исток и југ, ја сам писао о западу Украјине.Једном мора стати, једном се све то заузезо мора преговорима легализовати на неки начин или оставити као некакав замрзнут конфликт.Видјећемо још је рано причати о озбиљним преговорима.
Nikakvih pregovora o konačnom statusu neće biti, niti neko želi da zauzme taj šithol zvani galicija jer bi time samo navukao sebi bedu na vrat.Meni se čini da se polako kristalizuje ideja o granici Poljske i SSSR-a 1939.
NATO nema pravo da se meša u Ukrajini.Ima istine u ovome, ali opet Rusi ni 2 godine nakon krvavih borbi nisu uspeli mnogo.
Ja lično verujem da Zapad neće dati ni pedalj Ukrajine i da nema razloga za tako nešto.
Neprijatelju se nikad ne daju lake pobede.
Najlogičniji scenario bi bio podela po principu Severne i Južne Koreje, ali ipak se čini da Putin na to neće pristati.
Svetski ratovi se i dešavaju kad 2 velika ovna krenu jedan na drugog.
Još uvek NATO nije krenuo i možda i neće uopšte. Možda će pustiti Ukrajinu niz vodu.
Ali ipak mislim da se to neće desiti.
Ni Rusija nema pravo da se meša u Ukrajini ako ćeš tako.NATO nema pravo da se meša u Ukrajini.
ni zapadne zemlje i nato nemaju pravo da izlaze iz sopstvenih zemalja kad se nato rasformira a amerika povuce sve svoje vojne baze izvan amerike tada imas pravo da kritikujes drugeNi Rusija nema pravo da se meša u Ukrajini ako ćeš tako.![]()
ni zapadne zemlje i nato nemaju pravo da izlaze iz sopstvenih zemalja kad se nato rasformira a amerika povuce sve svoje vojne baze izvan amerike tada imas pravo da kritikujes druge
Biden je ovaj 31. ožujka tj. Uskrsni dan ove godine proglasio ''Transgender Day of Visibility''.
Идиот, који је увукао свет у Трећи светски рат, прогласио је 31. март за дан трансродности...
![]()
Odakle i kako da vrati dugove?Nikakvih pregovora o konačnom statusu neće biti, niti neko želi da zauzme taj šithol zvani galicija jer bi time samo navukao sebi bedu na vrat.
Ukrajina će zvanično postojati, demilitarizovana, u limbu i u nemilosti svojih komšija. Moraće decenijama da vraća dugove i da služi kao opomena drugima.
Nema ni Rusija tako da je Amerika morala da reaguje.NATO nema pravo da se meša u Ukrajini.
Rusija se uvijek može ispričati zbog pogrešnog stava.Русија је поручила Израелу да Голанска висораван припада Сирији. Руске оружане снаге интензивирају операције у Сирији, нападају ИСИС и протерују Израел са Голанске висоравни.
![]()