Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovi su u totalnom blackoutu,svi ukrajinski kanali koje pratim su mrtvi
U toku narednih dana ce kompletno biti onesposobljeno svi proizvodni kapaciteti struje. Posle ce biti preseceni i dalekovodi koji idu van Ukrajine kako se ne bi mogla uvoziti struja sa strane. Ide kompletan black out. Do daljnjeg. Oslobodjeni regioni ce dobiti i imati struju. Ostali ce morati sacekati oslobodjenje.
NAFO prdnuo u cabar.

Evo zelja ima generatore u karpatima,tamo je najsigurniji
IMG_20240330_202429_055.jpg

samo da nadjem digitron..., pa, za manje od 6 meseci mora poljska da zarati, jer ukre nece imati nista od vojske

„Зеленски је рекао да им недостаје 700 хиљада војника. Где су нестали? Не знам, сви су мртви. Кијев у резерви има само 200-300 хиљада војника. Украјина губи хиљаду војника дневно“.

Тај батаљон је био постројен за јутарњу смотру, а управо у тим тренуцима је међу његове припаднике ударила руска тактичка ракета Искандер.

Око 300 његових војника је у моменту било избачено из „бројног стања“.

Најмање сто је погинуло на лицу места.

Пре пола године је Искандер на безмало истом месту масакрирао десетине украјинских војника.

Биће да су украјински веровали да Искандер неће двапут погодити исту „тачку“.

А баш то се догодило.

Бивши амерички обавештајац и инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер оценио је да украјинска армија губи „до хиљаду војника дневно“.

Руси једним Искандером избацили из строја 300 украјинских војника

verovatno ce se poljaci ukljuciti za mesec ili dva, jer posle ce biti kasno, ako predratni period duz4e potraje, sad ili nikad

Пољска је кренула путем уништења: Премијеру Туску послата је оштра порука…

Туск је претходног дана изјавио да људи морају морално да се навикну на долазак „предратног периода“ у Европи, ма колико то било обесхрабрујуће.

Zamisli da te neko pošalje sa lovačkom puškom saćmarom da se boriš protiv moderno naoružanog specijalca.

Dobro dođe puška, bolje išta nego ništa ali šanse ti neće biti baš prevelike.

Јеси ли гледао документарни филм "Последња оаза" Петра Лаловића? Ту имаш једну сцену где се и птице у дивљини служе тактиком навлачења. Погледај и учи.
Чуди ме да си пошао на свадбу без кypца, у дискусију на Крсти без нечег опипљивог.

U toku narednih dana ce kompletno biti onesposobljeno svi proizvodni kapaciteti struje. Posle ce biti preseceni i dalekovodi koji idu van Ukrajine kako se ne bi mogla uvoziti struja sa strane. Ide kompletan black out. Do daljnjeg. Oslobodjeni regioni ce dobiti i imati struju. Ostali ce morati sacekati oslobodjenje.
NAFO prdnuo u cabar.
garant je zapad iskukao kod rusa da gase svetlo, jer vec neko vreme placu kako nemaju vise municije, - mislim na zapad,a lude ukre bi se zaista borile do poslednjeg, vecini neshvatljivo

prelaze na sledeci cin, humanitarna katastrofa, ako se poljaci ne ukljuce, zapomaganje i bezanija, slava dezerterima, vide li smotru i samo iskander, sve ih je rastrojio, a bili postrojeni 300, zali ih Boze sto poslusase da ratuju, ja bih 1. dezertirao samo, kakva smotra da me Rus satre sa iskanderom, gde je tu logika da se borim? za koga?

У Украјини се жале: Русију не могу узнемирити ни терористички напади

Емоције су туђе руској војној машини, жали украјински политиколог Вадим Карасев. Према његовим речима, Кијев је много пута покушавао да узнемири Москву. Украјинске оружане снаге чак су дроном гађале Кремљ, али руско руководство се не заварава провокацијама:

Не потцењујте је. Ово је војна машина, креће се као парни ваљак. Ово је озбиљна војна сила. Она је таква државна ратна машина без емоција. Не ометају их емоције.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back