Rat u Ukrajini (31)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Занима ме хоћу ли добити неки одговор или ће као и обично само да искулирају и затрпају тему неким глупостима.
Пошто су руси нападали у таласима где је омјер био 20:1 и слично - интересује ме колики су украјински губици према У бојни?

Оружане снаге Русије покренуле су велику офанзивну операцију на северу Доњецке области. Циљ је да се заузме важан град Северск

Осам украјинских бригада и батаљона заузимају одбрамбене положаје у Северску. Према украјинским изворима, Русија је у то подручје распоредила 15 бригада, спремних да заузму офанзивне положаје.

Занима ме хоћу ли добити неки одговор или ће као и обично само да искулирају и затрпају тему неким глупостима.
Пошто су руси нападали у таласима где је омјер био 20:1 и слично - интересује ме колики су украјински губици према У бојни?
31 000,i to odgovorno tvrde.
Procena je milionce

Dobar zivot je moguc tamo gde hrle stotine hiljada Srba vec 60-70 godina ako tamo lose zive to je njihov izbor jer im je nesto drugo vaznije. Brejvik je dobi maksimalnu kaznu predvidjenu zkonom, kazna za masovno ubistvo nije obuhvacena zakonom ni Srbiji vrv. zato sto se vrlo retko desava pogotovo pre 2000te, npr. tako da ce idioti koji to rade da odleze kao neko ko je silovao i ubio neku devojku.
Ti ili ne razumeš, ili ne želiš da razumeš suštinu mog posta. Elem, Berluskoni je progurao u Italiji 38 zakona koji su lično njega štitili od krivične odgovornosti, a kritikovan je samo zato što je to radio suviše očigledno i bez okolišanja. Jel Norveška promenila svoj krivični zakon što se tiče maksimalne kazne, ili će i sledeći masovni ubica (ne daj Bože) robijati 21 godinu?

:eek::klap:Ја сам био на монтажи 1и 2 блока од 85 -91
Радио као технолог за завариванје у фирми Термоелектро !
Кинези валјда раде 3 блок или нешто у старој Костолачкој ?
Да трећи блок у Дрмно ту је негде при крају, стара Костолац и даље има само један блок.

Na sva tvoja zašto, odgovor je zato što nije bilo organa bezbednosti, oni su planirali nešto ali čak je i njih verovatno iznenadilo što im se niko nije suprotstavio, odnosno samo je jedan valjda slučjano razoružan od strane nekog posetioca.

Pogledaj na mapi lokaciju događaja, pogledaj snimke sa lica mesta i iz okoline mesta događaja, saobraćaj je tu vrlo gust.
To je blizu trećeg saobraćajnog prstena, na poluostrvu na reci Moskva, samo jedan autoput vodi odatle, niko nije mogo da računa da će se iz tog krkljnaca izvući tek tako i to sat i kusur vremena od početka pucnjave.

Logično bi bilo da su se za 10 minuta maksimalno stvorile interventne jedinice i da ih sve pobiju na licu mesta. Druga, još realnija stvar, jeste da je saobraćaj bio blokiran na dva kritična mesta (most i petlja) gde se jedini put koji vodi do hale ukršta sa ostalim saobraćajnicama.
Sve ostalo nije baš normalno.
Опет, ако нису планирали бекство онда као самоубице ваљда је очекивано да имају и бомбе или да чак буду опасани експлозивом и онда да буде још и више жртава ако већ и они сами нису мислили да могу да преживе, ваљда је то логика самоубица, колико сам испратио један је већ десетак дана раније био у сали и испитивао терен, зашто ако не да имају тачне увиде у позицију целе зграде и споља и унутра, зашто им то треба ако неће да беже и да се спасу животе, и како да их неко изнанади када су већ видели колико је и какво обезбеђење зграде и то неко приватно и пар тих неких безбедњака које су елиминисали одмах на улазу у зграду, зашто су понели запаљиву течност и запалили салу да брже изгори, и на крају беже заједно са масом, долазе специјалне јединице сала и кров горе нико не зна где су терористи дуго времена, зашто делују групно као војна формација цело време, па ако су већ самоубице онда би могли тако да направе тотални масакр, било око 6.000 људи, нажалост настрадало око 140, на број од 6.000 могло је и много више да су ови наставили да пуцају до краја или да су имали и бомбе, зашто нису понели неколико десетина бомби то би било катастрофа.

Мислим да нису планирали нешто, делује да су имали одређени план шта и како, да направе што већи масакр за неколико минута јер је било пуно људи, одмах после уласка су ушли у велику салу где има највише људи, и онда да направе пожар и у том метежу да изађу напоље и побегну колима према граници са Украјином. Ко стоји иза њих, мислим да су то неке екстремистичке стуктуре у оквиру Украјинских служби.

Nesto se pitam...kad se jednom sve ovo zavrsi ova borbena dejstva na red dolaze sporazumi i dogovori...Ko i kako...pa svaki dogovor i sporazum izmedju SSSR-a i RF zapadnjaci su vise puta to pogazili i popisali se....Ko ce da pregovara...ne verujem da ako su 200 sporazuma prekrsili ...sto ne bi ni ovaj 201+...garat buducih sporazuma treba da bude Kina..zapad je svoje poverenje odavno produvao

IMG_20240326_151712_065.jpg

Nesto se pitam...kad se jednom sve ovo zavrsi ova borbena dejstva na red dolaze sporazumi i dogovori...Ko i kako...pa svaki dogovor i sporazum izmedju SSSR-a i RF zapadnjaci su vise puta to pogazili i popisali se....Ko ce da pregovara...ne verujem da ako su 200 sporazuma prekrsili ...sto ne bi ni ovaj 201+...garat buducih sporazuma treba da bude Kina..zapad je svoje poverenje odavno produvao
Nece vise biti pregovora ili sporazuma sa zapadom. Zapad je izgubio kredibilitet i sa njima samo i preko nisana…

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back