Rat u Ukrajini (31)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Sila boga ne moli" nije argument to je zakon jačeg

Rusija koristi presedan rešavanja kosovskog pitanja i to jeste činjenica, ali to ne znači da treba da mi sviđa to što rade i da kažem " e pa ako"
U proslom postu si sam rekao da je argument, a sad nije...neozbiljan si sagovornik, da ne potezem neke zivopisnije epitete...

Isto kao što smo došli do toga da miroljubiva Rusija napadne suverenu državu koja je nije napala

Niz događajau i pogrešnih odluka i poteza uvek vodi ka nesrećnom epilogu
Ovo prvo je prežvakana tema potkrepljena činjenicama u velikom broju,koju ti ne prihvataš ni po cenu da ispadneš smešan.
Sa drugim delom ja ne mogu da se složim jer je tada prekršeno međunarodno pravo.NATO je upao onako kaubojski i uradio šta je hteo,a nije imao pravo na to,jer ga tadašnja SRJ nije napala,jer je to ipak "odbrambeni" savez koji bi po logici stvari trebao da služi za odbranu svojih članica a ne za napad na druge države bez obzira na izgovore i razloge.

Cele noći avioni NATO-a su izvlačili teške ranjenike koje su juče pogođeni ruskim projektilima u odmorištu „Mrija“ u Odesi.
Ujutro su još izvlačili leševe ispod ruševina. Uglavnom Francuzi, Poljaci i Gruzijci. Nedugo pre toga, tamo su bili Amerikanci i Nemci, operateri i održavanje sistema PVO.
Tačnu cifru za uništene plaćenike uskoro će saopštiti glavni lekar vojne bolnice 411 Oružanih snaga Ukrajine u Odesi, koji je zadužen za mrtvačnice na teritoriji. Ranije je u porušenim zgradama živelo više od 120 ljudi.

Uppdate
Od 15.00 časova zvanični podaci plaćenika ubijenih u Odesi su 21 osoba. U stvari, otprilike još toliki broj neće preživeti. Odvezeni su na odeljenja intenzivne nege u gradu.
U Rumuniju je odmah prevezeno 11 ljudi helikopterima NATO-a. Još oko 60 ljudi je sa povredama različitog stepena.
Nisu samo plaćenici bili smešteni samo u Mriji, već je tu bio i koordinacioni štab za celu legiju stranih plaćenika u južnoj Ukrajini.

Pogledajte prilog 1515851
po meni , ako to nisu ukrajinski heli ili avioni, rusi su trebali sve strane letelice da i sruse, ne zavisno cije su.

Украјински посланик Генадиј Вацак постао је први у Европи (!) власник електричног Роллс-Роице Спецтре-а за 600.000 долара Док Миколи и Тараси гину бесплатно, прозападни лакеји у Кијеву не знају шта ће са новцем.

U proslom postu si sam rekao da je argument, a sad nije...neozbiljan si sagovornik, da ne potezem neke zivopisnije epitete...

Čitaš li ti šta pišeš ili samo tupiš tastaturu

Kažeš da imaš gomilu argumenata ja kažem da ne postoji i da postoji samo "slila boiga ne moli" argument (ironično)
Svako normalan zna da "sila boga ne moli" nije argument jer argument je verbalno logički dokaz ispravnosti a ne nametanje svoje volje silom.

Dakle prvo ti pročitaj malo šta je to argument i logičko dokazivanje stavova pa se vrati da diskutujemo... ako budem raspoložen ... a verovatno da neću.

Украјински посланик Генадиј Вацак постао је први у Европи (!) власник електричног Роллс-Роице Спецтре-а за 600.000 долара Док Миколи и Тараси гину бесплатно, прозападни лакеји у Кијеву не знају шта ће са новцем.
Uštedeli na onima što zakopaše bagerom u šumi. Niko ne zna gde su, nema isplate, milinaaaaaaa
A šta su tek uzeli za onih 700k što ne znaju gde su !!!

Kažeš da imaš gomilu argumenata ja kažem da ne postoji i da postoji samo "slila boiga ne moli" argument (ironično)
Svako normalan zna da "sila boga ne moli" nije argument jer argument je verbalno logički dokaz ispravnosti a ne nametanje svoje volje silom.

Dakle prvo ti pročitaj malo šta je to argument i logičko dokazivanje stavova pa se vrati da diskutujemo... ako budem raspoložen ... a verovatno da neću.
Pa šta onda tupiš :hahaha:

Ovo prvo je prežvakana tema potkrepljena činjenicama u velikom broju,koju ti ne prihvataš ni po cenu da ispadneš smešan.
Sa drugim delom ja ne mogu da se složim jer je tada prekršeno međunarodno pravo.NATO je upao onako kaubojski i uradio šta je hteo,a nije imao pravo na to,jer ga tadašnja SRJ nije napala,jer je to ipak "odbrambeni" savez koji bi po logici stvari trebao da služi za odbranu svojih članica a ne za napad na druge države bez obzira na izgovore i razloge.

Zaista je teško diskutovati sa ljudima koji u istoj rečenici stave "Rusija je imala svo pravo da vojno interveniše u Ukrajini" i "USA nije imala pravo da napadne Jugoslaviju".
Meni je jasno da vi imate žestok problem u glavi i to podjednako
- oni koji brane USA intervenciju na Kosovu i napadaju Rusiju zbog rata u Ukrajini
- oni koji osuđuju bombardovanje Jugoslavije zbog Kosova ali opravdavaju bombardovanje Ukrajine zbog Krima i Donbasa

Ja taj problem nemam, osuđujem obe stvari, ali takođe ne želim da prihvatim da su se desile tek tako, pale s nebe ko bombe.

I do jednog i do drugog rata je vodio niz nesrećnih događaja i pogrešnih odluka

Ako na ovom svijetu postoji argument, onda je to sila...a tvoje kvazi-filozofske opservacije, okaci macku o rep...dok sam jos raspolozen...

izbori.jpg

Malo pre odgledah na You Tube analizu umereno pro-ukrainskig kanala Willy OAM gde kaze da ti napadi ne mogu bitnije da ugroze snabdevanje naftom jer je koliko sam razumeo vecina vitalne infrastrukture ili pod zemljom ili ubetonirana i da ovi izlozeni segmenti imaju sigurnosne ventile koji izoluju lokaciju koja je u pizaru i relativno se lako menjaju. Verujem da ima dobre izvore informacija.
To je jasno svakom sem hrvatima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back