Rat u Ukrajini (31)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusi u Srbiji najmanje vole Volodju. Vise ga vole u Italiji i Nemackoj, ne bi bilo zgoreg da ih se vrati nazad kod Volodje.

exit-poll-for-putin-among-russians-in-europe-and-some-other-v0-xabj8x91p3pc1.jpeg

mene samo kopka sta Makron hoce sa ovim slanjem trupa u Ukrajinu?

Sve to je izveo na tako nespretan nacin da je prosto izofirao nesoremnost Evropljana da salju vojsku u Ukrajinu osim uvek spremnih kamikaza - Poljaka.

Mozda mu je cilj da prakticno sabotira samo ideju?!

A zanimljivo je da 20% Francuza nije protiv ideje. Verovatno su to muhamedanci kojima odgovara da Francuska ostane bez par hiljada elitnih jedinica. Lakse ce im biti posle da je zauzmu.
Mozda je pao neki dogovor o podeli teritorije sa Rusima.

„Одлучили смо да помогнемо Украјини гранатама“, рекао је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун

„Украјина шест месеци моли светску заједницу да помогне њеној војсци гранатама, а севернокорејски официри су, уз моју дозволу, одлучили да пошаљу неколико милиона различитих граната у Украјину. Али због америчких санкција, ДНРК није била у могућности да пребаци гранате директно у Украјину. Због тога је одлучено да се затражи да се првих 3 милиона граната намењених Украјини пошаљу преко Оружаних снага Русије. Шојгу ми је дао реч да ће сваки од њих отићи право у Оружане снаге Украјине.

Sad oko ruske taktike.

Mislim jasno je da su se Rusi opredelili da naprave kotlove na istoku da samelju sto vise Ukrajinaca. Kazu cak 700000 izbacenih iz stroja sto me ne bi ni cudilo. Po meni, taj plan mozda nije los da se skroz slomi Ukrajinska vojska i ljudski i moralno, ali , ali ima jedan stravican problem, a to je sto je izginuo ogroman broj ljudi. To ce kasnije otezati pomirenje i Rusija ce stalno imati vanredno stanje u Ukrajini. Nije ovo vise vreme kad je bilo 5 brace i sinova pa 3 poginu, nikom nista. Danas kad ubijes vojnika nekom si ubio oca ili sina jedinca i za njega je sva politika gotova.

Rusima je bolje bilo da su ipak zauzeli Harkov. Tako bi sprecili da Ukrajina regrutuje proruse i salje ih na Ruse.

A osim toga bolje im je bilo da su ipak zauzeli vise teritorija jer tako smanjuju Ukrajini regrutni potencijal. Da su recimo stigli do Dnjepra z 2-3 meseca, onda bi komotno ratovali u Zap Ukrajini jer tamo vise nema Rusa.

S obzirom da Rusi prilicno kilave meni sve to ukazuje da oni zele ipak veci sukob i da su spremni da idu do kraja. Dakle i na Baltik Poljsku Skandinaviju verovatno i Rumuniju. Sada bilduju vojsku i kale je kroz bitke dok Evropljani sastance.
Све је то тачно али једно су жеље друго реалност.Треба узети у обзир да је од 2014 године НАТО већ био уложио доста ресурса у украјинску војску.Скоро сам читао податке да су процјене како су Руси уништили преко 13000 комада разног оклопа.Треба рећи да Украјина готово да и нема старог оклопа од пре почетка сукоба а имали су после Русије највише оклопа у Европи па ти види колико је то.Дакле да се није упетљао НАТО ово би одавно била завршена прича.

Прогнозе?Па показало се да НАТО нема производне погоне за озбиљан масиван рат.Углавном се све своди на САД војну индустрију.А САД је дубоко подељена држава.Дочекаћемо крај 2024. године, моје прогнозе су да ако Бајден неким чудом добије поново изборе, имамо до 2026. године озбиљан глобални сукоб на више нивоа.Ако падне тај дементни лудак долазиће до смиривања не тако брзо како се неки надају али Украјина губи на стратешком значају за САД.Успоставиће се мир који ће бити оптималан за све ( НАТО-Русија) али врло врло лош за Украјину као државу јер ће морати потписати споразум који каже да некадашња Украјина више није мјерило тј. основа за цртање нових граница већ чињенично стање на терену.

Poslednja izmena:
mene samo kopka sta Makron hoce sa ovim slanjem trupa u Ukrajinu?

Sve to je izveo na tako nespretan nacin da je prosto izofirao nesoremnost Evropljana da salju vojsku u Ukrajinu osim uvek spremnih kamikaza - Poljaka.

Mozda mu je cilj da prakticno sabotira samo ideju?!

A zanimljivo je da 20% Francuza nije protiv ideje. Verovatno su to muhamedanci kojima odgovara da Francuska ostane bez par hiljada elitnih jedinica. Lakse ce im biti posle da je zauzmu.
Ма они су већ у Украјини али јако мален број иде на фронт, углавном позадина, логистика и ПВО системи.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back