Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro Rusi stoje lose,to je tvoj zakljucak.
Ujutru na konto zakljucka da stoje lose iznesi disertaciju kako su prekinuli sve lance snabdevanja u onom betonu?
не прави ражањ док је зец у шуми
авдијевка није још пала, да ли ће можда а можда никад
тако ствари иду у рату

већи је проблем кад Руси изгубе 1000 најбољи људи неко кад Укри изгубе
ти размисли зашто

Руси не могу да заузму једну Авдијивку од 32 хиљаде становника а причају како ће да заузму ("ослободе") велике градове попут Одесе и Харкива. Кад? 2150.

Nije ti dobra logika, nema veze veličina mesta oko koga se vode borbe sa bilo čim

U WW1 je u bitki kod Verdena iz stroja izbačeno gotovo 750.000 vojnika na obe strane (250.000 mrtvih)

Inače Verden je tada bio varošica sa 800 stanovnika a ni danas nema više od 20.000

Ђенерал Сирски има осећај за људе на фронту далеко више од смењеног Залужног:

https://www.glasamerike.net/a/novi-...a-novi-pristup-u-ratu-sa-rusijom/7481700.html

Novoimenovani komandant ukrajinske vojske Oleksandr Sirski rekao je da oružane snage moraju pronaći nove načine da se bore kako bi pobedile ruske osvajače.

U svojim prvim javnim izjavama otkako je preuzeo komandu nad 800.000 ukrajinskih trupa, Sirski se fokusirao na bespilotne letelice i elektronsko ratovanje kao primere korišćenja nove tehnologije za dostizanje pobede.

Takođe je naveo da je jedan od prvih ciljeva da poboljša rotaciju vojnika sa prve linije fronta.
Screenshot_20240211_231539_com.android.chrome_edit_3642277246907771.jpg
Screenshot_20240211_231303_com.android.chrome_edit_3642199176404657.jpg
Screenshot_20240211_231411_com.android.chrome_edit_3642179326437994.jpg

nosacrifice-goodfellas.gif

отиђи тамо на три недље па и ти ћеш знати исто како

милијарду грешака од почетка овога рата
још увијек имамо снимке ђе се Руси нагузе у сред поља, без заклона, сви један другом на гузици, тенкови или војници
брука и ругло

ни Укри нијесу бољи али браћа су и једни и други па није чудно
Видиш пар снимака од милионске војске и одмах су сви такви?

Видиш пар снимака од милионске војске и одмах су сви такви?
видим толико снимака да знам да не ваља
и знам да безвезе губе добре људе
прије свега имају огроман проблем са својим вођством

војник сам је ко и сваки други, руси су борци
али траљаво и безвезе губе се главе већ 2 године

Nije ti dobra logika, nema veze veličina mesta oko koga se vode borbe sa bilo čim

U WW1 je u bitki kod Verdena iz stroja izbačeno gotovo 750.000 vojnika na obe strane (250.000 mrtvih)

Inače Verden je tada bio varošica sa 800 stanovnika a ni danas nema više od 20.000
Сада је потпуно друго време и начин ратовања него за Великог рата. За заузимање милионског града попут Харкива досадашњом тактиком рушења зграде по зграде, као у Маријупољу када су фактички исцрпели залихе граната, требаће им не године него деценије.

Сви руски властодршци су слабо марили за руске животе.

У рату се губе главе.
Зато се зове рат.
Само што на једну руску оде 10 НАТО глава.
Ко је траљавији, Русија која сама војно и економски гази цео НАТО, или тај НАТО?

На основу сведочења украјинског новинара Јурија Бутусова, политичко руководство Украјине се толико плаши сопственог становништва да не сме да изврши нову мобилизацију. Све се више чују гласови да је народ Украјине завршио са овом глупом шемом коју су му наметнуле САД.
GGEUiKEWcAASkE1

У рату се губе главе.
Зато се зове рат.
Само што на једну руску оде 10 НАТО глава.
Ко је траљавији, Русија која сама војно и економски гази цео НАТО, или тај НАТО?
губе се главе, али не безвезе и толико
никако ми неће бити јасно да Руси иду у напад у сред бијела дана, у колони један другоме на гузици, без подршке
као срљање укрима право на ражањ

али добро видићемо како ће то све на крају проћи
и да Руси однесу велику побједу на крају, безвезно губљење глава се ничим неће моћи надокнадити за руску државу и народ

Гинули су пре и више па су данас опет бр 1.
А да баш толико гину је западна, укро и усташка пропаганда.
Још увек нема мобилизације од оне једне за 300 000 војника, тј. проглашеног ратног стања у Русији.

Толико о томе, а у исход рата не треба да сумњаш, он се знао још 24.02.2022. НАТО га је својим учешћем одгодио, сли не и променио.

Гинули су пре и више па су данас опет бр 1.
А да баш толико гину је западна, укро и усташка пропаганда.
Још увек нема мобилизације од оне једне за 300 000 војника, тј. проглашеног ратног стања у Русији.

Толико о томе, а у исход рата не треба да сумњаш, он се знао још 24.02.2022. НАТО га је својим учешћем одгодио, сли не и променио.
За разлику од Руса који не иди радо у овај рат, Украјинци се боре срчано за своју отаџбину и слободу:
https://www.vaticannews.va/en/churc...catholic-priest-father-oleh-mudra-sprava.html

Сада је потпуно друго време и начин ратовања него за Великог рата. За заузимање милионског града попут Харкива досадашњом тактиком рушења зграде по зграде, као у Маријупољу када су фактички исцрпели залихе граната, требаће им не године него деценије.
A koju bi ti drugu taktiku predlozio.

Pa i amerikanci kad su napadali Faludzu morali su da je sruse.

A borili su se sa satelitima i avionima protiv likova u papucama.

I jevreji sad ravnjaju Gazu mesecima.

Postoji i varijanta sa jednom bombom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back