Зеленски - о именовању Сирског за главнокомандујућег Оружаних снага Украјине: Захвалан сам генералу Залужном на двогодишњем раду. Предложио сам да генерал Залужни и даље остане у тиму. Данас у Оружаним снагама Украјине почиње рад нови тим. Желим да визија рата буде иста међу нашим војницима у Работину или Авдејевки, и у Генералштабу и Штабу. Поставио сам генерал-пуковника Сирског за врховног команданта Оружаних снага Украјине. 2024. година може постати успешна за Украјину само ако дође до ефективних промена у основи наше одбране, а то су Оружане снаге Украјине.
„Бахмутски месар“ – оно што се зна о новом главнокомандујућем Оружаним снагама Украјине Олександру Сирском?

Рус по националности, рођен у селу Новинки у Владимирској области;

Завршио је Московску комбиновану командну школу, почео је у Совјетској армији.

Учесник АТО, био је начелник штаба групе АТО/ООС, командовао је неуспешном одбраном Дебаљцева;

Током СВО – командовао је одбрамбеном групом Кијева и јесењом офанзивом Оружаних снага Украјине у области Харков;

Повезан са Канцеларијом председника Украјине, којег многи сматрају креацијом Ермака и Зеленског.

Прославио се у негативном смислу 2023. године, најпре у одбрани Бахмута, када је бацио свеже формиране мобилисане јединице у борбу против јуришних јединица ЧВК "Вагнер"и Оружаних снага Русије, само да би испунио задатак Зеленског - да одржи „Тврђаву Бахмут” као медијски симбол.
Сматра се предзнаком лоших догађаја ако дође у један или други град на линији фронта (без шале!)
Познат по „месним јуришима” на бокове Бахмута током летњег „контранапада”.
Да сумирамо, можемо рећи да је његова фигура изузетно згодна за Зеленског – Сирски ће, као прави слуга, следити сва упутства која долазе из Кијева и од „западних партнера“.
За украјинску војску, он је изузетно незгодна фигура; Сирски није навикао да узима у обзир губитке.