Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mora da se zajebavas i ti i Ecio?

Hoces da kazes da pre Hitlera niko nije vrsio pogrome na Jevrejima, i nije bilo belih ljudi koji su druge rase smatrali nizim i bezvrednim?

Svo ono ropstvo vekovima, kolonizacije, vekovi progona nad Jevrejima, hiljade primera

Ajoj brate moj napaceni, opet si ispao glup. I ti i Ecio, nikada iz blata necete izaci

Nacizam kao idelogija znaci nacional socijalizam.

To sto je neko ubijao Jevreje iz razno raznih razloga ne znaci da je nacizam postojao pre toga.

Mora da se zajebavas i ti i Ecio?

Hoces da kazes da pre Hitlera niko nije vrsio pogrome na Jevrejima, i nije bilo belih ljudi koji su druge rase smatrali nizim i bezvrednim?

Svo ono ropstvo vekovima, kolonizacije, vekovi progona nad Jevrejima, hiljade primera

Ajoj brate moj napaceni, opet si ispao glup. I ti i Ecio, nikada iz blata necete izaci
Zasto " ispao " :kafa:

SAD su upravo odlučile da postave specijalne snage američke vojske „na dugoročnoj osnovi“ upravo tamo 👇, bukvalno nekoliko stotina metara od kineskog kopna.
Jbt, nisam znao da ostrva na takvoj blizini nisu kineska.
Ova slika sa ostrvom prikazuje samo jedno malo ostrvo iz grupe ostrva.

GFyJSpjboAAmFzv
GFyM7AJaEAAOZjD
GFyKRv9bkAAmsFa

Nacizam kao idelogija znaci nacional socijalizam.

To sto je neko ubijao Jevreje iz razno raznih razloga ne znaci da je nacizam postojao pre toga.
:eek:

brate Tixomire, sada bez zajebavanja, sto brate ne procitas neku knjigu

imas srpske akademike koji su obimno pisali o ovim pitanjima. na jeziku koji ti je maternji koji sigurno mozes da razumes. uclani se u biblioteku, pozajmi knjigu, besplatno je.
nemoj da ostanes zatucan ceo zivot. sramota je da budes ovakva intelektualna nakaza pred ljudima. ne bih znao ni odakle da pocnem da ti objasnjavam koliko si supalj.

svaki ...FIL, bez obizira što stoji kao prefiks, je oznaka patologije, veće ili manje

Šta ti ili bilo ko drugi ima da voli neku stranu zemlju, to je neprirodna ljubav, čista patologija i lečenje određenih frustracija
Prirodno je, očigledno da ne poznaješ ništa iz oblasti etnologije, a još manje i tanje ono prelepo, intuitivno, dušino stanje, da volimo zemlju koja je garant, jedan-jedini, opstanka Srba i Srbije. To je isto kao kada dva brata život odvede drugačijim putevima, fizički su daleko jedan od drugoga, ali to ne smanjuje njihovu ljubav i gensku pripadnost. Naši preci su bili Rusi, prva srpska država na Balkanu bila je Raška, glavni grad te države je bio Ras i oni su se sami zazvali Rasi. To je prirodno i to je ono što pokazuje tu prirodnu bliskost, bratskost, nas Srba i braće nam Rusa. Zašto lično to tebi smeta? Čega se ti stidiš? Sam sa ponosom ističem, uvek i na svakom mestu, da je gen Rusa i Srbina u meni i ne postoji sila koja mi može to iz duše iščupati. Moj pokojni otac, Đurađ (Peran) Kovjenić, je nepunih 5 godina, samo zato što je u duši i srcu nosio Rusa i Srbina, robovao na Golom otoku. Nikada se zbog tog nije pokojao i nikada mu zbog tog nije bilo žao, jer svoje čestite pretke nije obrukao. I moj životni moto je, podrazumeva se:

AKO USTREBA ZA MAJKU RUSIJU ĆU RATOVATI,
A SRBIJI SVOJU NAPAĆENU DUŠU ĆU BEZUSLOVNO DATI
!

Pao ključni zakon u američkom Senatu: Ukrajina bi mogla da ostane bez milijardi dolara pomoći​

Не чуди, овај човјек не зна гдје удара одавно.Ако ово "чудо" опет добије изборе онда стварно заслужујемо апокалипсу свијета.
https://t.me/sputniksrbija/77475?single

Prirodno je, očigledno da ne poznaješ ništa iz oblasti etnologije, a još manje i tanje ono prelepo, intuitivno, dušino stanje, da volimo zemlju koja je garant, jedan-jedini, opstanka Srba i Srbije. To je isto kao kada dva brata život odvede drugačijim putevima, fizički su daleko jedan od drugoga, ali to ne smanjuje njihovu ljubav i gensku pripadnost. Naši preci su bili Rusi, prva srpska država na Balkanu bila je Raška, glavni grad te države je bio Ras i oni su se sami zazvali Rasi. To je prirodno i to je ono što pokazuje tu prirodnu bliskost, bratskost, nas Srba i braće nam Rusa. Zašto lično to tebi smeta? Čega se ti stidiš? Sam sa ponosom ističem, uvek i na svakom mestu, da je gen Rusa i Srbina u meni i ne postoji sila koja mi može to iz duše iščupati. Moj pokojni otac, Đurađ (Peran) Kovjenić, je nepunih 5 godina, samo zato što je u duši i srcu nosio Rusa i Srbina, robovao na Golom otoku. Nikada se zbog tog nije pokojao i nikada mu zbog tog nije bilo žao, jer svoje čestite pretke nije obrukao. I moj životni moto je, podrazumeva se:

AKO USTREBA ZA MAJKU RUSIJU ĆU RATOVATI,
A SRBIJI SVOJU NAPAĆENU DUŠU ĆU BEZUSLOVNO DATI
!

Ajde kreni više, šta čekaš, osvojit će Avdijevku bez tebe :klap:

A dobiješ i Ladu ako zagnojiš...

Ukrajinska odbrana opasno puca po šavovima.

УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ ИЗГУБИЛЕ КОНТРОЛУ НАД ЈУГОИСТОЧНИМ ДЕЛОМ НОВОМИХАЈЛОВКЕ И ПОВУКЛЕ СЕ У ПРАВЦУ УГЛЕДАРА​

Руске трупе настављају офанзивна дејства северно од Угледара. Главна активност на овом правцу испољава се у Новомихајловки, у коју су руске јединице ушле са југоистока.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВУКЛА СЕВЕРНО ОД ГЕОРГИЈЕВСКОГ ЈЕЗЕРА У ПРАВЦУ КУРАХОВА​

Током офанзивне операције дуж линије Маринка-Курахово, руске снаге су деловале по уикрајинским јединицама које су заузеле положаје северно од баре (језера) у селу Георгијевка. После тога, руска пешадија је прешла у офанзиву, заузевши неколико положаја украјинских оружаних снага на овом правцу.

Nazire se još jedna velika pobeda u ovom ratu, naravno opet su Rusi ti koji pobeđuju.

РУСКА ВОЈСКА ПРИСТУПИЛА ЗАВРШНОЈ ФАЗИ ОПКОЉАВАЊА АВДЕЈЕВКЕ, МАПА​

Руске јединице настављају да окружују Авдејевку, покушавајући да увуку украјински гарнизон у “котао”. Украјинске јединице имају све мање шанси да до њих стигну неопходне резервне снаге или да преостале јединице напусте град.

1707289840-ocr7bzied4c.jpg

Sloboda informisanja i demokratija u USA i represija prema svakom ko se usudi da drugačije razmišlja.
Nekoliko primera

— Nakon što je režim Zelenskog zatvorio američkog novinara Gonzala Lira zbog kritičkog izveštavanja o njegovoj administraciji, on se obratio Stejt departmentu za pomoć, ali je Bajdenov administrator odbio da interveniše uprkos tome što je imao skoro potpunu kontrolu nad Ukrajinom. Nedavno je ubijen u pritvoru, kao rezultat torture.
— Bajdenov administrator trenutno pokušava da se dokpa Džulijana Asanža kako bi mu sudili za „špijunažu“, istu optužbu koju je Putin postavio protiv Evana Gerškovića u Rusiji
— Agresivno krivično gonjenje izdavača http://backpage.com Džejmsa Larkina od strane Bajdenovog administratora dovelo je do toga da je 74-godišnji novinar nedavno izvršio samoubistvo
— Bajdenov administrator je opozvao @simonatebaAkreditive za štampu nakon što je postavio pitanja koja Bajdenov administrator nije želeo da postavlja
— Komitet za naoružanje otkrio je interne mejlove na Fejsbuku koji pokazuju @RFlaherti46 Bajdenovog administratora & @ASlavitt „zamerili“ rukovodiocima Meta, zahtevajući informacije i „alatke“ korisnika za cenzuru Amerikanaca i novinara koji im se nisu dopadali (uključujući Takera Karlsona).
— Administrator Bajdena trenutno se žali Vrhovnom sudu na saveznu odluku kojom ih podseća da im 1. amandman zabranjuje da cenzurišu izdavače koji im se ne sviđaju
— Reporter lhfang FOIA-i mejlovi koji pokazuju da je Bajdenov administrator cenzurisao dokaze o njihovoj cenzuri
— Elon mask kupio Tviter i obećao da će ga učiniti otvorenom platformom za slobodu govora, Bajdenov administrator je pokrenuo multiagencijski napad na Maska i njegove kompanije. NLRB, SEC, DoJ, južni okrug Njujorka, FTC i američka služba za ribu i divlje životinje trenutno ciljaju na Maska
— Bajdenova NSA špijunira i objavljuje komunikacije Takera Karlsona i njegovih producenata nakon što je pokušao da posreduje u intervjuu sa Putinom
— Otkako je objavio intervju sa Putinom, EU je pretila TuckerCarlsonu sa sankcijama i zabranama putovanja; on je takođe na ukrajinskoj „listi za ubistvo“ — do sada se Bajdenov administrator nije osećao prinuđenim da govori u odbrani svojih prava kao novinara

demokratija nije savrsena to jasno, ali je neuporedivo bolja od diktature, narocito ruskog sistema gde nikad nije ni bilo demokratije.

„Veliki poraz Zelenskog, Zalužni je bio u pravu“: Grad za koji se mesecima vode krvave borbe pred padom u ruske ruke, situacija za Ukrajince kritična​

Ukrajinski grad Avdijevka, mesto na kojem se već mesecima vodi žestoka bitka, uskoro bi mogao da padne, piše Njuzvik. Kako javljaju ukrajinski Telegram kanali, situacija za kijevske snage je sve kritičnija, a ruske trupe napreduju. Prošlog oktobra Rusija je pokrenula ofanzivu na naselje koje se smatra ulazom u obližnji grad Donjeck, koji su okupirali Rusi.
https://nova.rs/vesti/svet/veliki-p...u-ruske-ruke-situacija-za-ukrajince-kriticna/

RAT U UKRAJINI Rusija napala Ukrajinu sa 17 dronova, oštećena civilna infrastruktura u Odesi, nije bilo žrtava

Rat u Ukrajini traje već 715 dana. Plaćenička grupa "Vagner" planira da izgradi novi štab, nakon spajanja sa ruskom Nacionalnom gardom. Veruje se da će "kozački kamp" biti smešten u Rostovu na jugu Rusije. Ruska vojska je saopštila da je presrela sedam ukrajinskih raketa i dva drona iznad Belgoroda, dok je Kremlj potvrdio da je uticajni američki novinar Taker Karlson intervjuisao Vladimira Putina u Moskvi. Intervju će verovatno biti emitovan u u noći između četvrtka i petka, i predstavlja ujedno prvi intervju ruskog predsednika sa zapadnim novinarom od početka rata u Ukrajini. Sa druge strane, Švedska je obustavlja istragu o sabotaži na gasovodu Severni tok. a i dronova iznad Belgorodske oblasti, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ključni događaji:

-Republikanci u Senatu blokirali američku pomoć Ukrajini
-Kremlj potvrdio da je američki novinar Taker Karlson intervjuisao Putina u Moskvi
-Ruski PVO sistemi presreli dva talasa napada iznad Belgorodske oblasti
-Zelenski zahvalio Borelju na podršci EU u suprotstavljanju ruskoj agresiji
-Švedska obustavlja istragu sabotaže na Severnom toku
-Plačenička grupa "Vagner" gradi novi štab u Rostovu i spaja se na ruskom Nacionalnom gardom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back