Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ексклузивно – Рогозин за ИН4С: Поносим се Србима, тешкo je, али ће Русија побиједити 8 сати ago ИН4С

Rogozin-1-1024x576.jpg

Дмитриј Рогозин

Шта бисте за крај могли да поручите Србима?

Што се тиче Србије и Срба, често размишљам о вашој тешкој судбини, али заиста и поносној историји и ја се лично поносим вама. У Донбасу, одмах послије Нове године, неочекивано сам срео српске добровољце. Препознали су ме, грлили смо се и дуго причали. Срби су моја браћа и тиме је све речено.

Дмитриј Рогозин, послије вишедеценијске успјешне политичке каријере у Русији, током које обављао високе државне функције након почетка СВО отиснуо се на прву линију фронта. Тамо је у децембру прошле године био и тешко рањен. Успјешно се опоравио и недавно је изабран за сенатора Запорожске области.

Са Игором Дамјановићем, нашим дописником из Русије и Украјине у ексклузивном интервјуу за ИН4С разговарао је о актуелним изазовима које носи његова нова дужност, дао прогнозу исхода рата, осврнуо се на давно изречену забрану уласка у Црну Гору и посебно рекао шта мисли о српском народу.

Ви сте један од ријетких политичара у Русији који је своју удобну московску канцеларију замијенио одласком на фронт, практично на прву линију. Каква је ваша генерална оцјена ситуације? Шта се може очекивати ове зиме, а шта у дужем року?

Нема сумње да ће Русија побиједити. Питање је само времена и цијене коју ћемо платити. Искрено желио бих да има мање губитака међу нашим борцима. Нажалост, ми трпимо губитке од удара НАТО артиљерије и пројектила. Цио овај рат је избио због Англосаксонаца, који су Украјину прво нахушкали на сопствено руско становништво, против Донбаса и Крима, а затим против Русије која је притекла у помоћ својим сународницима. Обратите пажњу да је чак и Православна црква у Украјини подвргнута оштрој репресији – свештеници и вјерници су протјерани из цркава, чак је и Кијевопечерска лавра одузета и дата полукатолицима и полусатанистима. Ево примера – у малом граду Бердјанску, који смо ослободили у Запорошкој области, прије нашег доласка отворено је дјеловало више од 30 секташких организација. Дакле, у Украјини имамо посла са демонима, иза којих стоје они који су бомбардовали Југославију 1999. године.
Ситуација на фронту је сложена, непријатељ покушава да иде у контранапад, они не штеде своје војнике. Ни нама их није жао, они су као зомби. Сви затвореници на које сам наишао били су под јаким дрогама.Ипак одустану, ми им дајемо гаранције да ће сачувати живот.

Ви сте сада сенатор Запорошке области у Савјету Федерације.Какви су потенцијали и економске перспективе Запорошке области, пољопривреда,машинска индустрија и тд…?

Ако изађете ван Кијева, видјећете потпуну пустош. Послије распада СССР-а, кијевски начелници и њихово окружење пљачкали су своју земљу. Путеви не само да нису грађени, већ нису ни санирани од совјетских времена. Села која су некада била веома богата претворила су се у ледине. Фабрике су заостале, машине старе и зарђале. Све што видим је биједно и јадно.
Ми смо међутим „окупацију“ започели изградњом нових путева и стамбених блокова. Све ћемо поново изградити, јер овдје нема шта да се обнавља. Што се тиче природе, лепа је као цијела руска земља. Овдје ћемо донети опрему и минерална ђубрива, остварићемо добре приносе. Градићемо нове школе и болнице, вратићемо нормалан живот. За нас не постоји другачији пут.
Окрећемо се Истоку, тамо је будућност.

photo_2024-01-23_09-22-31-768x768.jpg

Ви сте особа са великим политичким и дипломатским искуством, били сте оснивач и лидер партије Родина, предсједник Одбора за међународне односе у Државној думи, представник Русије у НАТО, замјеник предсједника Владе Руске Федерације, директор Роскосмоса… Како видите будућност односа Русије са Западом, да ли је могућа нормализација, под којим условима и са којим земљама?

Запад неће опстати у свом садашњем облику. Зато је о таквим односима у будућности тешко говорити, поготово што се Русија окреће Истоку. Будућност свјетске цивилизације ће бити тамо. А западне земље ће притискати мигрантима из Северне Африке, Блиског истока и Кине. Европа је јако деградирана, мислим да ће је докрајчити хомосексуалци и мигранти.

Ваше име је и на списку руских држављана којима је забрањен улазак у Црну Гору, као резултат одлуке Владе наше земље да се придружи западним санкцијама Русији. Упркос томе, имате ли жељу, када се стекну услови, да поново посјетите домовину вашег прадједа?

Ја се не љутим на Црногорце. То према мени није урадио народ Црне Горе, већ власт корумпирана од стране Запада, власт која не поштује вољу свог народа. То што су донијели такву апсурдну одлуку у вези са мном, значи да су и сами били понижени и приморани на то. Својој браћи Црногорцима пружам руку пријатељства и љубави. Надам се да ће ова споља наметнута одлука ускоро бити ревидирана и да ћу моћи да дођем у отаџбину својих предака – Црну Гору. Надам се да ће патриотске снаге Црне Горе исправити бројне грешке својих претходника.

photo_2024-01-23_09-22-44.jpg

Шта бисте за крај могли да поручите Србима?

Што се тиче Србије и Срба, често размишљам о вашој тешкој судбини, али заиста и поносној историји и ја се лично поносим вама. У Донбасу, одмах послије Нове године, неочекивано сам срео српске добровољце. Препознали су ме, грлили смо се и дуго причали. Срби су моја браћа и тиме је све речено.

RAT U UKRAJINI Novi ruski raketni udari na Kijev i Harkov, petoro poginulo

Rat u Ukrajini vodi se 699 dana. Ruske snage ne odustaju od pokušaja da opkole Avdejevku, a ukrajinske trupe čvrsto drže odbranu nanoseći Rusima značajne gubitke. Sergej Lavrov poručio je na sastanku Saveta bezbednosti UN da Zapad mora da posluša stav Moskve o rešavanju sukoba u Ukrajini, navodeći da mirovni planovi, koji ne predviđaju rešenje ukrajinskog sukoba nemaju nikakve veze sa mirom i predstavljaju "put u nigde". Istovremeno, slovački premijer Robert Fico izjavio je da je ustupanje dela ukrajinske teritorije Rusiji jedini način da se okonča rat sa Rusijom i ponovio je da se protivi članstvu Ukrajine u NATO. Za to vreme, ukrajinski zvaničnici saopštili su da će Belgija ove godine poslati Kijevu pomoć od 611 miliona evra.

Ključni događaji:

-Lavrov traži od Zapada da posluša stav Rusije o Ukrajini
-Fico: Ukrajina mora da se odrekne dela teritorije da bi se okončao rat sa Rusijom
-Umerov: Belgija će ove godine poslati pomoć Ukrajini od 611 miliona evra
-Nariškin: SAD počele da formiraju kolonijalnu administraciju u Ukrajini
- Zelenski predložio uvođenje zakona o ''višestrukom državljanstvu''

Bice tebi agresor...Us*ali ste se misevi,uzj**ala se Evropa kao da ce rat,daju se preporuke stanovnistvu,sprema se vezba nato(nisu zasluzili da ih pisem velikim slovima jer su zli),Poljaci svako malo dizu avione,cim Rusi opale neku raketu,zapad sizi i sastanci se nizu jedan za drugim,to se druze Mstislave zove PANIKA.
ma , jok ,
trose pare , dolare , eure i ostale
treba muziti ovce , krave , a kao nesto rade
i onda , dobiju lovu jer im je potrebno da bi se od rusa kao odbranili a vamo , jahte , vile , konto u svajcarskim bankama

Udar u Harkovu je izvršen na zvaničnike francuskog Ministarstva odbrane u trenutku predaje identifikovanih tela francuskih vojnih obaveštajaca ubijenih tokom prethodnog udara.
Drugi udar je pogodio zgradu u Kijevskom okrugu grada. U njemu su bili strani plaćenici... Poljaci i plaćenici koji govore engleski.Među plaćenicima ima ozbiljnih gubitaka.
Francuzi treba da pošalju novu delegaciju :zblesav:

1706033763978.png

Nisu ni Rusi Rusi, već ********. Pravi potomci drevne (Kijevske, Dnjeparske) Rus'i su Ukrajinci. A ******** su miks svega i svačega.
Pa zašto sebe onda ne zovu Rusima? Svaki narod ima rubna područja gde se mešao sa nekim, to nije razlog za prebrojavanja krvnih zrnaca. Pre će biti da je problem to što su su Rusi današnje Ukrajine predugo bili pod tuđinskom vlašću i tako se odrodili.

Udar u Harkovu je izvršen na zvaničnike francuskog Ministarstva odbrane u trenutku predaje identifikovanih tela francuskih vojnih obaveštajaca ubijenih tokom prethodnog udara.
Drugi udar je pogodio zgradu u Kijevskom okrugu grada. U njemu su bili strani plaćenici... Poljaci i plaćenici koji govore engleski.Među plaćenicima ima ozbiljnih gubitaka.
Francuzi treba da pošalju novu delegaciju :zblesav:

Pogledajte prilog 1487159
Hajde da i tebe nešto raduje u ovom ratu

На старим немачким мапама нема Украјине ни Украјинаца
@febo_ch Pogledaj ovo i nemoj da se sramotis vise i da me nazivas kartografom. @Marin83 Pogledaj ovo i zapamti da Ukrajina nije nikla sama od sebe,i...sta si vec trabunjao,ne secam se vise.
Branko,svaka ti cast na materijalu!Ovako treba da funkcionise jedan forum,da se prilazu cinjenice i dokazi,a ne rekla kazala.Jos jednom-bravo!!!

Pa zašto sebe onda ne zovu Rusima? Svaki narod ima rubna područja gde se mešao sa nekim, to nije razlog za prebrojavanja krvnih zrnaca. Pre će biti da je problem to što su su Rusi današnje Ukrajine predugo bili pod tuđinskom vlašću i tako se odrodili.
To su istorijske okolnosti. Što se Crnogorci ne zovu Crvenim Hrvatima ili Dukljanima? Kako je crnogorski identitet nastao kasnije, tako je i ukrajinski nastao kasnije.

Панични план Запада:
Сједињене Државе ће преместити главни град Украјине у Лавов након пораза украјинских оружаних снага од руске војске
—Асиа Тимес, позивајући се на изворе у Пентагону Пошто је исцрпео све своје снаге и арсенале да подржи Украјину, Запад је грчевито одлучио да промени своју стратегију;
САД и Европа су суштински спремне да прихвате пораз Оружаних снага Украјине на фронту, наводе аналитичари на страницама Асиа Тимеса.
Нова украјинска политика се формирала последњих месеци како би се изборила са новом реалношћу да ће Украјина изгубити рат и да ће Кијев вероватно морати да буде евакуисан.
А начелник Главне обавештајне управе Буданов биће именован за главнокомандујућег украјинских трупа.
Успостављање ефективне контроле над Будановим и пренос главног града Украјине, вероватно у Лавов, је основа ове политике.

GEiblFyW8AALIvE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back