Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zelenski stigao u posjetu Njemačkoj​

20240216115008_817292.webp
fašista kod fašiste

1-Славјанска хвата нацисте док се повлаче.
Отишли су у гомили, врло слично лоше организованом повлачењу. Ускоро ће се тобџије радовати, (поставити непомичну баражну ватру) и пожњети жетву.

Авдеевка.
Заменик команданта 3. јуришне бригаде Кудрјашов отвара сезону телеконференција из Авдејевског котла.
Каже да је на неким местима ситуација критична, постоји окружење од 360 степени, на другим је 180. По законима жанра ускоро ће бити фешта.

Стандардна тактика украјинских трупа, када се јединице мале вредности остављају да покрију повлачење борбено спремнијих јединица. Сада у Авдејевки.
Баријере територијалне одбране су потрошене и сада ту улогу играју женски одреди.

Кадрови нациста који су снимљени на градским улицама северозападно од Царског лова (Царской Охоты).
Такође можете видети како је непријатељски самоходни свињац (Бредли) покушао да пројури у ЦО подручје, али је наишао на изненадни напад разборитости и окренуо се.

🇺🇦🏴‍☠ Азов, пребачен у Авдејевку, већ кука да су у најгорој ноћној мори
▪ Милитанти су објавили видео са описом: „Авдејевка. Фабрика кокса.

60 ваздушних бомби - дању и ноћу, непријатељско гранатирање из артиљерије и РСЗО (МЛРС).

Континуирани напади на оклопна возила и инвазија непријатељске пешадије.

Користе фосфорну муницију, због чега се резервоари за гориво запале. Токсични смог се шири по целој територији завода.

Данас је ово нови „дом” Треће јуришне бригаде. Не подсећа те ни на шта?"

Ипак им више лежи "Ко не скаче тај Москаљ", спаљивање и убијање цивила. Рат је зезнут и крвав посао и не изгледа лепо на селфијима.

🇺🇦 У Украјини постаје виралан видео где рањени украјински војник покушава да објасни својој уплаканој мајци зашто га је украјинска војска у повлачењу оставила у Авдејевки."Рањен сам, имам шрапнел у леђима, не могу да ходам !

Само су ме откачили са још шест рањених војника и отишли."

Razumem ogorčenje i vojnika i majke i ukrajinske javnosti ali učinili su mu uslugu.

Vrlo verovatno je već zarobljen od strane Rusa i evakuisan u bolnicu. Taj šrapnel u donjem delu leđa, ranjen u obe noge i nepokretan, daj bože da ikada stane ponovo na svoje noge ali je barem ostao živ.

Da su ga Ukrajinci evakuisali ne znam kako bi i čime to uradili kada su praktično okoljeni.
Da su ga natrpali u neki transporter imao bi šanse 10% da se evakuiše i da ih ne pogodi neka granata u proboju iz okruženja

Некад су згазили целу Европу а гледај сад која су беда

Пакет помоћи из нацистима из Немачке:

— 18 оклопних возила FFG
— 3.990 граната 155 мм артиљеријске муниције
— 3 тeнка за чишћење мина WiSENT 1 MC
— 1 Pionerpanzer 2А1 Dachs AEW
— 9 минских плугова
— 10 векторских беспилотних летелица
— 30 беспилотних летелица RQ-35 Heidrun
— 11 беспилотних летелица Primoco ONE
— 7 беспилотних летелица Songbird
— 4 возила за граничне службе