Rat u Ukrajini (30)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    76
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Секретар Комитета Врховне раде за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове, пуковник Службе безбедности Украјине Роман Костенко, коментаришући нови закон о мобилизацији у интервјуу за радио "Њу војс", рекао је да је Владимир Зеленски "политички већ мртав".

"Верујем да сада Зеленски мора сам да схвати да никада више неће бити председник, да је ово само један мандат који сада има. Мора да схвати да је политички већ умро", рекао је Костенко.
Украјинска влада је крајем децембра предала предлог закона о мобилизацији.
Закон о мобилизацији смањује старосну границу војних регрута са 27 на 25 година, укида искључења из службе за грађане с мањим инвалидитетом, легализује дигитална обавештења о мобилизацији и ограничава могућности особа које избегавају мобилизацију да обављају трансакције попут куповине или продаје имовине. Такође, ставља већу одговорност за мобилизацију на локалне власти.

капут дрогош зеленски

дакле укропи на издисају нестало војске, повлаче све што могу да повуку...

Власт и војно руководство "перу руке": Нико не сме да мобилише пола милиона Украјинаца

Мобилизација у Украјини, која је неопходна ако Кијев намерава да настави рат, постала је проблематична тема у друштву и ни политичко, ни војно руководство не желе да преузму одговорност због непопуларних последица у друштву.

Закон о мобилизацији, који захтевају савезници Кијева, о којем се јавно говорило прошлог месеца, садржи ригорозне одредбе које укључују смањење старосне доби са 27 на 25 година и односи се и на мушкарце и на жене до 60. године живота.

амери захтевају још лешева

Зеленски је недавно навео тачан број људи који би требало да буду мобилисани: 450.000 до 500.000 људи. Ово изношење броја било је двоструко необично: прво јер од почетка рата украјинске снаге нису навеле колико је оних које су позвали у војску и који су се добровољно прикључили. Такође, крију и број погинулих и уопште избачених из строја.

Европски званичници су почели да разматрају последице неуспеха НАТО-а у највећем сукобу на европском тлу од краја Другог светског рата, који би довео у питање посвећеност САД колективној безбедности континента, наводи амерички портал.

Макрон би да разговара са Путином: Спреман сам да обновим дијалог

Макрон би да разговара са Путином: Спреман сам да обновим дијалог
Неуспех би имао далекосежније последице од катастрофалног америчког повлачења из Авганистана 2021. године

Растућа забринутост све је очигледнија у званичним изјавама западних званичника.

Москва може да победи Кијев већ ове године, зато што је председник Владимир Путин знатно ојачао руску војску, указује бивши начелник Генералштаба француског ваздухопловства генерал Жан-Пол Паломеро за канал ЛЦИ.

На питање водитеља да ли би тренутна ситуација могла да доведе до коначног губитка Украјине 2024. године, генерал је одговорио потврдно.

Да, може. Изјаве украјинских генерала нису изненађујуће. Неки ће можда помислити да ово звучи као лажно упозоравање и поклич 'вук, вук', али ја не мислим тако", каже генерал.

Видите шта се дешава када не дозволите глобалистима да униште вашу културу и учине да ваше друштво дегенерише? Ово је Белорусија, која је повезана са Путиновом Русијом. (И они су успешно осујетили вишеструке револуције у боји од стране САД)
Kao Austro Ugarska ili carska Rusija pred propast. :D

Суровикин је стварно геније
ако је тачно, веле да су линије обране толико масовне да памет стаје, а многи ровови и положаји су лажни и искоришћени као замке за Укре да их помлате. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back