Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Светосавље има неке специфичне карактеристике које други немају, крсну славу на примјер, обреде и обичаје који други немају
Svetosavlje ima sve elemente Judeizma, Dakle ne mozes biti Jevrejin ali nisi pripadnik Judeizma.
Tako ne mozes biti Srbin ako nisi Pravoslavac, sto je po meni bila greska pogotovo to smo time odbacili znacajan broj poturcenih Srba Muhamedanaca.
Npr ja imam druga Srbina katolcke vjeroispoviejsti on je iz Bara, i preziva se Lazovic.

Svetosavlje nije nikakva posebna pojava. Niti je Sveti Sava praktikovao drugačiju vrstu hrišćanstva od zvanične dogme. Jednostavno, on je naš prvi arhiepiskop i utemeljivač Srpske pravoslavne crkve, pa je stoga svetosavlje samo kolokvijalni termin u njegovu čast, nikako nešto drugačije od bilo koje druge pravoslavne crkve.

Ovde su ljudi samo direktniji, što se inače prilično sviđa i samim zapadnjacima koji svraćaju u Srbiju, jer im je inače muka od uštogljenosti i glume kod kuće.
Нису директнији него некултурни. Нема поштовања према старијима а то је велики гријех пред Богом. Па чак ни према родитељима. Крше се закони, поткрада држава без икакве грижње савјести итд. Људи су код нас уопште незахвални. Јако је лоша ситуација у Србији кад је наведени дио морала у питању

Da, samo što to nije počelo sa hrišćanstvom u Srba, već je ostatak mnogo starijih običaja vezanih za paganstvo. Inače, na koje obrede još misliš?
Рецимо прелијевање покојника вином. Има тако неких финеса код нас... Које волим јер су наше. Идем на спавање. Неће ли се Зеленски уразумити па пристати на мир!

Нису директнији него некултурни. Нема поштовања према старијима а то је велики гријех пред Богом. Па чак ни према родитељима. Крше се закони, поткрада држава без икакве грижње савјести итд. Људи су код нас уопште незахвални. Јако је лоша ситуација у Србији кад је наведени дио морала у питању
Ja sam recimo radio u inostranstvu i dodje nam neki alat ili materijal u kutijama...Ne mozes da verujes kako se nasi ljudi zalete i pune djepove, kradu...Razgrabe... Ili kada radimo kod nekog privatno umeju da ukradu u kuci.... Bez ikakve grize savesti...Tuga...

Nema to veze sa kulturom ili nekulturom, već se radi o kulturološkim razlikama. To što se u nekoj kulturi stariji poštuju više, ne znači da je neka drugačija kultura lošija, već samo da je drugačija. Da ne pričam o tome kako protežeš izuzetke na ceo narod, a to tek nema utemeljenje u stvarnosti.

Рецимо прелијевање покојника вином. Има тако неких финеса код нас... Које волим јер су наше

Prelivanje pokojnika vinom? Sahranio sam pola svoje familije do sada i nijednom nisam video tako nešto.

To ti je kao sa skorim izmisljanjem Srpske nove godine.... Kad su nastajale nacije mi smo morali za nesto da se uhvatimo, izmislili smo svetosavlje... Kod nas se to lako primilo, jer nase hriscanstvo nije pravo...Mi smo primili hriscanstvo samo na jedan moguci nacin da kroz njega sacuvamo i proturimo onu svoju pagansku sustinu... Dakle, mi smo dopustili da postanemo hriscani, ali smo ostavili sve svoje prdjasnje obicaje i to je ono sto je narodu bitno...Nikoga ne zanima sta je Hristos rekao... Bitno je celivati mrtvo telo i relikvije, sveto telo i svete predmete, slaviti praznike, paliti badnjake, jesti na grobu itd... Ne pricam ja ovde sta je lose, a sta dobro i da li je tu bilo sata lose, vec pricam kako ja to vidim, istrazujuci...
То што си навео може се рећи за све хришћанске цркве и српска
није ту никакав изузетак. Међутим навео си неке појаве које суштински
не разумеш и зато их сматраш наопаким.

Идем спавати. У Србији нема поштовања према старијима. То је жива истина. Дјеца не поштују родитеље, нити се брину достојно за њих у старости. Већ сам навео сам да је то велики гријех. Без Божије помоћи нема правог напретка!

Gdje se nestali oni skoro kotlići od prije 15 dana?
Па данас један проврео! У шта си ти гледао?
Тема се затрпала гомилом фотки котлираних
украјинских снага а ти ниси видео.
Синоћ сте се радовали контраофанзиви те
бригаде а ја вам рекох да их навлаче у котао.
И ето био сам у праву.

1647649015553.png

Američki predsjednik Joe Biden izneo je kineskom predsjedniku Xi Jinpingu u današnjem telefonskom razgovoru "implikacije i posljedice" ako Peking pruži materijalnu potporu Rusiji dok napada ukrajinske gradove i civile, priopćila je Bijela kuća. "Ukrajinska kriza je nešto što ne želimo vidjeti", rekao je Xi američkom predsjedniku, prenijeli su kineski mediji.

Претпостављам да већина коментатора на теми не зна ни руски ни украјински језик (а могу мислити тек бјелоруски) а усуде се коментарисати ситуацију. Зна ли ико наведене језике? "Незгодни" зна руски, то знам.
✌️

Светосавље има неке специфичне карактеристике које други немају, крсну славу на примјер, обреде и обичаје који други немају
То су елементи наше црквене традиције и потпуно су хришћански по форми и суштини. То је нешто што је украс наше вере. Баш нећемо да запостављамо такве традиције јер су наше, део нашег бића. Можда су и други имали нешто своје, вероватно јесу, али је припадност некој већој цркви, нпр. римској, подразумева глобализацију свих пракси и обичаја. Тако је било и у питању језика, па су дуго инсистирали на латинском. Грци са друге стране исто, као неки мали глобалисти. А ми баш нећемо, чувамо своје.

Ukrainska TV kuca sa koje je novinar pozvao da se ubijaju Ruska djeca javno se u petominutnom saopstenju ogradila od njegovih stavova.

Ovo moze samo da znaci da su se uplasili da im na glavu ne padne Kalibar, Bgm posle onih danasnjih scena i ja bi na njihovm mjestu tako postupio

Ukrainska TV kuca sa koje je novinar pozvao da se ubijaju Ruska djeca javno se u petominutnom saopstenju ogradila od njegovih stavova.

Ovo moze samo da znaci da su se uplasili da im na glavu ne padne Kalibar, Bgm posle onih danasnjih scena i ja bi na njihovm mjestu tako postupio
Уплашио се власник, градоначелник Лавова, јер је и он нацик. Вероватно је он и напујдао новинара.

To se radi na sledeci nacin...Udjes u samo jedno selo i odradis posao..onda se to procuje veoma brzo, cela oblast pakuje kofere i polako odlazi.... To lako bude i stotinak hiljada ljudi..Mozda se tu organisuje i nesto dodatno sto ti kazes da se napravi veca katastrofa, ali....
Sto se tice zlocina nad Srbima, verovatno da smo oznaceni kao agresori, a svet nije dosao do tog nivo razvitka da i one koje smatra agresorima u nekim procesima svrsta u zrtve...
Видим ја да си ти искусан у тим радњама. Мучи ли те савест, спаваш ли?
Управо то је Насер радио око Сребранице, да ниси и ти један од његових
зулумћара? То би многе твоје испаде овде објаснило.

"Руске трупе ликвидиралe су 93 украјинска милитанта који су дезертирали из Мариупоља у цивилу, изјавио је генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Националног центра за контролу одбране Руске Федерације."

Ovo moze da znaci samo jedno. Uhvaceni i streljani.
One slike svlačenja muskaraca koji izlaze iz Mariupolja ukazuju na to da su Rusi bas zapeli da im ni jedan ne umakne vec da svakoh ubiju.
Operativni podaci govore da svaki pripadnik Azov bataljona ima istetoviran znak

Мале ракете не раде! - Шеф полиције у Мариупољу се обратио Зеленском и признао да су Стингерс и други МАНПАДС у суштини бескорисни против руских Ваздушно-космичких снага

У свом том хаосу још један са беспрекорно чистом униформом,
нема чак ни прашине на прсним оквирима, што значи да ни једном
није залегао. Овај борбе није ни видео.

Посланик московске градске скупштине Медведев издваја неке занимљиве резултатате руске интервенције на Украјини. Поред већ познатих, наводи као битне
- кренуло водоснабдевање Крима,
- скоро потпуно прекинуто телефонско узнемиравање грађана са циљаем финансијсских превара, крађе података и тд...95% кол центара било на Украјини
- нагло опала дистрибуција наркотика по Русији. Тврди да је Украјина, као беззакона зона, била главни снабдевач

Apro po, tvrdnji suprotne strane da su mape koje se plasiraju iz pro Ruskij izvora netacne, evo pa neka kazu da NY Times laze.
Posto znamo da se sve kopnene operaicje odvijaju u istocnom dijelu Ukraine , mapa NY Times-a jasno pokazuje da su Ukri za 20 dana rata izgubili 50 % teritorije na kojoj se odvijaju kopnene operacije
Harkov je bitan jer je tu najveći oklopni kompleks u Ukrajini, Zaporožje ima 14 nukearnih reaktora čiji otpad se može koristit za izradu nuklearke jer sadžri plutonijum, Marijupolj je ogromna luka itd.
Ima još neki zavod Sič gdje se proizvode motori helikoptere i naravno glava zmije - Kijev.

Znaju Rusi veoma dobro šta rade ali sve to rade sa minimalnim civilnim gubicima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back