Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krsteni pravoslavac a kao ne znas da je svetosavlje isto sto i pravoslavlje.
Већина крштених Срба слабо познаје своју вјеру. Нарочито они старији. А и Светосавље (православље српског стила и искуства, нарочито оно старог кова) све је слабије међу Србима. Задњих 20 година српско православље се интензивно грецизира, превладава грчка пракса. То нас удаљује од Руса!

Mapa.png

Interaktivna mapa NY Times, pravci ruskih napada.
Crveni krugovi su veci graadovi pod kontrolom Rusa
Polu krug. polu okruzenje
Krug okruzenje.
Na sjeveru vidimo da su tvrdnje Ruske strane da je Cernigov u potpunom okruzenju kao Mariopulj tacne

Где ти је достојанство? Не постоји Србин који би светосавље назвао сектом.
Не разумем ово твоје такијање, нема сврху. Сем ако ти не живиш у заблуди
да ћеш неког српског мулца повући лажним примером на слично мишљење.
Ja smatram da je svetosavlje izmisljeno u devetnaestom veku... I smatram da bi Sava naredio da se isibaju oni koji su to smislili da je kojim slucajem bio ziv i da cuje za to delo...

Prvoslavlje nije drzava niti postoji neka pravoslavna drzava danas... ti voles zapad pa je red da pogledas kako je tamo
Ја живим на западу. Има своје предности и мане. Још увијек се боље живи на западу. Бар си приуштим какав-такав културни живот, за разлику од вас у отаџбини. Наручим си бар књиге на српском, руском, бугарском, па уживам читајући ћирилицу

Ja smatram da je svetosavlje izmisljeno u devetnaestom veku... I smatram da bi Sava naredio da se isibaju oni koji su to smislili da je kojim slucajem bio ziv i da cuje za to delo...
Офтопичаримо увелико. Али баш ме занима како ти видиш разлику
између светосавља и рецимо руског православља па имаш такво мишљење.

Pogledajte prilog 1122425
Interaktivna mapa NY Times, pravci ruskih napada.
Crveni krugovi su veci graadovi pod kontrolom Rusa
Polu krug. polu okruzenje
Krug okruzenje.
Na sjeveru vidimo da su tvrdnje Ruske strane da je Cernigov u potpunom okruzenju kao Mariopulj tacne
Sve ide po planu, vojna infrastruktura se uništava a veliki vojni zavodi i centri opkoljavaju.

Rusi vrlo dobro znaju šta rade.

Ја живим на западу. Има своје предности и мане. Још увијек се боље живи на западу. Бар си приуштим какав-такав културни живот, за разлику од вас у отаџбини. Наручим си бар књиге на српском, руском, бугарском, па уживам читајући ћирилицу
А и људи су на западу културнији, бар у опхођењу, све је уредније. Милина за разлику од отаџбине и тамошњег сељаклука

Svetosavlje nije nikakva posebna pojava. Niti je Sveti Sava praktikovao drugačiju vrstu hrišćanstva od zvanične dogme. Jednostavno, on je naš prvi arhiepiskop i utemeljivač Srpske pravoslavne crkve, pa je stoga svetosavlje samo kolokvijalni termin u njegovu čast, nikako nešto drugačije od bilo koje druge pravoslavne crkve.

А и људи су на западу културнији, бар у опхођењу, све је уредније. Милина за разлику од отаџбине и тамошњег сељаклука

Ovde su ljudi samo direktniji, što se inače prilično sviđa i samim zapadnjacima koji svraćaju u Srbiju, jer im je inače muka od uštogljenosti i glume kod kuće.

Sve ide po planu, vojna infrastruktura se uništava a veliki vojni zavodi i centri opkoljavaju.

Rusi vrlo dobro znaju šta rade.
Apro po, tvrdnji suprotne strane da su mape koje se plasiraju iz pro Ruskij izvora netacne, evo pa neka kazu da NY Times laze.
Posto znamo da se sve kopnene operaicje odvijaju u istocnom dijelu Ukraine , mapa NY Times-a jasno pokazuje da su Ukri za 20 dana rata izgubili 50 % teritorije na kojoj se odvijaju kopnene operacije

Svetosavlje nije nikakva posebna pojava. Niti je Sveti Sava praktikovao drugačiju vrstu hrišćanstva od zvanične dogme. Jednostavno, on je naš prvi arhiepiskop i utemeljivač Srpske pravoslavne crkve, pa je stoga svetosavlje samo kolokvijalni termin u njegovu čast, nikako nešto drugačije od bilo koje druge pravoslavne crkve.
Светосавље има неке специфичне карактеристике које други немају, крсну славу на примјер, обреде и обичаје који други немају

Светосавље има неке специфичне карактеристике које други немају, крсну славу на примјер, обреде и обичаје који други немају

Da, samo što to nije počelo sa hrišćanstvom u Srba, već je ostatak mnogo starijih običaja vezanih za paganstvo. Inače, na koje obrede još misliš?

Офтопичаримо увелико. Али баш ме занима како ти видиш разлику
између светосавља и рецимо руског православља па имаш такво мишљење.
To ti je kao sa skorim izmisljanjem Srpske nove godine.... Kad su nastajale nacije mi smo morali za nesto da se uhvatimo, izmislili smo svetosavlje... Kod nas se to lako primilo, jer nase hriscanstvo nije pravo...Mi smo primili hriscanstvo samo na jedan moguci nacin da kroz njega sacuvamo i proturimo onu svoju pagansku sustinu... Dakle, mi smo dopustili da postanemo hriscani, ali smo ostavili sve svoje prdjasnje obicaje i to je ono sto je narodu bitno...Nikoga ne zanima sta je Hristos rekao... Bitno je celivati mrtvo telo i relikvije, sveto telo i svete predmete, slaviti praznike, paliti badnjake, jesti na grobu itd... Ne pricam ja ovde sta je lose, a sta dobro i da li je tu bilo sata lose, vec pricam kako ja to vidim, istrazujuci...

A nije ti palo napamet da su Šiptari sami izrežirali to proterivanje da bi izazvali reakciju zapada? Šta je bilo sa proterivanjem 100+ hiljada Sraba sa Kosova u toku i posle Nato okupacije? A proterivanje Srba iz Krajine, Sarajeva...? Da li je neko kažnjen za zločine nad Srbima u Hrvatskoj i bivšoj BiH?
Он је очигледно Бошњак и допушта себи овакве испаде само из
разлога што им је НАТО и Хаг доделио улогу жртве и они се те
улоге држе као дављеник за сламку.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back