Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle ipak je rat a ne specijalna operacija?!
55%(recimo da je tako) su izgubili u prvih 7-8dana....od tada nisu ni oranicu izgubili.Vidjet ćemo.Miriše da će se Rusi povlačiti kao Mile Novaković.

Da, vidimo to u Mariupolju, a i na drugim mestima gde, doduše, *****************i nisu stigli da pobegnu :whistling:

Kako to misliš?
Pa Hrvati iz Bosanskog Broda i Dervente samo su se premjestili sa svojim brigadama u Orašje - koje je isto u bosanskoj posavini, odma pored, i ostali tamo do kraja rata kao neprobojna točka i još žešće uklještenje ključnih neprijateljskih položaja...
Ne znam samo gdje vidiš 250 000 Hrvata tamo...

.

I eno ih sada kako im muslimani biraju predstavnike, toliko su bitan faktor :lol:

Jel vam sad jasno protiv koga se Putin bori? I dalje ga izjednačavate s Hitlerom jer su vam mediji tako rekli?

Tekst ispod od Boris Mišević (novinar RTL-a koji je u Ukrajini u ratnoj zoni )
Znači profil mi je upravo pod sankcijama Facebooka na 30 dana jer sam objavljivao fotke Azov bataljuna s nacističkim obilježjima, zato da ljudi vide tko je tko. Dijelite objavu s vaših profila da svi znaju zašto me nema i nisam vidljiv svima. Vidimo se opet za 29 dana normalno. Smrt fašizmu!
#stopnwo #wakeup #smrtfasizmu

”Proturuska ksenofobija mogla bi uzrokovati masovno siromaštvo u Njemačkoj”, upozorava vladin dužnosnik​

Robert Habeck, njemački ministar gospodarstva i energetike, upozorava da bi njegova zemlja možda željela olakšati sve ruske napade i povezane sankcije ako želi ostati prosperitetna. Njemački planirani bojkot ruske nafte i plina, na primjer, samo će naštetiti Nijemcima dovodeći do masovne nezaposlenosti i siromaštva.​

“Ako odmah prebacimo prekidač, doći će do nestašice opskrbe, čak i do prestanka opskrbe u Njemačkoj”, rekao je Habeck javnom servisu ARD u nedavnom intervjuu.

Drugo najveće europsko gospodarstvo, Njemačka “intenzivno” traži načine za diverzifikaciju svojih energetskih zaliha u srednjem roku. Međutim, sve previše naglo će desetkovati zemlju.

Član njemačke Zelene stranke, Habeck upozorio je na “masovnu nezaposlenost, siromaštvo, ljude koji ne mogu grijati svoje domove, ljude koji ostanu bez benzina” i više ako Njemačka prestane uvoziti rusku naftu i plin. Rusija je zaustavila izvoz gnojiva amonijevog nitrata najmanje sljedećih mjesec dana. Kako je izvijestio Guardian (Velika Britanija), Njemačka je jedna od europskih zemalja koje najviše ovise o ruskim energentima. Oko 55 posto prirodnog plina, 52 posto ugljena i 34 posto mineralnog ulja dolazi ravno iz Kremlja.

Unatoč tome, njemačke vlasti planiraju odustati od cjelokupnog ruskog ugljena do ljeta i postupno izbaciti svu rusku naftu do kraja godine. To će gotovo sigurno uništiti Njemačku i njezino snažno gospodarstvo, a da ne spominjemo njezine građane.

https://www.logicno.com/politika/pr...o-u-njemackoj-upozorava-vladin-duznosnik.html

Dakle ipak je rat a ne specijalna operacija?!
55%(recimo da je tako) su izgubili u prvih 7-8dana....od tada nisu ni oranicu izgubili.Vidjet ćemo.Miriše da će se Rusi povlačiti kao Mile Novaković.
Moze tebi da miriše onako kako tebi najvise odgovara ali Mile Novakovic se povukao jer je 300 hijada Hrvata iz Posavine i BL oduvano.
U ostalom o tome je svjedocio Gotovina i Markač. Mislim da s mo bolje trgovali.

Sto se tice gubitaka koju Kiejvska Hunta trpi u teritorijama one su svakodnevne pogotovo na Jugu. Nego irelevantno je polemisati sa budalašima koji pisu komentare da bi udovolji samom sebi

Mariupol_map_2022_03_18.jpg

Друга највећа држава у Европи је Украјина, већа од Немачке, Француске или Шведске.
Руси за пар дана заузму скоро трећину државе, у војном омеру 1:5 у корист Украјине и то стручњаци назову спорим.
***********и су поносни јер Руси не успевају да зaузму веће градове (и не покушавају) несвесни да ни они не могу нигде да мрдну. А у међувремену ...тја, мозгајте мало

Nije ovo nista, ja sam gledao scenu : Ranjenik na nosilima, metak mu je poderao trbusni zid i ispali mu crijeva i organi, ali je imao takvu ludu srecu da mu metak nije ozlijedio ni jedan organ , vec "hirurski precizno" samo poderao trbusni zid.
I dok su ga nosili na nosilima dobija jos jedan metak po nogama. Ranjenih skace sa nosila i sa crijevima koja drzi u rukama trci brze od ovih koji su ga nosili. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back