Илуструјем, спином на спин.
Печат преноси некаквог новинара Фахрудина који цитира Ајхмана, на приватној телевизији, и позива на убиство руске деце.
А ти додајеш да је у питању бивши украјински посланик што би требало да сугерише да је Украјина нацистичка држава која жели истребљење Руса.
Да си рецимо додао информацију да укр*наци коалиција није прешла цензус на задњим изборима у Украјини ја не бих послао снимак нашег бившег посланика.
До сада је јасно да наш несрећни бивши посланик није позитиван лик али да нациста сигурно није иако глупо парафразира једно нацистичко наређење.
Дакле само сам илустровао како је твој спин глуп.
Иначе са становишта медијске манипулације најбоље је лагање и обмањивање истином, када се дају само делови тачних информација, а не цела истинита слика, што си ти вешто урадио.
Дакле бацао си опсенарске перлице и огледалца пред индијанце.
Врло прорачуна акција са твоје стране усмерена ка наивним конзументима која за резултат има подљудску жеђ за крвљу и разарањем.
Можда си и ти само конзумент малигних полуинформација.
Ево да опет илуструјем.
Овога пута није спин него глупост.
Pogledajte prilog 1122117
Не ради се о спину, ради се о чињеници. Дође неки Авганац и он је украјински
патриота и
родољуб, који ће да убија руску децу, дакле Русе. Он треба да буде мерило патриотизма и да трује украјинску јавност, а прва је генерација рођена у Украјини, док милиони Руса који тамо живе не воле Украјину?
Није битан "Печат", читао сам руске изворе, а и украјинске. Није то некакав новинар Фахрудин, и није битно што је бивши посланик, већ што ради на телевизији чији је власник градоначелник Лавова, дакле човек који је
на власти који је рехабилитовао нацисте. Да не понављам оно што сам написао за њега, верујем да си прочитао, мада има ту још много тога.
Опет се поставља питање шта је
држава, шта је
народ, како се људи идентификују према држави. Је ли Украјина украјински народ или је Украјина Зеленски? Да ли Зеленски представља украјински народ, невезано од тога како је изабран?
Нити сам мислио, нити то може тако да се чита из онога што сам писао, па је питање зашто си ти тако читао, али да будем јасан - не мислим да је међу Украјинцима нацистичка идеологија
доминантна, напротив
. А то каква је Украјина држава - јадна и несрећна, у суштини. Кокетирања с нацизмом итекако има, рехабилитује се, покварено провлачи и трују се људи. Нису у питању укр-наци партије или коалиције како ти кажеш, него људи који то кукавичје јаје подмећу на различитим нивоима не само политичког, већ и јавног живота. Они, дакле, трују сопствене грађане.
Што се тиче нашег бившег посланика, нема непосредно везе с овом темом и не бих о његовом лику и делу, мада нисам сигуран да је ту нешто са сигурношћу јасно.
Дакле, ми не можемо увек бити сигурни да ли је нешто тачно, некад време покаже, али имам контакте с људима и у Русији и у Украјини, говорим језик.
Чуди ме да имаш такве утиске. Пре свега, нисам од оних који
навијају и нисам уопште срећан што се ово дешава, напротив. Страдање људи је увек тужно и већ сам писао о томе на неким другим темама. Сем тога, лично имам неке другове у Украјини и чуо сам се с некима, али не бих даље о томе, између осталог и због овога што си написао.