Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najveci problem Rusa je artiljerija. Po meni lose se krecu prilikom napredovanja u uskim kolonama mesto da se rasire u sirinu . Moc artiljerije je najveca na malom prostoru, disperzijom oklopa slabis udarnu moc artiljerije.

99% ruskih gubitaka su usled delovanja artiljerije. Prakticno skoro da nemaju poginulih od puscane vatre.
Problem rusa je sto ne koriste dronove iako ih imaju ili ih jako malo koriste ... takodje ne koriste robote a imaju ih , ... mnogo je stvari koji ne koriste rusi , ..

Antifašizam je u Srbiji do 1944 bio misaona imenica.
Okej, sa izuzetkom Užičke republike kojoj su četnici zajedno sa švabama došli glave :ok:
Za razliku od Zagreba, ceo svet smatra cetnike antifastima ... puno je lazi u vama kondenzovano od 1945 do danas ...

Najveci problem Rusa je artiljerija. Po meni lose se krecu prilikom napredovanja u uskim kolonama mesto da se rasire u sirinu . Moc artiljerije je najveca na malom prostoru, disperzijom oklopa slabis udarnu moc artiljerije.

99% ruskih gubitaka su usled delovanja artiljerije. Prakticno skoro da nemaju poginulih od puscane vatre.
Pa tako je u svakom ratu, osim kozojeba u Siriji. Tamo je in mitraljez na Toyotu i rokaj. Vjerovao ili ne ali najgori neprijatelj za pješadiju je minobacač.

Za ove goste iz Croatie, Split povrsina 79,38 km², stanovnika oko 350.000, Mariupolj povrsina 166 km², stanovnika oko 450.000, znaci Mariupolj tacno duplo veci i 100.000 stanovnika vise.

Znam i ja koliko je veliki Split tamo sam kod vas sluzio vojsku u vojnoj luci Lora.

I hipoteticki sad treba osvojiti Split sa sve najtvrdokornijim ustasama zabarikadiranim po zgradama i dobro naoruzani.

Eto tako plasticno i realno stoje stvari, tako da, posle koliko dana opsade Mariupolja skoro je pred padom, ajd da kazemo 15 dana, to je veliki uspeh Ruske vojske i Cecena, moglo je to i efikasnije, napraviti prah od banderovaca i grada i neka kukaju koliko oce, ali ipak treba odati priznanje Rusima da mnogo i cak i na svoju stetu ratuju u Ukrajini jer u mnogim slucajevima vode racuna o civilnim objektima i civilima.

Vreme je da Rusi počnu da gadjaju te dostave naoružanja iz Poljske , ne znam šta su do sada čekali.

Jedino ako je večina tog oružija več bila u Ukrajni ispod žita, preventivno za buduću NATO članicu.
Pa NATO digli frku, galame kao dostavljaju oružije a ono većina naoružanja već u Ukrajni.
Gađao bi dostave oružja na 400+ km dugačkoj granici? To je nemoguće.

izgleda da Rusima bas lose ide kad ih i ti kritikujes

Ne znam zasto bi ove sankcije bile problem ipak ce uzeti najvecu srzavu u Evropi za sebe...Kada su uzimali Gruziju nisu trpeli ovolike sankcije...Za uzimanje Krima isto, bile su male sankcijice nista strasno....Ali ovo je ipak ogromna Evropska teritorija.... Da je Nemacka recimo napala Poljsku pa cela Evropa bi je udarila po usima...

Za ove goste iz Croatie, Split povrsina 79,38 km², stanovnika oko 350.000, Mariupolj povrsina 166 km², stanovnika oko 450.000, znaci Mariupolj tacno duplo veci i 100.000 stanovnika vise.

Znam i ja koliko je veliki Split tamo sam kod vas sluzio vojsku u vojnoj luci Lora.

I hipoteticki sad treba osvojiti Split sa sve najtvrdokornijim ustasama zabarikadiranim po zgradama i dobro naoruzani.

Eto tako plasticno i realno stoje stvari, tako da, posle koliko dana opsade Mariupolja skoro je pred padom, ajd da kazemo 15 dana, to je veliki uspeh Ruske vojske i Cecena, moglo je to i efikasnije, napraviti prah od banderovaca i grada i neka kukaju koliko oce, ali ipak treba odati priznanje Rusima da mnogo i cak i na svoju stetu ratuju u Ukrajini jer u mnogim slucajevima vode racuna o civilnim objektima i civilima.

Odlicno poredjenje svaka cast kolega!!!

Pri tom Mauripolj brani 14.000 fanaticnih nacista NATO pakta tako barem oni kazu!

Hahha, pa nije to u skladištu gdje na krovu piše veliko NLAW 17k :lol:
Postoji zilion načina da iz Poljske oružje stigne na pravo mjesto, u kombiju, gepeku auta, u vagonu ispod žita, pa niti su zatvoreni niti imaju embargo, dapače, šalju im vrhunsku tehnologiju šakom i kapom.
Pa sad vidi, ako si ikako koncentriran, sa NLAW je baš teško promašiti tenk, nije to RPG. Ali okej, da budemo darežljivi, neka samo 25% pogodi cilj. To je 4k ruskih oklopa i najmanje 12k ruskih vojnika koji baš silom žele pospješiti rast suncokreta u Ukrajini.
Опет твоје поуздане прогнозе. Везе са стварности
Ако нацистима баш толико желиш успех окрени плочу. До сад им доносиш само несрећу.

Problem rusa je sto ne koriste dronove iako ih imaju ili ih jako malo koriste ... takodje ne koriste robote a imaju ih , ... mnogo je stvari koji ne koriste rusi , ..
Rusi imaju katarstofalno održavanu vojsku, to vidiš po tome s čime i kako ratuju. Stare krame od kamiona, raspadajuće šasije, osovine i točkovi. Sredstvo veze im ne funkcionira nikako, kriptirani sustav ERA koji je kao operativan više od godinu dana jednostavno ne radi nikako. Ne znam šta se dešava sa njihovim dronovima, očito isto neki operativni problemi, uopće ih ne mogu koristiti : šta misliš, zašto su Kineze tražili upravo dronove?
Rus je uletio u rat kao da je 1960-ta, na silu, život vojnika je jeftin a imamo tenkova. Čak su i sa raketama zakazali, a tu su bili majstori. Kadar nižih oficira je u ruskoj vojsci u potpunom rasulu, a to su činovi koji dobivaju rat - ne generali. Usput, od 20tak generala koji se bore u Ukrajini ih je 4 u horizontali, tj 20%. Potpuni raspad sistema.

Za razliku od Zagreba, ceo svet smatra cetnike antifastima ... puno je lazi u vama kondenzovano od 1945 do danas ...
Jelte, kako je sve lijepo izgledalo na Youtubu, Amerikancu su izgledali smiješni.
Rusi imaju sve najbolje, S300 S400 S500 S600 S700 S800, ne znam do kud su dogurali.
Njihovi dronovi su žarili i palili, MIG-ovi su pravili takve vratolomije da su im se divili i neimenovani američki generali, a tek njemački piloti.
Smerčevi su bile konvencialne atomske bombe, njihovi roboti su bili najpametniji, itd, itd.
A sad smo došli do toga da su vojska malo jača od Švicarske, jedna siromašna Ukrajina ih osramoti do jaja.
Rusi neće više prodat jednu cijev oružja, što su prodali prodali.

Опет твоје поуздане прогнозе. Везе са стварности
Ако нацистима баш толико желиш успех окрени плочу. До сад им доносиш само несрећу.
Jel je, baš jako lažem?
"CNN, quoting a US defence official, put the total at 17,000 anti-tank weapons and 2,000 Stingers, sent overall by the US and Nato allies."

https://www.bbc.co.uk/news/uk-60679658

Rusi imaju katarstofalno održavanu vojsku, to vidiš po tome s čime i kako ratuju. Stare krame od kamiona, raspadajuće šasije, osovine i točkovi. Sredstvo veze im ne funkcionira nikako, kriptirani sustav ERA koji je kao operativan više od godinu dana jednostavno ne radi nikako. Ne znam šta se dešava sa njihovim dronovima, očito isto neki operativni problemi, uopće ih ne mogu koristiti : šta misliš, zašto su Kineze tražili upravo dronove?
Rus je uletio u rat kao da je 1960-ta, na silu, život vojnika je jeftin a imamo tenkova. Čak su i sa raketama zakazali, a tu su bili majstori. Kadar nižih oficira je u ruskoj vojsci u potpunom rasulu, a to su činovi koji dobivaju rat - ne generali. Usput, od 20tak generala koji se bore u Ukrajini ih je 4 u horizontali, tj 20%. Potpuni raspad sistema.
Korupcija, korupcija, korupcija. Potrošiš 40 milijardi na vojsku a u stvari podijeliš firmama koje drže Oligarsi, vojska dobije 5.
Kako ćeš održavat toliku vojsku s 5 milijardi?

Имају ови Руси живаца ... и превише.

Ево болесника још нашарили како дом у Одеси гори ... :think:

одеса.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back