Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Одеса чека ослобођење !

Одеса је град који је Кијевској окупационој влади пружао највише отпора ..био је онај случај 2017 године када је један провокатор линчован на улици јер је изговарао слоган "Слава Украјини" ...Одесити су највише пропатили и њихова слобода и ослобођење ме највише радује .
I za tebe i Tiksomira vazi, na 01:28-01.30.

Сателитски снимак запаљеног Мариупоља, где се у котлу налази група од скоро 15 хиљада људи нациста дивизије Азов.

На основу пожара може се грубо проценити локација утврђених подручја и места главних битака / правца јуриша.
photo_2022-03-15_16-37-49.jpg

На карти испод можете видети где се воде тренутно битке. *******исти су у мишијој клопци!!!

photo_2022-03-15_16-25-31.jpg

Upitacu te ponovo.
Kako je moguce i da pored tolike unisitene i zaplenjene ruske tehnike okupator nije zbacen iz zemlje?
Kako je moguce da Ukri maltene ni na jednoj liniji fronta nisu napredovali vec su uglavnom u defanzivi... :think:

A i ti svašta pitaš ... kao da su bitne te sitnice ko napreduje, a ko se povlači

Ako se kaže da Ukri pobeđuju, oni pobeđuju... šta nije jasno? 'aloooo?

МАЂАРИ ЗАКАПАРТЈА ТРАЖЕ ОТЦЕПЉЕЊЕ ОД УКРАЈИНЕ И ПРИПАЈАЊЕ МАЂАРСКОЈ!!!

У низу региона Закарпатја, етнички Мађари су покренули питање придруживања Мађарској. Дијаспора планира да одржи референдум о отцепљењу од Украјине.

Етнички мађарски активисти који живе у региону послали су писмо мађарском премијеру Виктору Орбану тражећи од њега да их заштити од геноцида.

„Сасвим нам је очигледно да украјинске власти удовољавају хировима и интересима неонациста и десничарских радикала, који на дужи период ограничавају наша права и понижавају достојанство Велике Мађарске и њених грађана“, каже (хттпс: //регнум.ру/невс/3532882 .хтмл) у њиховом тиражу.

Поред тога, говорило се о прогону због „неистомишљеника“ и мађарског језика, нападима и уништавању историјских и културних објеката, као и о незаконитом затварању мађарских активиста у затворима.

📌 О могућности оваквог корака мађарске владе разговарало се (хттпс://т.ме/пл_сиренка/1862) крајем фебруара, а о стратегији реинтеграције (хттпс://т.ме/пл_сиренка/873) од историјске земље у Украјини у Будимпешти развијају се дуго времена. Осим тога, Мађарска већ дуже време говори о дискриминаторској политици Кијева, а посебно често након што је Украјина затворила приступ (хттпс://т.ме/пл_сиренка/1570) етничким Мађарима локалним властима.

🇬🇧 Са сличним апелом, али председнику Русије, обратио се Петр Гетско, шеф међународног центра „Матица Русина“ (хттпс://русматица.орг/материалс/окппор.хтмл). Предложио је да се „западна Украјина трансформише у Карпатску Рус на правима, мандатима, титулама Русина“. Гетско је такође изразио пуну подршку акцијама Русије према Украјини.

Данас Русини насељавају (хттпс://регнум.ру/невс/полит/3532896.хтмл) Закарпатску област Украјине, североисточну Словачку и југоисточну Пољску. Свеукрајинским пописом из 2001. године регистровано је 10.183 Русина, пописом из 2002. године у Српској Војводини - 15.626 Русина, пописом из 2001. године у Мађарској - 2079 људи.

У низу региона Закарпатја, етнички Мађари су покренули питање придруживања Мађарској. Дијаспора планира да одржи референдум о отцепљењу од Украјине.

Етнички мађарски активисти који живе у региону послали су писмо мађарском премијеру Виктору Орбану тражећи од њега да их заштити од геноцида.

„Сасвим нам је очигледно да украјинске власти удовољавају хировима и интересима неонациста и десничарских радикала, који на дужи период ограничавају наша права и понижавају достојанство Велике Мађарске и њених грађана“, каже (хттпс: //регнум.ру/невс/3532882 .хтмл) у њиховом тиражу.

Поред тога, говорило се о прогону због „неистомишљеника“ и мађарског језика, нападима и уништавању историјских и културних објеката, као и о незаконитом затварању мађарских активиста у затворима.

📌 О могућности оваквог корака мађарске владе разговарало се (хттпс://т.ме/пл_сиренка/1862) крајем фебруара, а о стратегији реинтеграције (хттпс://т.ме/пл_сиренка/873) од историјске земље у Украјини у Будимпешти развијају се дуго времена. Осим тога, Мађарска већ дуже време говори о дискриминаторској политици Кијева, а посебно често након што је Украјина затворила приступ (хттпс://т.ме/пл_сиренка/1570) етничким Мађарима локалним властима.

🇬🇧 Са сличним апелом, али председнику Русије, обратио се Петр Гетско, шеф међународног центра „Матица Русина“ (хттпс://русматица.орг/материалс/окппор.хтмл). Предложио је да се „западна Украјина трансформише у Карпатску Рус на правима, мандатима, титулама Русина“. Гетско је такође изразио пуну подршку акцијама Русије према Украјини.

Данас Русини насељавају (хттпс://регнум.ру/невс/полит/3532896.хтмл) Закарпатску област Украјине, североисточну Словачку и југоисточну Пољску. Свеукрајинским пописом из 2001. године регистровано је 10.183 Русина, пописом из 2002. године у Српској Војводини - 15.626 Русина, пописом из 2001. године у Мађарској - 2079 људи.

ako im se slucajno dozvoli onda srbi iz RS takodje mogu traziti ista prava..volio bi da se ovo desi da taj region iz ukrajine pripadne madjarima samo da vidimo dupla pravila..

Poslednja izmena:

Не треба њима ништа веровати , видела сам онда лукаву подлу политику Орбана ..ипак су они западњаци ..нека раде шта желе , само што даље од нас

photo_2022-03-15_19-31-13.jpg

Сателитски снимак приказује резултат руског ракетног напада на производни комплекс украјинског конструкторског бироа Антонов у Свјатошинском округу у Кијеву.

Према информацијама Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР), око 40.000 Сиријаца се пријавило за добровољни одлазак на ратиште у Украјини, како би се борили на страни РУсије.

:bravo:

Vlada donela zakon​

Ukrajinska vlada donela zakon o oslobadjanju uhapšenih kako bi mogli da učestvuju u borbenim dejstvima protiv Ruske federacije.

Totalni ocaj u taboru Ukropa. Nemaju vise vojske potrosili su i poslednju rezervu iz Lavova.

One placenike NATO-vske im razjurili Rusi kalibrima ko seljak macke sa jebista....

Zato sada oslobadjaju uhapsene za sva krivicna dela ako hoce da se bore na strani nacizma NATO pakta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back