Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

svabe u procepu, javlja cnn...​

German economy threatened by war in Ukraine, chancellor says​

From Inke Kappeler

German Chancellor Olaf Scholz speaks during a press conference with the King of Jordan following talks at the Chancellery in Berlin, Germany, on March 15.
German Chancellor Olaf Scholz speaks during a press conference with the King of Jordan following talks at the Chancellery in Berlin, Germany, on March 15. (Hannibal Hanschke/AFP/Getty Images)

The war in Ukraine, paired with the sanctions against Russia, pose a threat to the German economy, German Chancellor Olaf Scholz said at a joint press conference with Jordanian King Abdullah II.
"We must understand very well that this Ukraine war also brings challenges for us regarding economic consequences of the sanctions," Scholz said on Tuesday in Berlin. Some countries are expressing concerns about food security because of delivery shortfalls from Russia and Ukraine, Scholz said.
"We have to make sure that our economy goes well through these difficult times," he added.
Germany has the largest economy in Europe.
Scholz and King Abdullah condemned the war in Ukraine and called on Russian President Vladimir Putin "to stop all combat operations immediately and withdraw his invasion troops." Scholz reiterated the willingness for talks to end the war.
“A recession is becoming more and more likely,” warned economic research institute ZEW on its website on Tuesday. The war in Ukraine and the sanctions against Russia are significantly dampening the economic outlook for Germany," it said.
The institute marked the “biggest drop in economic expectations ever” for Germany. The ZEW started monitoring Germany's economic development in December 1991.
to nek zahvale onoj ludi
sto ih je 16 godina vodila u propast

cekaj, prvo mora da se definise sta je beda, sta luksuz,
sta sloboda, sta ropstvo,
sta je normalan zivotni standard, i ko diktira
i propisuje te norme,
kako smo mogli dospeti u eru gde 5 % svetske populacije,
ove bogate u eu, odredjuje norme i sluzi kao primer prosperiteta,
a upravo tih 5% zivi na racaun ostalih 95% populacije,
koju sistematski izrabljuje, krade, bombarduje i ubija
da li ti stvarno mislis da svi ovi prirodni resursi
mogu da zadovolje potrebe covecanstva,
da svi mi na planeti zivimo toliko bahato
kao ovih 5 %
da li mislis da cilj svakog pojedninca na planeti
treba i mora da bude najnoviji bmw, svake godine 2 nova mobilna,
par kompjutera i da ne nabrajam,
ovih 5% su krali od svih nas, da bi njima danas bilo tako dobro,
a od koga da krade onda 95% ljudi, da bi i njima bilo isto tako dobro,
ova zemlja nema toliko resursa
da bi mogla da zadovolji bolesne apetite svetskih mocnika,
a ti bi da mi svi upravo tome stremimo
Nije tvoje misljenje od juce, takva sorta postoji kao vecina u ovom drustvu oduvek...Oduvek su evropska drustva za vas tamnica u kojoj zive robovi...
To je ta prica na kojoj smo mi iznutra zarobljeni vec decenijama... Tako nama vlada sluzba... Vidis valjda po medijima da oni vide isto kao i ti, da nam daju tu percepciju...
To sto ti imas u rukama pametan telefon i u njemu aleksandrijsku biblioteku, vozis dobra kola i imas racunar to ti je dao taj savremeni svet kog prezires i koji je oduvek takav....Upamti dobro da ti nikako nisi zasluzio i nikako nisi tome doprineo, to je posledica ovog poretka koji mrzis i koji ti je to omogucio... Da nije njega ne bi ti dostigao nivo da ga mozes kritikovati, tacnije uveren sam da se nikada ne bi ni rodio.... Zasto je to tako i kako je to tako to jeste duboko filozofsko pitanje, ali tako je...Pa ti tu istinu i tu stvarnost moras da uklopis nekako u te tvoje zakljucke koji se slazu sa velikom vecinom... Ako hoces da imas pravilnu percepsiju tu istinu obavezno ubaci u nju...

Pa realno ne vidim ni poentu postojanja drzave Moldavije.Ista bi trebala da se podeli da deo gde zive Rusi se pripoji Rusiji a ostatak Rumuniji.
Mislis da se njome vlada iz Moskve, kao nekada...Pa dobro....

Mislis da nece?

Brisel poručio da Srbija zna cenu ako bude na pogrešnoj strani sukoba​

Zvaničnici Evropske unije (EU) nastavljaju da ubeđuju Srbiju da se uskladi sa spoljnom politikom EU po pitanju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu ali i upozoravaju na moguće posledice ako se nastavi sa ovom politikom.

"Srbija nije uverena da su sankcije (protiv Rusije) pravi odgovor u ovom trenutku. Mi jasno dajemo do znanja Srbiji koja će biti cena ako zemlja bude na pogrešnoj strani sukoba", izjavio je Michael Siebert (Mihael Zibert), generalni direktor u Evropskoj Službi za Spoljnu akciju za odnose (EEAS), zadužen za odnose sa Rusijom i istočnim partnerstvom.

https://www.slobodnaevropa.org/a/brisel-srbija-eeas-pogresna-strana-sukoba/31754030.html
"pogrešnoj strani sukoba".. zašto to ne nazoveš pravim imenom, šta se izmotavaš..
na strani nacista i onih koji ih podržavaju.
I ne bih više da polemišem sa onima koji podržavaju naciste (fašiste), koji ubijaju djecu, žene, civilno stanovništvo drže u strahu, podrumima, skloništima.. više od 8 godina. Nemoj da ti nisam fino napisao.. s,kim si.. to si.

Vlada Velike Britanije osudila skandiranje navijača Čelsija​

Vlada Velike Britanije nazvala je "potpuno neprikladnim" da navijači Čelsija skandiraju ime vlasnika kluba Rusa Romana Abramoviča.

IZVOR: B92, BETA PONEDELJAK, 14.03.2022. | 18:25 -> 19:03

Ovi definitivno nisu normalni...
Ali mislim da je vrhunac ludila, osudjuju Avramovica za saradnju sa Putinom retroaktivno, pa svih ovih prethodnih godina i decenija svi na Zapadu su saradjivali manje ili vise sa Putinom i Rusijom, fudbalski klub Salke 04 iz Nemacke imaju zvanicnog sponzora Gazprom, gledas Real ili Barcelonu ili Liverpul i LS i tamo iza ide reklama za Gazprom.

Trebalo je da obaveste ljude kad se to Putin pokvario i postao zao.... :telefon:

"pogrešnoj strani sukoba".. zašto to ne nazoveš pravim imenom, šta se izmotavaš..
na strani nacista i onih koji ih podržavaju.
I ne bih više da polemišem sa onima koji podržavaju naciste (fašiste), koji ubijaju djecu, žene, civilno stanovništvo drže u strahu, podrumima, skloništima.. više od 8 godina. Nemoj da ti nisam fino napisao.. s,kim si.. to si.
Previse forsiras rusku propagandu.
Nacisti su dobili 2% na izborima u Ukrajini, tako da ti ta prica bas i ne pije vodu. Ako mislis da je neprekidno ponavljanje tih epiteta nacin da nesto dokazes, onda tesko...
Kad Rusi ubiju civile, to je lazna vest.
Kad Ukrajinci ubiju civile, to su nacisti.
Mislim stvarno...

Drugo, ja sam kopirao tekst sa portala, tako da ne mogu ja da se izmotavam ako prenosim.

Nije tvoje misljenje od juce, takva sorta postoji kao vecina u ovom drustvu oduvek...Oduvek su evropska drustva za vas tamnica u kojoj zive robovi...
To je ta prica na kojoj smo mi iznutra zarobljeni vec decenijama... Tako nama vlada sluzba... Vidis valjda po medijima da oni vide isto kao i ti, da nam daju tu percepciju...
To sto ti imas u rukama pametan telefon i u njemu aleksandrijsku biblioteku, vozis dobra kola i imas racunar to ti je dao taj savremeni svet kog prezires i koji je oduvek takav....Upamti dobro da ti nikako nisi zasluzio i nikako nisi tome doprineo, to je posledica ovog poretka koji mrzis i koji ti je to omogucio... Da nije njega ne bi ti dostigao nivo da ga mozes kritikovati, tacnije uveren sam da se nikada ne bi ni rodio.... Zasto je to tako i kako je to tako to jeste duboko filozofsko pitanje, ali tako je...Pa ti tu istinu i tu stvarnost moras da uklopis nekako u te tvoje zakljucke koji se slazu sa velikom vecinom... Ako hoces da imas pravilnu percepsiju tu istinu obavezno ubaci u nju...

Mislis da se njome vlada iz Moskve, kao nekada...Pa dobro....
e bas me slatko nasmeja,
ja se samo nadam da ce ovim ratom
pasti i taj mit o zapadnoj evropi
kao kolevci covecanstva, kulture i svega naprednog,
mozda to i jeste cilj svega ovoga,...verovatno da,
ta napredna kultura je toliko napredna
da izigriva i samog boga ,... gde ce dva muskarca da radjaju decu recimo

Potvrdjeno.. više nema opraštanja..

RUSKI precizni zračni napad uništio je dvije ukrajinske vojne fabrike i u dva odvojena brutalna napada uništila tvornicu oružja u Kyivu. Rusija je u ponedjeljak rekla da planira napasti ukrajinske tvornice oružja kao odmazdu za, kako je rekla, ukrajinski štrajk na grad Donjesk pod kontrolom separatista.

danas 15.03.2022g oko podneva..

e bas me slatko nasmeja,
Moram ponovo da te pitam, iskreno.

Zasto si i dalje na mrskom zapadu a ne u Rusiji, Belorusiji i sl?

Prvo će Rusija ljosnuti..

Они се никада нису ни опоравили од 1917.г. у коју сте веровали ви Рвати бољшевици као 10х бољи коминтерновци.

Идите ви на време за Немачку, а ми ћемо попуњавати полако Хрватску, видиш да се војне операције против нациста појачавају... :hahaha:

e bas me slatko nasmeja,
Tu foru kako su Evropska drustva savrsena prosipate vi robovi... Odmeren covek zna da evropska drustva nikako ne mogu biti savrsena i da su puna mana... I takva funkcionisu bolje od naseg koje je adolescent, tako reci potpuno nedovrseno i nesazreolo...Mi nismo prosli ni humanizam ni renesansu, a padom Berlinskog zida opet je sluzba odabrala dobar put za sebe, a los za drustvo... Ti si deo te mase koja ce ih ovde vecno cuvati na vlasti... Iz tebe govori Dragan J. Vucicevic...

Previse forsiras rusku propagandu.
Nacisti su dobili 2% na izborima u Ukrajini, tako da ti ta prica bas i ne pije vodu. Ako mislis da je neprekidno ponavljanje tih epiteta nacin da nesto dokazes, onda tesko...
Kad Rusi ubiju civile, to je lazna vest.
Kad Ukrajinci ubiju civile, to su nacisti.
Mislim stvarno...

Drugo, ja sam kopirao tekst sa portala, tako da ne mogu ja da se izmotavam ako prenosim.

Ма фашисти се праве. Схвати то. Није то урођено Словенима, као Нордијцима или оним Р1б

То је процес, који може да се искорени.

То је циљ војне операције.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back