Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, Rusi to rade mnogo temeljnije. Očigledno je cilj što više Ukrajinaca rasterati, srušiti što se može i vladati praznom ledinom na kojoj se niko neće buniti pošto nikog više neće ni biti.
Ovo nije više uporedivo sa SRJ 1999. nego recimo sa Beogradom 1941.
Нон стоп сте кукали на рат '90-их, те режиран, договорен, ратно профитерство,
издаја, имали сте увек замерити сто краца палаца.
Ево вам сад прави рат, без свега тога што вам сметало али џаба опет нисте задовољни.

KEDMI: Najveća igra u istoriji je u toku​

Rusija je Zapad stavila pred težak izbor: Ili će Zapad ustuknuti i udovoljiti ruskim zahtevima ili će početi rat koji svet još nije video, smatra bivši šef izraelske službe “Nativ” Jakov Kedmi.​

Uspešan završetak specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine od strane Ruske Federacije postaće ozbiljan adut Moskve u pregovaračkom procesu sa SAD i njihovim saveznicima u NATO, smatra ekspert.

Pošto je odustao od plana izgradnje nove globalne bezbednosti koji je predložilo rusko rukovodstvo krajem 2021. godine, Zapad bi se sada mogao suočiti sa mnogo oštrijim zahtevima. A oni će, zauzvrat, biti potkrepljeni značajnim argumentima.
„Ja bih ovo pitanje postavio na ovaj način. Rusija je rekla da su uslovi koji su ranije postavljeni sada nebitni i da će biti postavljeni novi. U prošlosti je postojao zahtev da se NATO vrati na granice iz 1997. godine. A koje su granice novih ruskih zahteva? Da li je to 1945? Možda “, rekao je ekspert u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“.
Osim toga, Zapad će morati da vrati Moskvi sve međunarodne rezerve i učini druge geopolitičke ustupke, čime će pokrenuti proces formiranja novog svetskog poretka. U suprotnom, čekaće ga poniženje i globalna katastrofa. U ovom slučaju jednostavno nema druge alternative, smatra Kedmi.
„Najveća utakmica u istoriji je u toku. Rusija je u tome do kraja. Ona će ili pobediti ili postaviti novi svetski poredak ili Rusije neće biti, zaključio je Kedmi.

У овом тренутку не видимо само конфронтацију између Русије и Запада – пред нашим очима се распадају остаци система међународних односа који се развио након распада СССР-а.

Тешко је то назвати системом, јер је уместо механизама интеракције међу државама преузео једнострану доминацију Сједињених Држава преко своје војне машинерије, дипломатије и међународних организација које спроводе курс Американаца.

После Другог светског рата цео свет је био у систему Јалта-Постдам, у коме су механизми били начин да се реше спорови између два центра – СССР-а и САД. Све институције су, заправо, биле подржане односом снага ових снага.
Након што је један од њих умро, институције су остале исте, али су због ребаланса постале носилац америчке спољне политике.

Ниједан од система није формиран без ратова великих размера. Сада видимо хибридни рат целог Запада против Русије. Сви принципи глобалног света и постбиполарног света су престали да функционишу. Слободно кретање капитала, међународно право, глобализација – ништа од овога више није реалност.

Какав ће бити нови свет зависи од учинка Русије и њених оружаних снага. Ако успеју да испуне све постављене задатке и приволе Зеленског на услове Москве, онда ће се испоставити да пуна моћ глобалног управљања САД више неће моћи да обезбеди њихову доминацију. Русија ће постати један од неколико полова светске политике заједно са САД, Кином и, могуће, Индијом.

Европска унија се претвара у сателита Американаца, жртвујући сопствене интересе и толико жељену аутономију у корист спровођења америчке спољне политике. С тим у вези поставља се велико питање: да ли ће ЕУ постојати у садашњем облику након прерасподеле међународних односа?

Телеграм канал: @тогарма301

Screenshot_20220315_011402.jpg

Ако је ово истина онда је онај усташки аналитичар Табак био у праву.
Једини у НДХ који има трунку објективности у својим анализама.
Пре два дана је предвидео тешке дане за нацисте у Славјанску и Харкову.

Norveška? Pa to su besmisleni pokreti trupa koji ništa ne znače. Čisto da bude da su nešto kao uradili.
pa dosli su u norvesku i tu ce da vezbaju oko norveske obale 30000 vojnika, 220 aviona, 50 brodova, pa malo li je?
rusi ce verovatno da ih nadgledaju iz podmornica i nadlecu avionima i masu im krilima da im pokazu sta ima ispod krila... ne znam sta drugo da kazem...

“Around 30,000 troops from 27 nations, including NATO’s close partners Finland and Sweden, are taking part in the exercise, as well as about 220 aircraft and more than 50 vessels.”

Zavisi za sta. Za klasicnu vezbu, verovatno dovoljno.
U svak9m slucaju, ne lici mi na mudar potez.
pa rusi su pozvani da gledaju sve, ali kazu da nece, odbijaju, nadurili se
pa sta cemo im mi, mi moramo da vezbamo.

Despite the military exercises being planned in advance and being held in Norway’s Arctic Circle every two years, there are concerns that the massive troop buildup will provoke Putin into a response. Just to be safe, the Norwegian armed forces said that it had provided detailed information to Moscow about the drills and even invited Russian officials to come and observe the operation.

However, Russia declined the offer, with the Russian embassy in Norway condemning the decision to move ahead with the plan, considering the current state of things.

pa rusi su pozvani da gledaju sve, ali kazu da nece, odbijaju, nadurili se

Despite the military exercises being planned in advance and being held in Norway’s Arctic Circle every two years, there are concerns that the massive troop buildup will provoke Putin into a response. Just to be safe, the Norwegian armed forces said that it had provided detailed information to Moscow about the drills and even invited Russian officials to come and observe the operation.

However, Russia declined the offer, with the Russian embassy in Norway condemning the decision to move ahead with the plan, considering the current state of things.
Znam, procitao tekst sa linka malopre. Zato i odgovorio kao u postu iznad.

pa ja zivim u americi, amer sam postao naturalizovan, samo mi nije ispran mozak, jel trudm se da budem realan
a i srbin sam, zezaju me da mi je putin rodjak na poslu
Ako si srbin, ne bi trebalo da ti je ispran mozak, mada ne obecava prvi red poruke.

Донедавно су све вежбе имали у Пољској и Балтику.
Ако Руси овако наставе следећа НАТО вежба биће на Флориди.
Bice manji troskovi.

pa dosli su u norvesku i tu ce da vezbaju oko norveske obale 30000 vojnika, 220 aviona, 50 brodova, pa malo li je?
rusi ce verovatno da ih nadgledaju iz podmornica i nadlecu avionima i masu im krilima da im pokazu sta ima ispod krila... ne znam sta drugo da kazem...
To ne znači ništa niti će imati uticaja na ruske poteze u Ukrajini.

Kao pretpostavljam ni za dalje nakon što oslobodi Ukrajinu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back