Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://pbs.twimg.com/media/FN1vpbnWUAYYSWR?format=jpg&name=large
FN1vpbnWUAYYSWR

Da, Rusi to rade mnogo temeljnije. Očigledno je cilj što više Ukrajinaca rasterati, srušiti što se može i vladati praznom ledinom na kojoj se niko neće buniti pošto nikog više neće ni biti.
Ovo nije više uporedivo sa SRJ 1999. nego recimo sa Beogradom 1941.
rusi ne teraju stanovništvo. ukropi ne daju prolaze prema ruskim granicama već usmeravaju na zapad. bilo je slično 1991 kod nas. hrvatska je masovno evekuisala ljude sa ratom ugroženih područja. ispravna je odluka evakuacija. a etničko čišćenje je namerno proterivanje i paljenje kuća. toga ne vidim u ukrajini.denacifikacija nije etničko čišćenje.

pod prethodnim vlastima emigriralo je 15.000.000 ukrajinaca. dodaj da se pola ovih ratnih neće vrataiti. e svi oni idu na dušu vladajućih ukrajinskih smradova (politićke elite i oligarha).

Poslednja izmena:
FNzcx0kWYAUtIjK

Nacisti bombardovali Donjeck, desetine mrtvih i mnogo ranjenih.

понедељак, 14. март 2022.
Украјинске оружане снаге спремају провокацију уз коришћење отровних супстанци како би се затим оптужила Русија, изјавио је на седници СБ УН стални представник Русије при овој организацији Василиј Небензја.
nebenzja1.jpg

"Према информацијама које поседује Министарство одбране Русије, украјинске оружане снаге активне врше припреме за провокацију уз коришћење отровних супстанци како би се оптужила Русија за наводну примену хемијског оружја", рекао је Небензја.
Он је нагласио да су 9. марта, ноћу, украјински националисти допремили око 80 тона амонијака у месту Золочив, северозападно од Харкова.
"Већ 10. марта, украјински медији су почели да шире информације о начинима заштите приликом хемијског напада. Тако да нема сумње у ком правцу се та идеја развија. Тим пре што су наше америчке колеге сугерисале раније кога намеравају да оптуже за опасан развој догађаја", додао је он.
"Ако дође до такве провокације, не дај Боже, не говорите да вас нисмо упозорили", изјавио је Небензја.
Кијев користи фосфорну муницију и касетне бомбе
Русија је открила да је Украјина користила фосфорне и касетне бомбе, изјавио је на заседању Савета безбедности Уједињених нација стални представник Русије при УН Василиј Небензја.
„Приметили смо да кијевски режим масовно примењује фосфорну муницију. О касетним бомбама, које су данас користиле Оружане снаге Украјине у Доњецку и које су раније коришћене, сам већ говорио“, рекао је Небензја.
Према његовим речима, Кијев масовно нарушава међународно хуманитарно право.
„Тренутно главна претња цивилима у Украјини проистиче од оружаних формација украјинских неонациста, који спроводе прави терор према својим грађанима. Масовно нарушавају међународно хуманитарно право и људска права. Националисти размештају тенкове, артиљерију и вишецевне бацаче ракета поред вртића и школа“, изјавио је он.
Он је нагласио и да су заробљени руски војници подвргнути различитим видовима мучења.
Постоји опасност да у руке украјинских радикала падну биоматеријали из лабораторија
Руски амбасадор у УН је упозорио да постоји опасност да у руке украјинских радикала падну биоматеријали из лабораторија у Украјини.
„Још једном желим да упозорим на опасност да биоматеријали са опасним сојевима падну у руке украјинских радикала који су способни за нељудске провокације против цивила у украјинским градовима“, изјавио је Небензја.
Он је закључио да постоје информације о могућим диверзијама и у украјинском гасоводу.
Подсетимо, раније је градоначелник Доњецка Алексеј Кулемзин саопштио да је поред Владе у центру града погођена украјинска ракета „Точка-У“. Штаб територијалне одбране ДНР је саопштио да је убијено 20 људи, а девет је рањено. Министарство здравља ДНР-а је саопштило да је 17 погинуло и хоспитализовано 28 рањеника. Лидер ДНР-а Денис Пушилин је удар „Точка-У“ на Доњецк назвао ратним злочином Кијева.

💢Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je da su Sjedinjene Američke Države sa saveznicima u "potpunosti srušile" ekonomiju Rusije sankcijama, koje su uvele kao odgovor na vojnu operaciju u Ukrajini.

📢⚠️"Kakav će biti kraj igre, to je pitanje koje bi trebalo uputiti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. U potpunosti smo srušili njegovu ekonomiju. Pružili smo vojnu i humanitarnu pomoć Ukrajincima, davajući im mogućnosti da se mnogo duže odupiru nego što je to pretpostavljalo rusko rukovodstvo. I, opet, on mora da odredi kako će izgledati njegov put nadalje", rekla je Psaki na brifingu za novinare.

Ovo je vrlo zlonamerno prema Ukrajincima, sta ste uradili, dali ste im mogucnost da se mnogo duze odupru nego sto je moglo da bude, znaci vise poginulih Ukrajinaca, znaci vise razorena zemlja, vise patnje i stradanja, eto to su oni prakticno dali Ukrajini, i sa kojim ciljem, jel da se zaustavi rat na kraju, mislim da im to nije cilj, nego da se ratuje sto duze i intezivnije.

Mislim da ima dosta istine u onome sto je neko napiso da je ovo bila udica od strane Zapada na koju se upecala Rusija i Putin, ali deluje da je udica tako bacena da riba nikako nije mogla da je zaobidje, da li su ranije Rusija i Putin mogli da izbegnu tu udicu, mislim da je to bilo vrlo tesko i skoro nemoguce, ti neki geopoliticki procesi su na strani Zapada odavno i samo je pitanje koliko se mogu usporiti, ovo sad je doslo do noktiju i Putin je moro da krene direct protiv tih procesa.

Licno, gledajuci dugorocno (malo dalje), nisam optimista da ce Rusija te proces pobediti, mogu da se uspore ali da se pobede i ukinu to mislim da je nemoguce, i pitanje je koja je sudbina Rusije u daljoj buducnosti, mislim da je Putin u pravu kada je ovo okarakterisao kao pitanje zivota ili smrti za Rusiju.

(uf, ... posto sam i geopoliticki expert,.... :zcepanje:)

Kaže Bajden da su za rekordnu inflaciju u USA krivi Putin i epidemija Kovida, kao i da rekordna poskupljenja nemaju veze sa politikom njegove administracije.

U.S. President Joseph Biden said that Russian President Vladimir Putin and the Covid pandemic were the reasons for record inflation in the United States, and added that the price increase had nothing to do with the policy of his administration.

crazy-laugh-gif.gif

Gradovi u Srbiji su juna 99 posle 78 dana Nato agresije izgledali kao raj u poredjenju sa ukrajinskim gradovima posle samo manje od tri sedmice ruskog tretmana.

62213bd704579d001893efad
Јеси и ти мислио као сав овај белосветски олош да ће да се пушкарају као у Каунтеру?
Дошли људи да се играју рата, малтретирају и геноцидишу Русе у Донбасу.
Опуштено као у Каунтеру кад их затече "Red Alert".

💢Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je da su Sjedinjene Američke Države sa saveznicima u "potpunosti srušile" ekonomiju Rusije sankcijama, koje su uvele kao odgovor na vojnu operaciju u Ukrajini.

📢⚠️"Kakav će biti kraj igre, to je pitanje koje bi trebalo uputiti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. U potpunosti smo srušili njegovu ekonomiju. Pružili smo vojnu i humanitarnu pomoć Ukrajincima, davajući im mogućnosti da se mnogo duže odupiru nego što je to pretpostavljalo rusko rukovodstvo. I, opet, on mora da odredi kako će izgledati njegov put nadalje", rekla je Psaki na brifingu za novinare.

Ovo je vrlo zlonamerno prema Ukrajincima, sta ste uradili, dali ste im mogucnost da se mnogo duze odupru nego sto je moglo da bude, znaci vise poginulih Ukrajinaca, znaci vise razorena zemlja, vise patnje i stradanja, eto to su oni prakticno dali Ukrajini, i sa kojim ciljem, jel da se zaustavi rat na kraju, mislim da im to nije cilj, nego da se ratuje sto duze i intezivnije.

Mislim da ima puno istine u onome što je netko napisao da je to udica sa zapada na koju su se uhvatili Rusija i Putin, ali izgleda da je udica bačena da je riba ne može zaobići, jesu li Rusija i Putin prije je mogao izbjeći tu udicu, mislim da je bilo jako teško i gotovo nemoguće, ti neki geopolitički procesi su dugo bili na strani zapada i samo je pitanje koliko mogu usporiti, ovo je sada došlo čavao i Putin je morao ići izravno protiv tog procesa.

Osobno, gledajući dugoročno (malo dalje), nisam optimista da će Rusija pobijediti u procesu, oni mogu usporiti, ali to pobijediti i ukinuti mislim da je nemoguće, a pitanje je kakva je sudbina Rusije u budućnost, mislim da je Putin u pravu kada je ovo okarakterizirao kao pitanje života ili smrti za Rusiju.

(uh, ... budući da sam i geopolitički stručnjak, .... : zcepanje:)
Tipične kratkovidne budale koje misle da je Amerika čitav svijet. Bogu hvala pa im polako dolazi kraj.

Taj narod da je drzao do svog dostojanstva nebi tolerisao sediste azova i njihovu tiraniju u svom gradu
to mozes reci za vecinu naroda u svetu, pa i za srpski narod...eto, trpimo razne lopurde i prevarante na vlasti...prosla, sadasnja, a sumnjam i u buducu vlast

Taj narod da je drzao do svog dostojanstva nebi tolerisao sediste azova i njihovu tiraniju u svom gradu
to mozes reci za vecinu naroda u svetu, pa i za srpski narod...eto, trpimo razne lopurde i prevarante na vlasti...prosla, sadasnja, a sumnjam i u buducu vlast

najavio sam da ce platiti za donjeck danas, lepo reko kmeca ce harkov veceras, mada se ne zna sta je cilj, uglavnom tenkovski zavod i policijska akadameija
Изгледа да је то у питању!

Десетогодишњи дечак Кирил, који је преживео након пада фрагмената Точке-У у центру Доњецка, испричао је детаље
Слушајте овог дечака. Он је много старији него што мислите. Због овог рата деца Донбаса су постала мудрија.

Стране плаћенике који су рањени у болници у Волновахи сами су пуцали пре него што су напустили град тако да нису могли ништа да кажу. Сви рањени - контрола у слепоочници или потиљак. каже Јан Гагин.

https://t.me/RtrDonetsk/3419

@marsijaner Скоро си помињао у порукама на овој теми да желиш да видиш каква је "ВКонтакте" мрежа, ево неколико линкова наших људи са квалитетним фотографијама и разним новостима.
Није потребно да будеш регистрован да би прегледао ако кликнеш на:
Када ти се појави "Региструјте се да бисте прегледали" и "Да ли већ имате налог? Ући · Не сада" - кликни на "Не сада"
Сербия | Србија: https://vk.com/republika_srbija
Бескрајна Србија: https://vk.com/public152253004
Срби - Сербы - Serbs: https://vk.com/srbsko
РУССКО-СЕРБСКИЙ ПОРТАЛ|Сербия|Балканы|Югославия|: https://vk.com/public_srpski_ruski_portal

Poslednja izmena:
Bosanac, ti si relikt prošlosti.
Otvori vidike, izbriši ideoloske barijere, izvadi plombu iz glave.

Rusi u svom očaju deru gdje stignu, doduše njeznije nego u Siriji ali reci to rodbini civila koji svakodnevno ginu od ruskih raketa i granata.
Tovaru, Rusija ima takvu vatrenu moć da za par dana može da izbriše većinu gradova u Ukrajini sa lica zemlje.

Dokle ćete vi ustaški isprdci ove širiti antirusku propagandu?

Pa pogledaj malo snimke, nisam ja to izmislio, poruseno sve sto se moglo porusiti, ono, nema kuce koja je cijela, Vukovar je goli kur** za ovo sta Rusi rade po Ukrajini...
Vukovar ste koristili kao bazu, isto kao i ove ustaše u Ukrajini.
Civili koji izlaze koridorima masovno svjedoče kako se ukrajinska vojska krije iza civilnih objekata. Izgleda vaša ustaška škola.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back