Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Super za tebe što imaš dobre poglede. Rusija sve sto je dobila su sankcije, bankrotiranu državu, ispražnjene supermarkete, zsbranu uvoza i izvoza iz svega iz cijelog svijeta, preko 10000 mrtvih, uništenu i osramocenu vojsku...
Ja od tw krize sam osjetio pola kune skuplji litar dizela. Znaš kolko ce me poremetit 25 kuna na rezervaru goriva ( 3 kave sa mlijekom u kaficu u Dalmaciji)

Rusi su zauzeli jug Ukrajine i dosli su do Kijeva. Treba sad sacuvati civile i isrpazniti Ukrajince iz tih gradova, Kad proukrajinci odu, lakse ce biti rusima da vladaju jer nece biti otpora. Zato je cilj da se humanitarnim koridorima isprazne civili a cilj je jasan, proruski ljudi ce ostati a proukrajinski nece. Time dobiajju rusi jer kasnije nece biti nikog da organizuje pokret otpora ... Putin je na sve mislio

Ebote život, vama Hrvatima se kroz istoriju toliko puta nudila prilika da budete na pravoj strani, da se pokajate zbog prethodnih grešaka, pogrešnih odluka i nedela, da jednom izaberete svetlost, a vi uvek birate da budete sa ološom, pa i sami da postanete ološ. Uvek sa zločincima, nacistima, seciglavama i slično.
Kako možete da stanete ispred ogledala, da se gledate i kažete sebi ''Ja sam čovek''?
Koliko me moždane vijuge služe i vaša država je na istoj strani kao i moja država. To što ode imamo 100tine idiote kojima je normalno napasti suverenu državu i pokušavati rukama nogama i drekom opravdati invaziju drugi je par opanaka. Drago mi je samo što se takvi otkriju momentalno

Super za tebe što imaš dobre poglede. Rusija sve sto je dobila su sankcije, bankrotiranu državu, ispražnjene supermarkete, zsbranu uvoza i izvoza iz svega iz cijelog svijeta, preko 10000 mrtvih, uništenu i osramocenu vojsku...
Ja od tw krize sam osjetio pola kune skuplji litar dizela. Znaš kolko ce me poremetit 25 kuna na rezervaru goriva ( 3 kave sa mlijekom u kaficu u Dalmaciji)
Uskoro ce ti se tih pola kuna povecati na 500 kuna :)

Zelenski trubi jednote isto cjelo vrijeme ko pokvarena papiga, a neće dobit zabranu letova što tražit.
Mapa nije crvenija ista je zadnji 7 dana. To što se crveni mačku o rep moze Tihi okačit. Mogu sve zacrvenit slobidno do rijeke Dnjepar osim šire okolice gradova jer ta ogromna glibava polja nit iko brani nit ih iko napada
Ta половина Украјине коју циља Русија је добро већа од бивше СФРЈ... тачније упола већа. То је огроман простор и реално та блатишта што кажеш нит ко напада нит ко брани... Ал Руси ће полако преузети и нуклеарке и хидроелектране, бране и изворишта и осталу инфраструктуру... па ће Украјинци схватити ону Палимину мудрост.. Патриотизам се не сипа у трактор.

Rusi su zauzeli jug Ukrajine i dosli su do Kiejva. Treba sad sacuvati civile i isrpazniti Ukrajince iz tih gradova, Kad proukrajinci odu, lakse ce biti rusima da vladaju jer nece biti otpora. Zato je cilj da se humanitarnim koridorima isprazne civili a cilj je jasan, proruski ljudi ce ostati a proukrajinski nece. Time dobiajju rusi jer kasnije nece biti nikog da organizuje pokret otpora ... Putin je na sve mislio
On da je mislio nebi krenuo u rat koji ne može dobiti. Žao mi je samo što njegova djeca neće nastradati umjesto nedužnih momaka koji nemaju pojma šta se dogadja na terenu

Super za tebe što imaš dobre poglede. Rusija sve sto je dobila su sankcije, bankrotiranu državu, ispražnjene supermarkete, zabranu uvoza i izvoza svega iz cijelog svijeta, preko 10000 mrtvih, uništenu i osramocenu vojsku...
Узми чашу расола, можда ти се разбистри?

Причаш о Израелу никад ниси био тамо.
Сад причаш о Арапима, претпостављам да ни тамо никад ниси био.

Елем, што се одбијеног позива тиче, ствар је проста - Арапи тврде пазар. Само једна оваква вест ће да дигне цену нафте за још најмање $10. А политички ништа не кошта. Нема ту никакве дилеме, ни за русофиле ни за русофобе - УАЕ и КСА су дебело везани за САД. Али они такође презиру тренутну власт у САД. Оно што сад покушавају је да обезбеде да САД не направи неки споразум са Ираном. Још ако успут надувају цену нафте, машала...
posetio sam 74 zemlje do sada. sporazum sa Iranom je vec na stolu.
nemoj da me zamaras nebitnim.

Ta половина Украјине коју циља Русија је добро већа од бивше СФРЈ... тачније упола већа. То је огроман простор и реално та блатишта што кажеш нит ко напада нит ко брани... Ал Руси ће полако преузети и нуклеарке и хидроелектране, бране и изворишта и осталу инфраструктуру... па ће Украјинци схватити ону Палимину мудрост.. Патриотизам се не сипа у трактор.
Dobro ako ti misliš da ce biti tako. Ja je mislim. Ne može Rus držati elektrane nuklearke u blizini gradova sa 100tinama tisuća stanovnika i vojnika.

Anketa sprovedena u Americi. Sirotinja ne bi da ratuje ali ultra bogati svakako jer znaju da oni nece ici u rat.

bogatibidaratuju.jpg

Sta li ce kompanije koje iznajmljuju avione ruskim prevoznicima a koji su trenutno prizemljeni, ko ce placati ovo iznajmljivanje sad kad su uvedene sankcije? U pitanju je 220 aviona na ruskim aerodromima. Mozda je nacionalizacija rjesenje? Sve u svemu Kanada ce proci najbolje jer ce sada izvoziti jos vise gasa i nafte u svijet, Kina takodje jer ce dosta ruskih energenata i sirovina ici preko nje, a zbog skoka svega gore nabrojenog dobro ce proci i Rusija. Najgore ce proci kao i uvijek Evropa, a sto se tice nas, osjeticemo i mi ovo i to zestoko.

Ne no zapadni oklonisti, robovlasnici i lopovi. Reci mi gde je korenje fašizma, nacizma, komunizma i modernog rasizma, a gde demokratije na koju se svi pozivaju?
U Rusiji je plaća 338 eura (wages in europe) i žive u slobodi i svetlu. U trećerazrednoj Hrvatskoj je 950 eura i živimo u ropstvu i slugeranjstvu a u Njemačkoj je 2800 eura e tek oni su najebali...

Dobro ako ti misliš da ce biti tako. Ja je mislim. Ne može Rus držati elektrane nuklearke u blizini gradova sa 100tinama tisuća stanovnika i vojnika.
Те стотине тисућа становника нису источни Украјинци... добар део њих ће радо дочекати Русе, добром делу ће бити свеједно... а јако мало ће бити спремно да трпи и гине за безизлазне ил самоубилачке идеје Азов батаљона

MEĐU RUŠEVINAMA ŠKOLE

Ukrajinski kickbox šampion poginuo tokom bombardovanja, pronađen mrtav nakon četiri dana​

FacebookTwitterEmailEmail

Jevhen Zvonok (Foto: Twitter)

Jevhen Zvonok (Foto: Twitter)
Jevhen Zvonok, ukrajinski kickbokser, poginuo je nakon bombaškog napada na grad Černihivu, koji je napala ruska vojska.

S 22 godine Zvonok je bio osvajač srebrene medalje na Svjetskom kupu i prvak Ukrajine, a odlučio se pridružiti vojsci svoje zemlje kada je izbio rat.
"Kada je počela ruska invazija na Ukrajinu, prijavio sam se i pitao kako mogu biti koristan i kako mogu pomoći. Nisam htio pobjeći od onoga što se događalo u zemlji", rekao je Zvonok prije nego se pridružio armiji.
⚫🇺🇦 22-year-old Ukrainian kickboxer Yevhen Zvonok, a world silver-medallist, was killed in Russian airstrikes on Chernihiv last week. #Ukraine https://t.co/jPs1dKWNTv
— AS USA (@English_AS) March 8, 2022

Kako su objavili ukrajinski mediji, Zvonok je poginuo 3. marta, ali je njegovo tijelo pronađeno među ruševinama škole tek u ponedjeljak 7. marta.
"Jevhen je bio hrabar dječak koji nikada nije odustajao, prihvatao je svaki izazov", rekao je njegov trener Serhij Lisiuk nakon što je saznao vijest o njegovoj smrti.
Zvonok je krajem marta trebao braniti titulu na državnom prvenstvu, ali nažalost njegov život prerano je ugašen.

Tragicne price nastavljaju da se nizu jedna za drugom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back