Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne ubijaš Zelenskog, treba neko da potpiše kraj rata... :per:

Ali, mislim da će za kraj rata Rusi morati da uzmu Kijev, a vreme im ističe.

Kad bi ubili Zelenskog otpor bi splasnuo za 90%, garant, lik je doslovno postao simbol ukrajinskog otpora, trademark :)

A za uzeti Kijev, tu bas nisam bas optimistican, more krvi ce se proliti za tako nesto, a moglo bi trajati mjesecima :(

Vukovar je bio pirova pobeda.
Desilo se masovno ubistvo na Ovčari, što nije smelo da se dozvoli.
Grad je uništen, a Hrvatsku su mesec dana nakon zauzimanja Vukovara priznale UN.

Grad je trebalo jednostavno zaobići, kao i Osijek, proći do Zapadne Slavonije gde su već bile srpske snage i ne dirati gradove do okončanja pregovora.
Нас у касарнама ко ебе, нек поцркамо од глади или се предамо усташама.

(ВИДЕО) Словачка је рекла НЕ НАТО! Снимак који не можете видјети у западним медијима!​

У једном тренутку, дебата је прерасла у обрачун између посланика када су два посланика који су се противила пакту, Андреј Медвецки и Петер Крупа из Народне странке Наша Словачка (ЛСНС), развили словачку заставу за говорницом.

Словачки посланик који је махао украјинском заставом поливен је водом и ошамарен током напете дебате о контроверзном споразуму око војног пакта са САД, док су хиљаде Словака протестовали испред парламента у Братислави у уторак.

Словачка влада је већ одобрила Споразум о сарадњи у области одбране, али парламент, Народна Рада, тек треба да гласа о њему.

https://www.in4s.net/video-slovacka...k-koji-ne-mozete-vidjeti-u-zapadnim-medijima/
kakav je sad to sporazum povrh nato-a

У Италији, због поскупљења бензина, курири путују на коњима
Док су руске испоруке бесплатне за вожњу електричним бициклима и аутомобилима, становници италијанског града Барија дају све од себе да уштеде на гориву.

Ne poznaješ uopšte situaciju u Srbiji u tom vremenu. Jevrejima se isključivo bavio SS i sam logor Banjica je bio podeljen na nemački (SS deo) i srpski sa Vujkovićem. U srpskom delu su bili kriminalci, šverceri, crnoberzijanci, komunisti i četnici. To što su tamanili komuniste i nije tako loše jer bi pušteni s lanca naneli još više štete Srbiji. Jedan Kragujevac je bio više nego dovoljan. Prvo nešto nauči, pa onda prosipaj fraze o prvom "gradu slobodnom od Jevreja u Evropi".

Samo... :hahaha: :hahaha:
to sto su domace kvinsliske vlasti "samo hapsile" Jevreje i predavale ih Gestapu, a Gestapo vrsio egzekucije, ne smanjuje saucesnistvo.
slazem se donekle, nije isti rang ucesca u zlocinu nad samim Jevrejima, ali su te kvinsliske vlasti umesto Jevreja, ubijale svoje sopstveno stanovnistvo po raznim osnovama, a cesto zarad otimanja imovine tih ljudi ili osvete, vrlo cesto i licne. tako da sustinski, i nema razlike. ubistvo je ubistvo. svejedno dal im se zrtva zvala Avram ili Miloje.

Ma oće. Na broj poginulih dodaj toliki broj ranjenih i isto toliko zarobljenih. Takvo stanje dovodi do totalnog raspada vojske i pada gradova poput Kijeva...svega. Zaboravi gerilu. Kriće se zlikovci i biće čišćenja džepova kao posle ww2.

Ubistvo Zelenskog je besmislica. Naivno zamišljanje ovog rata sa index.hr? Kao stvar zavisi od Putina i Zelenskog? Da je Zelenski u startu pristao na početne uslove ispao bi stvarno mudar političar, ali bi ga ubili desničari ili oligarsi (ukrajinska "elita").

Na 40 milijuna ljudi koji se brane 50 000 zrtava je nista... A gerila ce tek nastati, jos nije ni pocela, a nadam se da niti nece poceti...

A Zelensky je simbol otpora, i njegovim ubojstvom Ukrajina gubi simbol otpora, sto bi za daljnji ukrajinski otpor bilo pogubno. Zapravo je ista stvar i s druge strane, uklanjanjem Putina Rusija bi se povukla iz Ukrajine...

Na 40 milijuna ljudi koji se brane 50 000 zrtava je nista... A gerila ce tek nastati, jos nije ni pocela, a nadam se da niti nece poceti...

A Zelensky je simbol otpora, i njegovim ubojstvom Ukrajina gubi simbol otpora, sto bi za daljnji ukrajinski otpor bilo pogubno. Zapravo je ista stvar i s druge strane, uklanjanjem Putina Rusija bi se povukla iz Ukrajine...
A o ekonomskoj propasti rusije, o uništenim ruskim tenkovima, srušenim avionima niste dugo

Pa ne znam bas da je pretjerano, meni je to jos i konzervativna brojka...

Ne znam.

Dok je trajao rat u BiH, samo mi Srbi smo ubili 300.000 Bošnjana dobrijeh, plus vaš ne baš nebitan doprinos 93-94-te...

Tako su mediji javljali dk je rat trajao.

Posle je ispalo da je ukupno u BiH za 3,5 godine nastradalo cca. 100.000 ljudi, što vojnika, što civila.

Mi smo na Kosovu (bez vas, doduše) 99-te za 3 meseca ubili preko 100.000 Šiptara, i silovali oko 50.000 Šiptarki.

To je bilo dok je rat trajao, posle je ispalo to nekih ukupno 11.000 šiptarskih žrtava ukupno 98 i 99-te.

Pa uzmeš rat kod vas...u vreme kada je u Hrvatskoj bila JNA (znači, brat bratu jedno 250.000 ljudi na obe strane tih pola godine) ukupni gubici su bliži broju od 10.000 nego 15.000...

Mislim da su i u ovom slučaju gubici ogromni, dok se puca...posle će da se svedu u realne okvire, na sreću.

Snap1.jpg

eto kanadjani sada se brinu dal ce njihovo oruzje i stici u prave ruke.
moze bit da ce bas kao i od drugih pasti u ruke Rusa.
upozoravaju da se moze i doci i u ruke drugih ...kao sto se i desilo u Avganistanu i drugim mestima
a u milionskim iznosima , pomoci ukrajini , ne ne pare vec oruzje
a ukrajinci ne mogu to jesti..
kojo oksi moroni su kod nas a sta i ocekivati kada nasa ministarka kao i drugi su potomci ukrajinskih nacista koji su i prebegli u Canadu ..i nisu ni bili proesuirani.

cbc.ca

Experts warn that Canadian weapons shipped to Ukraine could end up in the wrong hands​

Nick Boisvert

3 hrs ago
Like|

https://www.msn.com/en-ca/news/worl...kyiv-visit-amid-attacks/ar-AAV7EQi?li=AAggNb9
1647431353901.png

The risk of Canadian weapons shipments being lost, stolen or otherwise misused is growing as the war in Ukraine enters a chaotic and uncertain new phase.

And with shipments of Canadian weapons still due to arrive in Ukraine, some are warning that parts of those shipments could end up on the black market or be turned against the Ukrainian people by the Russian military or local paramilitary groups.
"There is the real threat that the Ukrainian government can potentially not control all of these weapons," said Kelsey Gallagher, a researcher with Project Ploughshares, a Canadian non-government disarmament group.
"They could end up anywhere."
Since the start of the Russian invasion, Canada has pledged military aid to Ukraine valued in the tens of millions of dollars. The promised aid includes anti-tank systems, rockets, handguns, machine-guns and ammunition.
Those weapons are being provided exclusively to Ukraine's ministry of defence and its armed forces — but experts say it's impossible to know for certain where those weapons might eventually end up.
While Russia has escalated its attacks across Ukraine in recent days, the Ukrainian military has so far managed to fight off Russian advances on most of its largest cities, leaving the outcome of the war entirely uncertain.
"We cannot exclude entirely the possibility that some of that weaponry will end up in the wrong hands," said Costanza Musu, a University of Ottawa professor specializing in international security.
Musu described how Western weapons shipments to Afghanistan, Saudi Arabia and Libya went missing or were misused in the past.
Just last year, the Taliban seized stockpiles of U.S. weapons after the group overthrew the Afghan government.

The chaos that followed the 2011 Libyan civil war resulted in the spread of weapons across Africa. Some of those weapons went to the terrorist groups Boko Haram and al Qaeda via the black market, the United Nations has said.

srbija, poslednji preostali partner rusije u evropi,

kme, kme, kako je lepo cuti ovo kmecanje,
sacuvacemo ove novine za buduce generacije

Serbien ist der letzte Partner Russlands in Europa​

Das Land schließt sich nicht den Sanktionen gegen Russland an. Vieles am Vorgehen des Kreml erinnert an die Politik Miloševićs in den 90er-Jahren

Analyse
/
Adelheid Wölfl

16. März 2022, 12:06

,

In dieser Galerie: 2 Bilder
APOBaerAP.jpg

Deutschlands Außenministerin Annalena Baerbock besuchte vergangene Woche Serbien.
Foto: AP/Darko Vojinovic

ApoPuAP.jpg

Der serbische Präsident Aleksandar Vučić pflegt nach wie vor ein gutes Verhältnis zu Russland. Das Bild stammt aus dem Jahr 2019.
Foto: AP/Darko Vojinovic

Die Strecke wird mittlerweile "die serbische Hintertür" genannt. Weil Serbien als fast einziger Staat in Europa – jenseits von Belarus – Flüge aus und nach Russland weiterhin zulässt, kommen in diesen Tagen vor allem reiche Russen und Russinnen über Serbien, um weiter nach West- und Mitteleuropa zu reisen. Sie flüchten offenbar vor dem System Putin. Die staatliche Fluglinie Air Serbia hat die Flüge von und nach Moskau verdoppelt. 15-mal pro Woche kann man direkt von Belgrad nach Moskau fliegen. Serbien ist auch der einzige Staat, der sich nicht den Sanktionen gegen Russland angeschlossen hat. Und dies, obwohl Brüssel EU-Kandidatenstaaten wie Serbien dazu aufgefordert hat.

Пад у очај и на тњитеру - понестаје идеја, примјети се.

Вода у ушима ...
❗⚡Руководство пука Азов објавило да се налази у тешкој ситуацију и позвало Украјинце у другим градовима и широм света да изађу на улице у знак подршке како би им неко дошао у помоћ и сетио се да они уопште постоје . ✍️🇺🇦🇷🇺
ВИДЕО: https://t.me/bograta/9059

Dzaba mi tapses, smatram da pametniji popusta i smatram rusku vlast i politiku ovog puta agresorom, samo cutim (jos uvek) zbog Kosova i njihovog stava i podrske makar verbalne u UN.

Zasto? Pa oni koji su tamo sigurno nisu indoktrinirani protiv tog zapada kao ti, a u ponecemu je ovde zapad i u pravu.

Jedno su sankcije, drugo je da zapocnes rat zbog toga.

:tick:...pa kaze:

Aleksandar Rusakov: Običan građanin smatra, prema ruskoj propagandi, da je to posledica agresivne politike Atlantske unije (Severnoatlantske alijanse), koja ima svoje ciljeve za Rusiju, da su u Ukrajini pobedili fašisti, nacisti i drugi. To nije istina.

Da se razumemo, običan građanin koji gleda televiziju, koji sluša govore našeg predsednika (Vladimira Putina), tako razmišlja. Ali, ne mogu da kažem koliko je onih koji stvarno veruju zvaničnoj propagandi i onih koji ne veruju.

https://www.slobodnaevropa.org/a/intervju-albanolog-rusakov-rusija-rat-ukrajina/31734571.html

Makar intelektualci uvidjaju da je tu mnogo propagande.

Ali Rusija sada jeste agresor jer ne vodi cisto odbrambeni rat. Ukrajina je ta koja je kolateralna steta i koju je napala Rusija zapravo misleci na zapad (koga nije smela da napadne) i ona koja se sada brani.

Sad, iako pravda nije sasvim ni na njihovoj stani, iako su krivi za mnogo stosta, rat pod ovakvim izgovorom nekakvih nacista je slican ratu koji je Bus poveo protiv Avganistana i terorista i to je ustvari ideoloski rat i svrgavanje izabrane vlasti, a njih vode najmocniji koji ogreznu u vojnoj moci da misle da mogu da dele lakcije iz demokratije tj, ko ce za koga glasati i ko ce biti na vlasti. (Protiv toga sam u svakom pogledu, pa bila Rusija ili Amerika.)

Tacno. I na toj propagandi i retorici protiv onoga sto ruski narod najbolje razume a to je 2. svetski rat i nacizam, se vodi ovaj u stvari neposten rat protiv jedne kako tako suverene i kudikamo slabije zemlje.

Kazem "neposten" zato sto zeli da joj se nametne ideologija i poslusna vlast (nesto kao sto je Amerika godinama radila deleci "lekcije" po svetu), i ovo bojim se vise nije u pitanju samo rat zbog ugrozavanja stanovnistva i otetih teritorija, vec rat protiv slobodne volje gradjana...zato je i najbolje okoncati ga sto pre i uspostaviti mir i demokratiju na novim osnovama, ali slobodno.

Evo jos jednog interesantnog clanka.

Rat koji Rusi ne vide

Додуше у једној ствари си у праву .Они који подржавају Западне методе , демократије , ткз западне вредности и не треба да се врате , али они који имају тај дух словенски у себи , они су у опасности и имају пра дана да се спакују и крену кући .

Ne znam.

Dok je trajao rat u BiH, samo mi Srbi smo ubili 300.000 Bošnjana dobrijeh, plus vaš ne baš nebitan doprinos 93-94-te...

Tako su mediji javljali dk je rat trajao.

Posle je ispalo da je ukupno u BiH za 3,5 godine nastradalo cca. 100.000 ljudi, što vojnika, što civila.

Mi smo na Kosovu (bez vas, doduše) 99-te za 3 meseca ubili preko 100.000 Šiptara, i silovali oko 50.000 Šiptarki.

To je bilo dok je rat trajao, posle je ispalo to nekih ukupno 11.000 šiptarskih žrtava ukupno 98 i 99-te.

Pa uzmeš rat kod vas...u vreme kada je u Hrvatskoj bila JNA (znači, brat bratu jedno 250.000 ljudi na obe strane tih pola godine) ukupni gubici su bliži broju od 10.000 nego 15.000...

Mislim da su i u ovom slučaju gubici ogromni, dok se puca...posle će da se svedu u realne okvire, na sreću.

Mislim da nisi svjestan razine sukoba u Ukrajini, nije to Gornji Vakuf i Borovo selo, to su podrucja koja mi tesko mozemo zamisliti u pravom svjetlu, sa gradovima od nekoliko stotina tisuca stanovnika, jedan Mariupolj ima 450 000 stanovnika, ono, Zagreb ima 800 000, sad zamisli opsadu Zagreba, da ga rokas tri tjedna, ono, doslovno bi bilo 30 000 mrtvih samo u toj jednoj opsadi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back