mario80
Stara legenda
- Poruka
- 89.039
Da evo baš stalno popušta svaki dan pa je to i za očekivatiI Putin ce popustiti i insitirati samo na glavnom uslovu: Nezavisnost od NATO-a, Krim i Donbas / Lugansk.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da evo baš stalno popušta svaki dan pa je to i za očekivatiI Putin ce popustiti i insitirati samo na glavnom uslovu: Nezavisnost od NATO-a, Krim i Donbas / Lugansk.

Ne ubijaš Zelenskog, treba neko da potpiše kraj rata...![]()
Ali, mislim da će za kraj rata Rusi morati da uzmu Kijev, a vreme im ističe.

Нас у касарнама ко ебе, нек поцркамо од глади или се предамо усташама.Vukovar je bio pirova pobeda.
Desilo se masovno ubistvo na Ovčari, što nije smelo da se dozvoli.
Grad je uništen, a Hrvatsku su mesec dana nakon zauzimanja Vukovara priznale UN.
Grad je trebalo jednostavno zaobići, kao i Osijek, proći do Zapadne Slavonije gde su već bile srpske snage i ne dirati gradove do okončanja pregovora.
Nato se ništa ne pita potpuno je nebitan, razgovori se vode jer je to lepo za javnost :-)Insistiraće još na federalnom uređenju , denacifikaciji i neofanzivnoj vojsci To je stari ruski predlog.Nema smisla da se rešavanje Ukrajine prolongira. Sad trenutak.
Slede dalji potezi na relaciji nato-rusija.
kakav je sad to sporazum povrh nato-a(ВИДЕО) Словачка је рекла НЕ НАТО! Снимак који не можете видјети у западним медијима!
У једном тренутку, дебата је прерасла у обрачун између посланика када су два посланика који су се противила пакту, Андреј Медвецки и Петер Крупа из Народне странке Наша Словачка (ЛСНС), развили словачку заставу за говорницом.
Словачки посланик који је махао украјинском заставом поливен је водом и ошамарен током напете дебате о контроверзном споразуму око војног пакта са САД, док су хиљаде Словака протестовали испред парламента у Братислави у уторак.
Словачка влада је већ одобрила Споразум о сарадњи у области одбране, али парламент, Народна Рада, тек треба да гласа о њему.
https://www.in4s.net/video-slovacka...k-koji-ne-mozete-vidjeti-u-zapadnim-medijima/
to sto su domace kvinsliske vlasti "samo hapsile" Jevreje i predavale ih Gestapu, a Gestapo vrsio egzekucije, ne smanjuje saucesnistvo.Ne poznaješ uopšte situaciju u Srbiji u tom vremenu. Jevrejima se isključivo bavio SS i sam logor Banjica je bio podeljen na nemački (SS deo) i srpski sa Vujkovićem. U srpskom delu su bili kriminalci, šverceri, crnoberzijanci, komunisti i četnici. To što su tamanili komuniste i nije tako loše jer bi pušteni s lanca naneli još više štete Srbiji. Jedan Kragujevac je bio više nego dovoljan. Prvo nešto nauči, pa onda prosipaj fraze o prvom "gradu slobodnom od Jevreja u Evropi".
Samo...![]()
![]()
Ma oće. Na broj poginulih dodaj toliki broj ranjenih i isto toliko zarobljenih. Takvo stanje dovodi do totalnog raspada vojske i pada gradova poput Kijeva...svega. Zaboravi gerilu. Kriće se zlikovci i biće čišćenja džepova kao posle ww2.
Ubistvo Zelenskog je besmislica. Naivno zamišljanje ovog rata sa index.hr? Kao stvar zavisi od Putina i Zelenskog? Da je Zelenski u startu pristao na početne uslove ispao bi stvarno mudar političar, ali bi ga ubili desničari ili oligarsi (ukrajinska "elita").
Smiriće se još više kad se bude trgovala u juanima i rupijima.elem deco, berza je nepogresiva, jer tamo se stavljaju pare, gde su vam usta. za razliku od vas, mi ipak znamo nesto
dakle nafta danas 98 dolara. pad od 30% sa 130 i padace i dalje
da, ali neceSmiriće se još više kad se bude trgovala u juanima i rupijima.
A o ekonomskoj propasti rusije, o uništenim ruskim tenkovima, srušenim avionima niste dugoNa 40 milijuna ljudi koji se brane 50 000 zrtava je nista... A gerila ce tek nastati, jos nije ni pocela, a nadam se da niti nece poceti...
A Zelensky je simbol otpora, i njegovim ubojstvom Ukrajina gubi simbol otpora, sto bi za daljnji ukrajinski otpor bilo pogubno. Zapravo je ista stvar i s druge strane, uklanjanjem Putina Rusija bi se povukla iz Ukrajine...
Pa ne znam bas da je pretjerano, meni je to jos i konzervativna brojka...
Videćemo.pa za to im trebaju meseci
bivši britanski specijalac, došao u Ukrajinu da ubija Ruse. Izložen helikopterskoj deratizaciji njegove jedinice, uplašen beži u šumu.A o ekonomskoj propasti rusije, o uništenim ruskim tenkovima, srušenim avionima niste dugo
Vreme će pokazati, uskoro.da, ali nece
Пад у очај и на тњитеру - понестаје идеја, примјети се.
ВИДЕО: https://t.me/bograta/9059️
️Руководство пука Азов објавило да се налази у тешкој ситуацију и позвало Украјинце у другим градовима и широм света да изађу на улице у знак подршке како би им неко дошао у помоћ и сетио се да они уопште постоје .
![]()
Dzaba mi tapses, smatram da pametniji popusta i smatram rusku vlast i politiku ovog puta agresorom, samo cutim (jos uvek) zbog Kosova i njihovog stava i podrske makar verbalne u UN.
Zasto? Pa oni koji su tamo sigurno nisu indoktrinirani protiv tog zapada kao ti, a u ponecemu je ovde zapad i u pravu.
Jedno su sankcije, drugo je da zapocnes rat zbog toga.
...pa kaze:
Aleksandar Rusakov: Običan građanin smatra, prema ruskoj propagandi, da je to posledica agresivne politike Atlantske unije (Severnoatlantske alijanse), koja ima svoje ciljeve za Rusiju, da su u Ukrajini pobedili fašisti, nacisti i drugi. To nije istina.
Da se razumemo, običan građanin koji gleda televiziju, koji sluša govore našeg predsednika (Vladimira Putina), tako razmišlja. Ali, ne mogu da kažem koliko je onih koji stvarno veruju zvaničnoj propagandi i onih koji ne veruju.
https://www.slobodnaevropa.org/a/intervju-albanolog-rusakov-rusija-rat-ukrajina/31734571.html
Makar intelektualci uvidjaju da je tu mnogo propagande.
Ali Rusija sada jeste agresor jer ne vodi cisto odbrambeni rat. Ukrajina je ta koja je kolateralna steta i koju je napala Rusija zapravo misleci na zapad (koga nije smela da napadne) i ona koja se sada brani.
Sad, iako pravda nije sasvim ni na njihovoj stani, iako su krivi za mnogo stosta, rat pod ovakvim izgovorom nekakvih nacista je slican ratu koji je Bus poveo protiv Avganistana i terorista i to je ustvari ideoloski rat i svrgavanje izabrane vlasti, a njih vode najmocniji koji ogreznu u vojnoj moci da misle da mogu da dele lakcije iz demokratije tj, ko ce za koga glasati i ko ce biti na vlasti. (Protiv toga sam u svakom pogledu, pa bila Rusija ili Amerika.)
Tacno. I na toj propagandi i retorici protiv onoga sto ruski narod najbolje razume a to je 2. svetski rat i nacizam, se vodi ovaj u stvari neposten rat protiv jedne kako tako suverene i kudikamo slabije zemlje.
Kazem "neposten" zato sto zeli da joj se nametne ideologija i poslusna vlast (nesto kao sto je Amerika godinama radila deleci "lekcije" po svetu), i ovo bojim se vise nije u pitanju samo rat zbog ugrozavanja stanovnistva i otetih teritorija, vec rat protiv slobodne volje gradjana...zato je i najbolje okoncati ga sto pre i uspostaviti mir i demokratiju na novim osnovama, ali slobodno.
Evo jos jednog interesantnog clanka.
Rat koji Rusi ne vide
s kim se onda ovi bore širom Ukrajine? Sa Marsovcima?
Ne znam.
Dok je trajao rat u BiH, samo mi Srbi smo ubili 300.000 Bošnjana dobrijeh, plus vaš ne baš nebitan doprinos 93-94-te...
Tako su mediji javljali dk je rat trajao.
Posle je ispalo da je ukupno u BiH za 3,5 godine nastradalo cca. 100.000 ljudi, što vojnika, što civila.
Mi smo na Kosovu (bez vas, doduše) 99-te za 3 meseca ubili preko 100.000 Šiptara, i silovali oko 50.000 Šiptarki.
To je bilo dok je rat trajao, posle je ispalo to nekih ukupno 11.000 šiptarskih žrtava ukupno 98 i 99-te.
Pa uzmeš rat kod vas...u vreme kada je u Hrvatskoj bila JNA (znači, brat bratu jedno 250.000 ljudi na obe strane tih pola godine) ukupni gubici su bliži broju od 10.000 nego 15.000...
Mislim da su i u ovom slučaju gubici ogromni, dok se puca...posle će da se svedu u realne okvire, na sreću.